Delen vinden we super lief

Een vriendin van mij is net bevallen, en ik realiseerde mij dat ik ineens wijze ‘ervaren moeder’ raad probeer te geven om haar de perfecte kinderwagen te laten uitkiezen. Best grappig, zelf was ik in die tijd eindeloos op zoek naar tips en tricks, want zeg nou zelf, eigenlijk weet geen enkele ouder echt wat hij of zij aan het doen is na de geboorte van de eerste spruit, toch? We doen allemaal maar wat en over het algemeen levert dat gezonde, welopgevoede en best leuke mensjes op.

Staycation, Thule, eropuit

Van kinderkamer tot de perfecte kinderwagen

Maar goed, het geven van tips zorgde ervoor dat ik in een trip down to memory lane ging. En terugdacht aan 7 jaar geleden toen ik voor de eerste zwanger was. Wat was het een bijzondere tijd! Een belangrijk advies is: denk goed na over de grote uitgaven die je doet. En geloof mij, grote uitgaven ga je doen.

Gerelateerde blog: Kost een kind zoveel? Whattt!! Even op een rijtje waar je op kunt rekenen

Van kinderkamers tot autostoeltjes tot de keuze voor de perfecte kinderwagen. Stuk voor stuk kosten ze een paar ribben uit je lijf, maar dan ook echt. Alles waar BABY voor staat of wat voor de baby is, is ineens godsgruwelijk duur. Ik denk dat dat vooral is om in te spelen op die hormonen die voor je lijf gieren. Want kleine Roos, Petal, Rain of Kees verdient toch alleen het beste van het beste. En ja hoor, kleine Olivier of Olivia verdiende natuurlijk ook het beste. Dus stond ik met karren vol met baby zooi in Baby Park en Prenatal. Een van de belangrijkste keuzes… de kinderwagen!

Thule urban glide 2, nieuwe kleuren, outdoor, beste kinderwagen, sportief, veiligheid, zweden, de perfecte kinderwagen

Research en een wensenlijstje

Nou heb je wagens in alle soorten en maten. En je kan dus uuuuuuren research doen naar de ideale kinderwagen, geloof mij, dat heb ik ook gedaan. Mijn man stelde nog voor dat een tweedehands kinderwagen toch ook prima was, achteraf gezien een vrij normale suggestie voor een grote aankoop, maar neeeeheeee ons wondertje moest er wel een beetje kittig bij liggen, dus tweedehands was geen optie voor deze mama.

De beste kinderwagen, de beste keuze, kinderwagen, Thule, Thule kinderwagen ,de veiligste kinderwagen, Zweden, Scandinavisch design, prijswinnaar, kwaliteit, veiligheid, kinderwagen, stroller,

Na research werd dit ons wensenlijstje:

• De perfecte kinderwagen moest zowel met reiswieg, kinderwagen en autozitje te gebruiken zijn

• Niet te zwaar, compact en makkelijk in te klappen zou ideaal zijn.

• We hebben nogal een lengte verschil tussen papa en mama, dus de duwstang moest in een varaitie aan lengtes te verstellen zijn bij een perfecte kinderwagen.

• We zijn stadsmensen en hij moest de tram in kunnen, niet te zwaar dus. We wisten dat we veel zouden reizen, dus de wagen moest mee het vliegtuig in naar Canada.

• Liefst ook op strand en ruig terrein te gebruiken, want, weet jij veel waar je tijdens je wandelingen terecht komt. Vooral nu we meer naar buiten gaan, is het bos onze favoriete bestemming en daar heb je de perfecte kinderwagen voor nodig.

Thule urban glide 2, nieuwe kleuren, outdoor, beste kinderwagen, sportief, veiligheid, zweden

• We zijn geen hardlopers dus zo’n kekke driewieler hardloop kinderwagen hadden we niet nodig.

• Oh en geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om snel zwanger te worden van een tweede. Dus het hoefde geen duo wagen te zijn.

Wat blijkt, dit verlanglijstje is op vele mooie merken en wagens toepasbaar. Joolz, Thule, Bugaboo, Maxi Cosi, en ga zo maar door. Ik zag door de bomen het bos niet meer.

The Cadillac

Uiteindelijk gingen we naar Prenatal, moeder in kielzog maar die had zelf nog een ouderwetse retro kinderwagen gebruikt en dus lieten we ons goed informeren (of lieten we ons de duurste aanpraten, nou ja, het is 7 jaar geleden, dus laten we het houden op informeren). En de keuze viel op een Bugaboo. Een prachtige wagen, uiteraard in een limited edition bekleding die unisex was. En wat was het een mooi ding! Na 3 maanden ging hij mee naar Canada waar hij zelfs als bedje heeft gefungeerd voor een aantal nachten. En hij deed wat hij beloofde, hij was stevig, mooi, is zelfs mee geweest naar de Rocky Mountains (al is de les dat op ruig terrein de draagzak een stuk praktischer is dan de wagen, we bleven ermee sjouwen). vandaag de dag zou ik dus zeker voor een all terrain wagen gaan. Onze Canadese familie was zo onder de indruk dat ze de wagen ‘the Cadillac’ hadden gedoopt.

hardloop kinderwagen, babyjogger, kinderwagen, hardlopen, hardlopen met je baby, joggen met je kindje, thule uraan glide 2, thule glide 2
Shoppen bij Babypark

Kies wat bij je past

Als ik terugdenk aan die wagen, dan denk ik: had het tweedehands of goedkoper gekund: absoluut. Heb ik genoten van een kwalitatieve top wagen, die en ook nog eens prachtig uitzag: zeker weten. Zou ik het weer doen: ongetwijfeld. Of ik dan weer voor een Bugaboo zou kiezen, denk het niet. Ik ben lang en deze wagen toch best laag, daarnaast is het toch wel ietwat passé en zou ik nu voor duurzaam en veilig kiezen..

De evolutie is kinderwagens is fantastisch te noemen en de vernuftigheden top of the bill! Er is zoveel moois op de markt verschenen door de jaren heen. het huismerk van babydump is Dubatti, ook een mooie wagen, maar zelf verkies ik meer behendigheid en een grote boodschappen wagen. De kekke printjes van Cybex zijn ook stoer, al ben ik bang dat ik bij baby 2 en drei op uitgekeken zal zijn. Geef mij maar stijlvol, veilig, strak qua design en functioneel

Mijn belangrijkste tip: maak een wensenlijstje en kies wat past bij jouw levensstijl en budget. Je kind zal er niet gelukkiger van worden… maar jij loopt misschien nog net wat trotser achter die pracht wagen met die pracht baby.

camping

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief