Delen vinden we super lief

Sinds we meer thuis zitten en ik meer me-time in ben gaan plannen, lees ik veel boeken en luister ik meer audioboeken en podcasts dan ooit tevoren. En ik ben niet de enige, bleek al snel toen ik mijn collega’s vertelde over mijn ‘luister boek verslaving’. Het lezen en luisteren van boeken doet me goed en helpt me enorm in de persoonlijke ontwikkeling. Mijn eerste boek was Miracle Morning, waarmee ik mezelf weer heb herpakt om nieuwe dingen te leren! En daar bleef het niet bij! Sinds de populaire streaming service Nextory ook in Nederland werd gelanceerd, greep ik mijn kans om mezelf van nog meer kennis te voorzien en investeerde ik in mezelf met een familie abonnement. Hiermee kon ik namelijk m’n kids ook kennis laten maken met toffe audio luisterboeken! Ideaal voor een fijn bedritueel.

Alternate text

Lezen doet wonderen voor je brein

De Zweedse streaming service Nextory heeft een onderzoek uitgezet, onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, waaruit bleek dat vrouwen veel meer lezen dan mannen. En ook meer jongeren lezen en luisteren vaker boeken sinds het ontstaan van de coronacrisis. Maar liefst twee op de tien Nederlanders leest sinds begin dit jaar zelfs meer boeken uit dan óóit. Vooral jongeren in de leeftijd 18 tot 30 jaar zijn meer gaan luisteren en/of lezen en lijken het (nog) belangrijker te vinden om zich op die wijze persoonlijk te ontwikkelen. Zeer goede ontwikkelingen aangezien lezen zoveel kennis en geluk kan brengen. Zelf ben ik geen fervente lezer, gewoonweg door tijd en keuzes qua besteding ervan.

Alternatieven voor het ‘ouderwetse’ lezen

We kiezen ook steeds vaker een alternatief voor het ‘ouderwetse’ lezen bleek uit ditzelfde onderzoek. Uit eigen ervaring weet ik dat luisterboeken een perfecte alternatief zijn voor de stapels boeken. Zo luistert ongeveer een derde van de Nederlanders wel eens naar een podcast en een achtste weleens naar een audioboek. Hoe jonger, des te groter de voorkeur voor een podcast. Audioboeken zijn vooral populair onder jongeren en vrouwen. Zelf vind ik het ideaal om mijn woon-werk ritjes, of school breng uitjes in te zetten voor luisterboeken. Vooral in mijn drukke gezinsleven zijn dit de momenten om in mezelf te investeren en in mijn eigen bubble te leven!

Alternate text

Nextory: audio- en eBooks voor het hele gezin

Om het mezelf makkelijk te maken om meer audioboeken te luisteren en mijn kinderen te verrijken met leesboeken, heb ik voor een streaming service gekozen. Na hier enkele maanden ervaring opgedaan te hebben, zijn we deze maand overgestapt naar Nextory dat net even iets meer biedt dan de streaming dienst waar we voorheen lid van waren. Ons huidige familie abonnement bij Nextory is een flexibel, maandelijkse streaming service dat onbeperkt toegang geeft tot duizenden nationale en internationale boeken in audio en geschreven vorm. Als fervente lezer en luisteraar heb ik nu toegang tot een selectie met meer dan 200.000 nationale en internationale kinderboeken, romans, kookboeken, zelfhulpboeken, fictie boeken, stripboeken en meer.

Luisteren naar boeken via een speaker

De selectie van Nextory is overigens geheel afgestemd op het Nederlandse publiek, waar je ook Nederlandse populaire en bekende titels vindt zoals Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, Juf Braaksel van Carry Slee, Bonuskind van Saskia Noort en Confettiregen van Splinter Chabot. Waar mijn interesse ook naar uit ging, zijn de Engelse titels om mijn Engels bij te spijkeren, wel zo handig aangezien ik nu dagelijks Engels spreek op mijn werk.

Alternate text

Track jouw leesgedrag

Nextory is op slimme wijze ingericht om het lezen en luisteren naar audioboeken te stimuleren. Het werkt als de Runkeeper voor boeken en helpt je doelen te bereiken, hoe lastig dit soms ook is! Met de feature ‘Reading Diary’ krijg je inzicht in jouw favoriete genres en hoeveel uur je per maand leest. Ideaal als ‘stok achter de deur’ om jezelf ertoe te zetten om in jezelf te stimuleren! Met mijn man zijn we zelfs een battle gestart!

Voorlezen lukt niet altijd, maar met de luisterboeken heb ik een ideaal alternatief gevonden!

Een leuke extra bij Nextory is de ‘Book Challenge’ waarbij je gemakkelijk een doel kunt stellen voor de hoeveelheid lees- en luister-minuten per maand. Zelf heb ik er voor gekozen om één boek per week te willen voltooien. Best een hoge lat, die ik mezelf heb opgelegd, maar ik wilde mezelf blijven uitdagen! En, hoe handig (al is het soms best confronterend); Nextory herinnert je aan jouw eigen gestelde doelen via push notificaties. Win-win!

Alternate text

Introductievoordeel voor de eerste leden

Bij de lancering zijn we gelijk overgestapt door de vele extra’s dat Nextory biedt. Deze streaming service is nu voor 30 dagen gratis te proberen en raad het je absoluut aan om het te proberen, mocht je zelf ook graag meer willen lezen. Na 30 dagen wordt je abonnement automatisch omgezet in een betaald abonnement, maar mocht he het niets vinden dan kun je het eenvoudig stop zetten!

Voor het Gold membership betaal je €9,99 totdat je je abonnement stopzet. Voor een gezinsbundel betaal je €14,99 (2 gebruikers), €19,99 (3 gebruikers) of €23,99 per maand (4 gebruikers). Wij kozen voor een gezinsabonnement zodat mijn man en ik een eigen profiel hebben en mijn kindjes evenzo! We lezen nu veel meer en heb me laten inspireren door Becoming van Michelle Obama, ‘getting things done’ Happy life 365 en zoveel meer fijne boeken!

Aanmelden kan via www.nextory.nl

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief