Delen vinden we super lief

Zweden, het land van… inderdaad, dat moet je nog ontdekken. Het bedrijf waar ik voor werk is gevestigd in Zweden en iedere kwartaal reis ik naar Malmö. Fantastisch, aangezien Zweden een land is waar ik van ben gaan houden. En aangezien veel mensen in plaats van het noorden, naar het zuiden op vakantie gaan, is het een gebied die nog minimaal is ontdekt door reizigers. Je gaat in deze blog alvast een voorproefje krijgen van dit fantastische land, zodat je het wel moet gaan bezoeken! Op vakantie naar Zweden betekent namelijk optimaal genieten van ongerepte natuur, kalmte, ruimte en schoonheid. Zweden overtreft al je verwachtingen en we vertellen je waarom…..

Niets is onmogelijk volgens Pipi Langkous

Leven in Zweden.

Veel Nederlanders emigreren naar dit prachtige land, intussen zijn dat er al bijna acht en een half duizend!. Dit heeft veelal te maken dat mensen voor hun werk verhuizen, ook zijn er genoeg mensen die vrijwillig de rust opzoeken in de Zweedse natuur. Ver afstand doen van de haastigheid in Nederland, wordt ook vaak genoemd. Hier ervaar je rust en waardering voor de natuur. Het leven is echter niet bepaald goedkoop in Scandinavië er vaar ik iedere keer weer als ik er ben geweest.

Huizen zijn daarentegen wel een stuk goedkoper. Dit komt onder meer doordat veel huizen zijn gemaakt van hout, in tegenstelling tot de Nederlandse huizen. In de steden is het natuurlijk bruisender, meer studenten en kroegen om de avonden mee te vullen.

Zweden staat garant voor veel natuur

Maar liefst 85% van de populatie van het land woont in de steden. Met name Stockholm is erg belangrijk met wel twee miljoen mensen. Als je hier tijdelijk wilt verblijven of wonen wordt een beetje Zweeds leren erg gewaardeerd door de omgeving. Je begrijpt dat ik me heb aangemeld voor een spoedcursus Zweeds. Het lijkt me niets leuker dan ze te kunnen begrijpen op kantoor en een woordje terug te kunnen spreken.

Vakantie in het hoge noorden.

Met de hele familie op vakantie gaan is harstikke leuk, in eerste instantie wordt direct gedacht aan landen zoals Frankrijk en Spanje, heerlijk warme gebieden met een werelds aanbod aan campings en accommodaties. Aan Scandinavië wordt minder vaak gedacht. Bizar eigenlijk, want dit enorme gebied biedt een veelzijdigheid aan natuur en cultuur. Vooralsnog associëren mensen Zweden vooral met ijzige kou en grijs weer. Dit is (in de zomer) niet het geval, sterker nog, het is vaak warmer dan in Nederland. Nog een paar pluspuntjes: Zweedse mensen zijn super vriendelijk en Zweeds is natuurlijk een prachtige taal! Het land is een outdoor paradijs.

Fietsen of hiken door de eindeloze bossen en heuvels. Zwemmen in de talloze kristal heldere meren. En klimmen in de hoogste bomen. Zowel voor gezinnen als andere reizigers is dit land alles wat een leuke vakantie nodig heeft. Wist je trouwens dat je in heel Scandinavië hele goedkope houten hutjes hebt die je ter plekke kunt huren? Dit is handig als je aan het backpacken bent of op doorreis.

Als je vanuit Denemarken net in het Zweedse land bent (bij Malmo) is een leuke typisch Zweedse activiteit het bezoeken van een Viking dorp met de kinderen een absolute must visit! Je kunt er voor kiezen om te vliegen met kinderen, maar de autotrip richting Zweden is ook echt een groot avontuur! Aangezien ik er regelmatig naartoe zal reizen, zal ik het er dan ook zeker een keer een keer op wagen!

Outdoor living is eigenlijk een way of living in Zweden

Top 5 bezienswaardigheden Zweden

Hieronder zie je een kleine top 5 van leuke activiteiten in dit prachtige Scandinavische land.

  • Outdoor activiteiten. Vooral kanoën is populair. Wat kan er nu niet leuk zijn aan dobberen op een Zweedse rivier. Zip-linen of Outdoor klimmen zijn ook favoriet. Een fantastische ervaring.
  • De hoofdstad Stockholm. Deze stad is gebouwd op veel eilanden en dat zorgt voor de leuke architectuur. Bovendien zijn er veel kindervriendelijke musea zoals Junibacken We bezochten deze stad tijdens een romantische trip
  • Wildkamperen. Voor de avonturiers is het een droom om midden in de wildernis met alleen je eigen tentje te gaan survivallen. Dit kan en mag overal in het land.
  • Het Viking dorp. Net buiten Malmö zijn kleine dorpjes waar je een kijkje krijgt in het leven van de bevolking in de tijd van de Vikingen. De kinderen kunnen vakken beoefenen zoals smit, bakker, vechter etc. Het doet me denken aan het PreHistorische dorp in Eindhoven dat ook een groot succes was!
  • Het echte eeuwige sneeuwgebied genaamd Lapland ligt In Finland, maar in ‘Sverige‘ kun je ook husky rijden over de grote vlakten en het noorden licht zien. Dit wil toch iedereen ooit eens gezien hebben?

Tot slot

Mocht je je willen je onderdompelen in de lokale natuur, cultuur, architectuur en gastronomie dan ben je in Zweden aan het juiste adres!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief