Delen vinden we super lief

Fietszitjes zijn ideaal voor de dagelijkse fietstochten of voor avonturen met het gezin. Zodra de kleintjes konden zitten, gingen we er al graag samen op uit. Keer op keer was het een heerlijk gevoel om veilig en comfortabel de wereld te ontdekken. Ze keken iedere keer hun ogen uit naar alles om hen heen. Zelf was ik geen dagelijkse bakfiets, of fietsmama, maar veel ouders om mij heen doen echt alles op de fiets. Het beste fietszitje moet voor hen, maar ook zeker voor mij, echt aan alle kwaliteitsnormen voldoen, voor optimale veiligheid en comfort. Vooral met de snelheden die je kunt bereiken op een E-bike moet het materiaal waar ze van gemaakt zijn ook top of the bill zijn. Maar waar let je nu precies op bij de keuze van een fietszitje?

Er ging veel speurwerk aan vooraf bij de keuze voor beste fietszitje

Veiligheid voorop

Bij de keuze voor het beste fietszitje, kies ik voor kwaliteit aangezien ik de fiets vaak buiten laat staan. De Thule fietszitjes springen er op dat gebied uit met de vijfpuntsgordel, unieke sluiting en waterafstotende materialen. Bij ons op de sprookjescamping staan onderstaande, iconische Thule Yepp fietszitjes al jaren in weer en wind buiten en blijven hun kleur behouden. Ze zijn nog steeds als nieuw door de geode kwaliteit. Daarnaast blinken de Thule Yepp fietszitjes ook uit in stijl en denken ze bij het kleuren pallet aan de ouders en niet enkel aan wat de kinderen mooi vinden. Nu is het echter nog kiezen welk model voor mij de beste match is. En laat Thule een grote keuze hebben…

In weer en wind staan deze verhuur fietsen op de camping klaar. Je ziet niet voor niets Thuel Yepp fietszitjes bij verhuur bedrijven. Ze voldoen aan de veiligheid, kwaliteit, zijn gebruiksvriendelijk en kunnen buiten blijven staan, in weer en wind.
Ready for cycling

Is dit het beste fietszitje voor mij?

Bekijk eerst of je een fietszitje voor achterop of een fietszitje voor voorop wilt, of dat je wellicht beide modellen nodig heeft! Daarnaast zijn er verschillende modellen fietszitjes verkrijgbaar:

Thule RideAlong
  • Thule RideAlong Lite: Een robuust en veilig achterop gemonteerd fietsstoeltje, ontworpen voor dagelijks woon-werkverkeer en avonturen in de stad. Een Thule instapmodel, dat aan alle strenge veiligheidsnormen voldoet.
  • Thule RideAlong: een veilig en gebruiksvriendelijk kinderzitje met verstelbare rugleuning. Hiermee til je jouw dagelijkse woon-werkverkeer en gezinsavonturen op de fiets naar een hoger niveau. Het zitje kun je verstellen en ook in een iets liggende stand plaatsen. Daarnaast zullen de handjes nooit klem komen te zitten door het vernuftige design. Op lange afstanden een zeer comfortabel en wellicht het beste fietszitje voor je kleintje.
De iconische Thule Yepp blijft ook een ongekend populair model
  • Thule Yepp: een slim, iconisch en functioneel fietsstoeltje voor kinderen met een persoonlijkheid. Het is ontworpen voor jouw dagelijkse fietsritten waarmee je in stijl en veiligheid de wegen kunt betreden. Het is niet voor niets het best verkochte fietszitje in Nederland en de Yepp zie je dan ook echt overal om je heen in het regenachtige Nederland waar je een regenproof model nodig hebt.
  • Thule Yepp Nexxt: Het ultralichte fietsstoeltje met een eigentijds ontwerp en magneetsluiting, biedt premium comfort aan jouw kleintje. Als het zou moeten, kun je het in weer en wind gebruiken zoals vele Dutchies ook wel doen. Geen wonder dat je de Thule Yepp en de Yepp Nexxt veel op straat voorbij ziet komen. Je zult geen roestplekken hebben als bij goedkopere modellen. De fietszitjes ondervinden ook strenge veiligheidstesten in Hillersdorp Zweden waardoor het zich onderscheidt in veiligheid en kwaliteit. We lichten dan ook graag dit model uit, waar wij zelf uiteindelijk ook voor hebben gekozen…

Thule Yepp Nexxt mini & maxi, onze keuze

De Thule Yepp Nexxt Mini is een fietsstoeltje dat voor op de fiets gemonteerd wordt. (De Thule Maxi is voor achterop) Het is geschikt voor kindjes van 9 maanden, tot 3 jaar en kan een gewicht dragen van 9 tot maximaal 15 kilogram.

Dankzij het schokabsorberende materiaal zitten de kleintjes comfortabel waar we met onze (eerste goedkopere) miskoop een fout mee hadden gemaakt. Het stoeltje is uitgerust met een 5-puntsgordel voor ultieme veiligheid. De voetsteunen en voetriemen zijn verstelbaar zodat ze er op los kunnen groeien. De Thule Yepp Nexxt Mini is goedgekeurd volgens de Europese norm EN 14344. Het beste fietszitje uit onze persoonlijke test.

Thule Yepp Nexxt Maxi achterzitje

Ook het zitje voor achterop de bagagedrager is lichtgewicht en zeer veilig. De Thule Yepp Nexxt Maxi bevestig je eenvoudig op het bagagerek en heeft wederom een eigentijds ontwerp.

Het zitje is snel te monteren/demonteren op elke bagagedrager die 25 kg belasting aankan  dankzij het innovatieve en eenvoudige bevestigingssysteem

Dit fietszitje is gemaakt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot circa 6 jaar en kan een gewicht dragen van 9 tot maximaal 22 kilogram. Ook hier is gekozen voor schokabsorberende materiaal, de 5 -puntsgordel en het heeft zachte schouderpads voor optimaal comfort van je kleintje. Daarnaast heeft de Thule Yepp Nexxt Maxi een ingebouwde reflector en kan het met het geïntegreerde slot vast gezet worden op de bagagedrager.

Voor de Nexxt Mini kan aanvullend gekozen worden voor stuurbekleding en een windscherm. In 2017 was het zelfs de winnaar van de Baby Innovation Award in de categorie ‘Mobility’.

Superveilig door het ontwerp

In het Thule Test Center™ onderwerpt Thule al hun fietszitjes aan een reeks strenge en secure veiligheid tests om te garanderen dat ze meer dan voldoen aan de strengste veiligheidsnormen voor kinderen.

Bij Thule komt het ontwerp en de materialen alleen door de test als ze de overdadige belasting en zware rij-omstandigheden waaraan ze worden onderworpen, aankunnen. Je kunt dus rustig en veilig fietsen in de wetenschap dat alles voor de veiligheid en het plezier van je kind met zorg is ontworpen, en tot het uiterste is getest. Bekijk onderstaande video maar en laat je overtuigen.

Duurzaamheid

Thule staat er om bekend dat ze fietszitjes van een superieure kwaliteit maken die lang gebruikt kunnen worden. En bovendien buiten kunnen blijven staan in het oer Hollandse weer. Dat is misschien wel de ultieme test. Waar merken veelal roesten bij de schroeven, zal je dat bij Thule nooit ervaren. Goedkoop is duurkoop zegt men vaak en Thule laat dat in de vele producten zien.

In veel landen kennen ze de helmplicht

De product designers van Thule streven ernaar om tijdloze, moderne ontwerpen te creëren om het langdurig gebruik ervan te stimuleren. Ze analyseren voortdurend de gebruikte materialen, de productiemethoden, het gebruik en het recyclingpotentieel. Hiermee willen ze de impact van de producten op het klimaat en het milieu tijdens hun levensloop tot het maximum beperken. En dat alles uiteraard zonder afbreuk te doen aan de veiligheid, de kwaliteit, de functie of de levensduur. Fijne en veilige gedachte toch?

Lees ook: 2 NIEUWE Thule stijliconen: Thule Yepp 2 review Mini en Maxi fietszitjes

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief