Delen vinden we super lief

Het is alweer een tijdje geleden dat ik uit de schoolbanken ben gestapt. Na mijn VWO-béta afgerond te hebben, wilde ik tandheelkunde studeren. Het lot heeft me hier van weerhouden door me twee keer uit te loten. Gelukkig maar, want International Business bleek een veel betere match te zijn. Recent heb ik wel een collegereeks afgerond, maar echt iets compleet nieuws leren is een tijd geleden.

“Knowledge is power. Information is liberating. Education is the premise…”

Een rits aan ervaringen

vertaalbureau, leren

Ik blik terug op mijn karate en dragon boat periode, mijn salsalessen van tien jaar terug en dat ik mij de Frans en Duitse taal machtig maakte. Ook de sushi een taart workshop blijft me nog bij. En wat helemaal een lach op mijn gezicht geeft is mijn verwoede poging om te leren paaldansen. Ik was er ook nog best goed in ook. En om zelf antwoord te geven op de titel vraag…. “Het is te lang geleden dat ik me weer in het diepe heb geworpen om iets compleet nieuws te leren.” Tijd voor actie!

ballet sporten, leren

Jezelf iets nieuws leren

Hoe lang is het voor jullie geleden dat je echt iets nieuws hebt eigen gemaakt? Of heb je nog een onvervulde wens die blijft kriebelen? Het is eigenlijk zo leuk om zo nu en dan uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te leren. Ik had het wel op mijn bucket-list gezet, maar het is er nog niet van gekomen….

Nieuwe ervaringen houden je scherp 

Om af en toe buiten het kader te kleuren, wordt je creatiever en leer je ook meerdere vaardigheden te combineren. Zo nu en dan is mijn leven een te geoliede machine en wil ik maar wat graag buiten de paden treden. Hoe spannend ook, want niets is veiliger dan in je comfort zone te blijven hangen.

werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Op mijn werk word ik regelmatig getriggerd om bij te leren. Ik werk in een kleiner team waardoor we vaker buiten ons boekje moeten treden. Dit maakt het leuk en uitdagend omdat je niet in je hokje hoeft te blijven zitten. Ook houdt het je scherp en als het eenmaal is gelukt, geeft het zelfvertrouwen.

“Great things never came from comfort zones”

Blogging working mom

Doordat ik ben gaan bloggen naast mijn werk, heb ik ook vaak mijn stoute schoenen aan moeten trekken tijdens persevenementen. Zonder een beetje lef heb ik geen toffe foto over de rode loper bij bijvoorbeeld een filmpremière, of uitnodiging voor het Disney event. Fijne vriendschappen en contacten heb ik aan het bloggen overgehouden met dierbaren die ik anders nooit had leren kennen.

“If you always do what you always did, you will always get what you always got.”― Albert Einstein

Ook mijn lidmaatschap bij de Lions laat mij werelden zien waar ik anders ooit bij stil zou staan en waar ik veel van kan leren. Het KBF (KinderBeestFeest) is zo’n voorbeeld waarbij we helpen om zieke chronische kinderen een fantastisch feest in Artis te laten beleven. Dit laat me inzien dat het hebben van gezonde kinderen een groot rijkdom is.

sporten karate

Nieuwe taal leren

Een collega van mij is Italiaans beginnen te leren, hoe bijzonder is dat. Een andere collega is met haar partner op dansles gegaan en recent hadden we het over het leren van gebarentaal. Voor mij hoeft het niet iets heel groots te zijn. Een 4-jarige studie kan ik niet meer bolwerken in mijn huidige leven. Een workshop is echter wel een goed idee.

Spoedcursus

In een paar uur tijd leer je iets nieuws bij een workshop. Waar ik wel voor moet waken is mijn enthousiasme bij het leren van iets nieuws. Ik vergeet nooit meer dat ik na een mozaïek workshop helemaal los ging en alles in huis haalde. Echt alles werd gemozaieked, terwijl al het gereedschap nu in de schuur ligt, Een optie is tegenwoordig bij het leren van sporten wel, dat je de spullen kunt lenen, dat scheelt.

Waar ik zelf beter in zou willen worden is excell en powerpoint. Mijn collega is daar zo slim in en weet me altijd vernuftige foefjes te leren. De kennis van WordPress maak ik me eigen via Youtube, ook ideaal voor persoonlijke bijscholing op welk gebied ook.  Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een cursus online te vinden. Een nieuwe sport aanleren is ook wel te gek. De DVD om mijn Paddy te halen ligt te verstoffen en ook mijn golfbewijs voor op de baan wil ik graag halen. Er liggen dus nog heel veel (sportieve) uitdagingen op me te wachten

Ik kan het niet

Als mijn zoontje “ik kan het niet” zegt, herhaal ik “je kunt het nog niet”. Dat is tegenwoordig het geval met leren veder strikken.

De eerste drie maanden kon ik op de sportschool wel janken omdat ik mezelf niet kon opdrukken en het rondje om het gebouw ternauwernood wist vol te houden. Met deze teleurstelling in mijn achterhoofd, weet ik dat het tijd kost om iets te leren en uiteindelijk lukt het! Terwijl ik dit aan het tikken ben, kijk ik ook met een schuin oog bij de workshops van de UVA. Uiteindelijk gaat het om het proces van iets leren dat het leuk maakt! To be continued….

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief