Delen vinden we super lief

De Thule Yepp fietszitjes zijn mooie, functionele en de meest veilige fietszitjes die er verkrijgbaar zijn. Deze fietszitjes zijn al jaren de best verkochte fietszitjes en niet zonder reden. Deze fietszitjes hebben persoonlijkheid en bieden een slim, intuïtief ontwerp die snel en stevig te monteren en demonteren zijn. Daarnaast voldoen ze ten alle tijden aan de strengste internationale veiligheidsnormen, zodat het fietsen met je kleintje optimaal veilig is. Zo ook aan de European safety standaarden die vanaf mei 2023 zullen gaan gelden voor producenten. (EN 14344:2022)

Thule Yepp 2, fietszitje, eerste fietszitje, fietsstoel, thule, welke fietsstoel is de beste
Lichtgewicht en comfortabele zitjes met een stijlvol, sportief uiterlijk

Waarom een Thule fietszitje

Thule produceert fietszitjes van een superieure kwaliteit en streeft ernaar om tijdloze, moderne ontwerpen te creëren. Je wil je waardevolle passagier immers de meest veilige, comfortabele en plezierige rit bieden. Met name nu we sneller gaan op de E-bike is de juiste keuze extra belangrijk. En wat dacht je van het Nederlandse weer?

Thule Yepp 2
Gespot op de Kind & Jugend tradefair waarbij ons oog ook viel op de Thule Courier

Onze fiets staat veel buiten, in weer en wind. Daarnaast wil iedere ouder een kwalitatief zitje dat in de meest extreme condities getest is en niet enkel aan de standaard EN eisen voldoet. Veiligheid voorop en geen roestende schroeven, of materialen. En dat er een anti-diefstalslot op zit, is ook mooi meegenomen! De nieuwe Thule Yepp 2 fietzitjes blinken uit op al deze aspecten. En aangezien stijliconen ook af en toe af een toe een update mogen krijgen krijgt het ontwerp een extra modieuze twist. We zagen ze tijdens de Kind & jugend vakbeurs en keken onze ogen uit. In november 2022 zijn ze overal verkrijgbaar! Uiteraard voldoet het wederom aan de strengere EN normen en regelgeving. Maar er is meer… lees je mee….

Typische kenmerken van de Thule Yepp 2 fietszitjes

De nieuwe Thule Yepp 2 behoudt het belangrijkste kenmerk waardoor ouders wereldwijd dol zijn op het origineel: de zachte en schokabsorberende geventileerde EVA stoel met zijn uitnodigende en comfortabele uitstraling. Maar het krijgt ook enkele belangrijke verbeteringen :
• Verbeterde hoofd-, arm- en voetbescherming boven de nieuwe normen
• Verbeterd geïntegreerd rekmontagesysteem met een bredere dekking dan concurrenten
• Verbeterd gebruiksgemak met het Thule-systeem met één sleutel
• 6 nieuwe trendy kleuren

Thule Yepp 2, fietszitje, het beste fietszitje, veiligheid, het fietszitje voor e-bike
Naast het iconische design, is de kwaliteit subliem van de Thule Yepp 2. We hadden ze gespot op de We are pregnant beurs, naast de allernieuwste fietskar, kinderwagen en noviteiten. En tijdens de vakbeurs Kind & Jugend schitterden ze tussen alle noviteiten

Het beste fietszitje

Nu de lente is aangebroken en de zomer in aantocht is, wordt het beter fietsweer. Helemaal met kleine kinderen is een fietstocht naar een speeltuin of een park een perfecte tijdsbesteding. Zelf gebruiken we ons fietszitje voor het afzetten op school, de dagelijkse boodschapen en voor het woon-werkverkeer. Voor ouders is de keuze van het beste fietszitje dan ook een must om dit snel, praktisch en met gemak uit te voeren.

Thule Yepp 2, fietszitje, het beste fietszitje, veiligheid, het fietszitje voor e-bike
Gespot op het We Are pregnant event

Thule Yepp 2 mini

De Thule Yepp 2 mini, voor voorop de fiets is vanaf 9 maanden geschikt, tot aan circa 3 jaar. Het hele fietszitje bestaat uit een zacht materiaal en is bestand tegen weer, wind en ijsjes. Je hebt geen kussentje nodig dat smoezelig wordt, aangezien het materiaal zacht is en daarnaast waterafstotend en eenvoudig schoon te maken. Met een doekje is de fietsstoel weer schoon en droog. Ook ideaal na een regenbui aangezien het hebben van natte billen geen feestje is voor je kleintje.

Thule Yepp 2, fietszitje, eerste fietszitje, fietsstoel, thule, welke fietsstoel is de beste

Aan de rugleuning zitten twee zachte schouderbandjes (1) waar je kind comfortabel in kan zitten. Het is voorzien van de meest veilige vijfpuntsgordel (3) met een kindveilige sluiting. Deze is met 1 hand te openen en sluiten. En op de comfortabele voetsteunen (4) rusten de beentjes ook op de juiste hoogte.

Je kunt kiezen voor een windscherm, zodat je kind beschermd is tegen regen en wind. De Miffy rol is ook ideaal voor als je kleintje in slaap valt.

Thule Yepp 2, fietszitje, eerste fietszitje, fietsstoel, thule, welke fietsstoel is de beste
Verkrijgbaar in 6 stijlvolle kleuren

Thule Yepp 2 Maxi

Wanneer je de Thule Yepp 2 Mini voorop hebt geïnstalleerd en je kind is er uitgegroeid, dan wordt het tijd voor de Thule Yepp 2 Maxi. Dit is de beste fietsstoel wanneer je kindje een peuter begint te worden. De Thule Yepp Maxi is een stijlvolle fietsstoel van dezelfde goede kwaliteit als de Thule Yepp 2 Mini en wordt achterop de bagagedrager geïnstalleerd. De Maxi is geschikt voor peuters tot 25 kilo. Je merkt dat het op een gegeven moment te zwaar wordt om te sturen en dan wordt het tijd dat je kleintje achterop gaat zitten, of wellicht dat hij/zij plaatsmaakt voor een broertje of zusje!

Thule Yepp 2, fietszitje, eerste fietszitje, fietsstoel, thule, welke fietsstoel is de beste
NIEUW: iedere fiets is verschillend waardoor je de keuze hebt om de fietsstoel op de bagagedrager of op de zadelbuis te installeren.

Meer comfort en kleur dan ooit

De Thule Yepp 2 maxi voor achterop de fiets is ook van zacht, kleurvast schokabsorberend, kwalitatief materiaal én installatiemateriaal. De fietsstoel is voorzien van een hoge rugleuning, waardoor je kind goed rechtop kan zitten. Hieraan zijn ook de zachte en stevige schouderriemen bevestigd om je kind goed vast te zetten.

Comfort & style gaan hand in hand

De stevige voetsteunen zijn zonder gereedschap eenvoudig te verstellen zijn. Hierdoor groeit het zitje mee met jouw kleinte die voor je het weet zelf op zijn fietsje weg fietst. Het montage systeem zorgt ervoor dat de fietsstoel gemakkelijk te installeren is en snel over te plaatsen is naar een andere fiets.

De fietsstoel is zowel geschikt voor een gewone fiets als voor een e-bike, waarbij de bagagedrager ook dienst doet als houder voor de accu. Het stoeltje is in allerlei verschillende hippe kleuren verkrijgbaar dat helemaal in stijl is van de huidige trendy fietsen. En uiteraard voldoet het aan de allerlaatste veiligheids normeringen. Dit kunnen we niet vaak genoeg vertellen. Veiligheid voorop!

Waar op te letten bij de keuze van een fietszitje

De keuze voor de beste fietsstoel is afhankelijk van allerlei factoren. Allereerst van jouw eigen smaak, voorkeur en de leeftijd en het gewicht van je kleintje. Naast de veiligheid is het materiaal ook van groot belang. De huidige generatie fietsstoelen voldoen aan de normering, maar de ene beter dan ander, let hier op! De meeste modellen zijn van moderne, zachte en lichte materialen gemaakt, maar zit het ook comfortabel en is het UV bestendig? Let hier op bij je keuze en pak het eens vast.

Sommige fietsstoeltjes hebben een apart zitkussen die je kunt afnemen. Let er op of dit eenvoudig schoon te maken is en of het materiaal ook UV-bestendig is. Wanneer je een fietszitje aan de voorkant van je fiets hebt geïnstalleerd dan kan het voor het comfort van je kindje helpen om een windscherm te installeren.

En last but not least, past het zitje op jouw fiets? Bij een electrische fiets is het vaak lastig om over het algemeen een zitje voorop te plaatsen en heb je een fietsendrager die het gewicht kan dragen? Bij een fiets met afwijkende maten past niet elk zitje. Laat je dan ook goed adviseren bij de fiets speciaalzaak.

Thule Yepp 2, fietszitje, eerste fietszitje, fietsstoel, thule, welke fietsstoel is de beste

Veiligheid

Welke fietsstoel je ook kiest, het is belangrijk dat de fietsstoel stevig en veilig op de fiets is geïnstalleerd. Let bij de aankoop van een fietsstoel ook of er een markering met EN 14344 op staat vermeld is en aan de laatste veiligheid normering voldoet. Een ander belangrijk aandachtspunt qua veiligheid zijn de voetsteunen die verstelbaar moeten zijn en de beentje beschermd worden met een spaak bescherming. Mocht je kind toch de voetjes uit de voetsteun halen, dan voorkom je drama! En qua gordel is de een ook veiliger dan ander. Niet geheel onbelangrijk omdat je op de fiets aardige snelheden maakt. Drie- of vijfpuntsgordel zijn veilig en zet je kind veilig, flexibel en zacht vast. Je wilt niet dat er iets gaat knellen. En tsja een helm is uiteraard ook aan te raden, als denken vele dutchies daar anders over. In Zweden kunnen ze daar niet bij aangezien echt iedereen een fietshelm draagt.

Voorop of achterop?

Of je kiest voor en zitje voorop of achterop de fiets, is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van je kind. Vanaf circa 9 maanden kan je kindje zitten en worden vervoerd in een fietsstoeltje. Het maximale gewicht voorop is circa 15 kilogram en tot en met 3 jaar geschikt. Ook merk je het zelf tijdens het fietsen en wordt het fietsen zwaarder. De zitjes aan de achterkant kunnen meestal tot maximaal 25 kilogram dragen. De namen van de fietsstoelen krijgen dan ook de naam mini en maxi. Mini voor de zitjes voorop en maxi voor achterop.

Hopelijk heb je veel gehad aan dit artikel en aarzel dan ook niet om me contacteren als je vragen hebt!

Thule Yepp 2, fietszitje, eerste fietszitje, fietsstoel, thule, welke fietsstoel is de beste

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief