Delen vinden we super lief

KinderBeestFeestWat fantastisch om elk jaar weer te zien dat er zoveel vrijwilligers opstaan om tijdens het KinderBeestFeest te helpen. Het jaarlijkse evenement in Artis waarbij kinderen een avond niet ziek zijn. Op 1 avond staat niet de ziekte of handicap centraal bij gezinnen, maar is het feest en staat Artis op zijn kop. Ik was ontroerd, trots en onder de indruk om hier als vrijwilliger onderdeel van uit te maken en me te omringen met zoveel helden….lees je mee?!

KinderBeestFeest

Jaarlijks vindt in juni het jaarlijkse KinderBeestfeest plaats in het Amsterdamse Artis. 5000 gasten waren uitgenodigd, waarbij kindjes met hun familie en /of, begeleiders genieten van een avondje onbezorgd plezier. Een gigantische organisatie waarbij een grote logistieke operatie gemoeid is. De kinderen worden door diverse hulpdiensten uit de regio met loeiende sirenes naar Artis gebracht. En dat kan niet zonder de inzet van vele helden..


Dat is alleen al heel tof. “Ik ben via het water gekomen”, vertelde een meisje (6) ons trots” “Coool, en wij met de marechaussee” Vervolgde een blij jochie dat in zijn rolstoel was aangeschoven “En”, vervolgde hij, “We reden gewoon door rood, tof hé” Zijn ogen straalden als nooit tevoren. Dit had impact gemaakt op de kindjes. En ook op mij..

Grand opening KinderBeestFeest KinderBeestFeest

Om 17.30 werd de sleutel omgedraaid door de VIP gast en onze loco burgemeester Van Aartsen, waarna ruim 5000 gasten Artis binnen stroomden voor een feestelijke avond.  Met een groot applaus werden alle gasten welkom geheten. Ik snelde snel terug naar onze tafel waar ik samen met 12 Lionsleden een tafel bemande van de mascotte tekenwedstrijd.

Jubileum KinderBeestFeest

In 2019 wordt voor de 20ste keer het KinderBeestFeest georganiseerd en dat gaat gevierd worden met heus KinderBeestFeest Mascotte, oftewel een knuffelbeest. En wie heeft hier nu meer verstand van dan de jonge gasten zelf. Velen hadden thuis al een pracht exemplaar gemaakt en leverde het met trots in. Daarnaast ontpopte bij ons aan de tekentafel de één na de andere Mascotte. De jury gaat het nog moeilijk krijgen.

Bucketlist

Naast het kleuren en tekenen was er veel gekkigheid en plezier bij ons aan de tafel. En wat hebben we strijdlustige, lieve mensen ontmoet. Van klein Jade bijvoorbeeld. “ik ben niet ziek hoor, ik kan nog praten én kleuren” Haar sprankelende ogen blijven me nog lang bij, ze geeft zich niet gewonnen door de ziekte die in haar lijfje raast.

Ook met ouders hadden we liefdevolle gesprekken en ook veel gekkigheid. Zij waren het fanatiekst met het spotten van de “helden van de avond” Ik wilde namelijk heel graag met de brandweer, marechaussee en ambulance broeders op de foto. En zo geschiedde… ze hielpen fanatiek mee…

Knutseltijd

Dankzij een grote groep vrijwilligers waren er tal van activiteiten in Artis tijdens het KinderBeestFeest. Schmink, knutselen, dieren aaien, voeren, naast natuurlijk gewoon genieten van een prachtige dierentuin. Als ik een rondje liep om te kijken waar ik verder kon helpen, zag je helemaal alle blije gezichten van kinderen, broertjes en zusjes en hun ouders. Mijn hart smolt toen ik een kindje zag huilen van ontroering toen ze een konijntje aan het aaien was en het helemaal in haar schoot wegkroop. Smelt…. Dit is natuurlijk waar de organisatie van het KinderBeestfeest het allemaal voor doet: intens genieten.

Wat me ook bij blijft is de moeder die tranen in haar ogen kreeg bij het zien van de tekening van haar dochter. Voor haar was het lang geleden om haar dochter zo te zien opgaan in een tekening.

KinderBeestFeest

Regen

Tegelijkertijd was het in Artis een soort reünie voor de grote hoeveelheid hulpverleningsdiensten. Ook wij werken hier nu 4 jaar aan mee en het is zo leuk om zoveel bekende gezichten te zien. Helaas begon het in de loop van de avond te regenen en kregen we een echte plensbui over ons heen.

Veel gasten liepen rond met de buienradar op hun schermpje om te kijken wanneer het zou ophouden. Alle activiteiten gingen wel gewoon door en we lieten ons niet kisten. Het weer strooide ietwat roet in het eten, maar we zijn niet voor één gat te vangen. De tafels werden opgetild en we verplaatsten ons met man en macht naar het overdekte reptielenhuis. Hier kon vrolijk getekend worden. Het werd zelfs zo’n succes dat we stoelen te kort kwamen.

Social media KinderBeestFeest

Op de social media (Twitter & Facebook) kan het #KinderBeestFeest elk jaar op de voet gevolgd worden. Ook dit jaar zie je heel veel mooie foto’s en snapshots terug. Uit privacy oogpunt worden er overigens geen, tot weinig kinderen herkenbaar in beeld gebracht. Het was weer een zeer geslaagd KinderBeestFeest met heel veel positieve en enthousiaste reacties op -social- media en veel verhalen!

Morgen is dan eindelijk zo ver! Hoor je Sirenes in colonne @oost_amsterdam nabij Artis? Niets aan de hand, ga wel aan de kant! Het KinderBeestFeest is het jaarlijks besloten feest in ARTIS voor zieke, zorg behoeftige kindjesven hun familie Voor even zijn ze niet ziek! . Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en het Rodekruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke, bijzondere avond. Sommige kinderen worden zelfs per boot vervoerd. Hoe cool is dat!! Mensen die vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen in @amsterdam zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Het is niet nodig om alarmnummers te bellen. #kinderbeestfeest #politie #amsterdam #kbf2018 #artis #brandweer #kbf2017 #weserve #presentatrice #animals #hulpdiensten #ambulance #sirenes #zoo #trots #dankbaar #kinderbeestfeest2018 #kbf #volunteer #reddingsbrigade #instapolitie #112 #fundraisingevent #leukedingenmoetjeookdoen #lionsclub #cityzoo #thankful #evennietziek

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Eberhard van der Laan.

Zorg goed voor onze stad” waren de woorden van Eberhart van der laan bij zijn overlijden in zijn afscheidsbrief . Wat zou Van der laan trots zijn geweest als hij deze avond rond hadden gelopen!  Elk jaar stond hij bij binnenkomst alle jonge gasten persoonlijk gedag te zeggen. De Burgermeester van der Laan van Amsterdam, was jarenlang beschermheer van het KinderBeestFeest en werd enorm gemist.Kinderbeestfeest

  • Trots

Wat zou hij trots zijn geweest op de verbinding en de samenwerking tussen alle hulpdiensten, gasten, sponsoren en vrijwilligers tijdens deze editie van het 19e KinderBeestFeest. En dan heb ik de waardering voor Artis nog niet uitgesproken. Fantastisch dat zij dit mogelijk maken. Dit was een intense, logistieke operatie dat door velen is neergezet, diepe buiging voor jullie allen!

Zonder de tomeloze inzet, enthousiasme en deskundigheid van alle professionals was de 19e editie van het KinderBeestFeest nooit zo’n mooi feest geworden.

Vertrek

Met een brede glimlach, een grapje van een clown,  een handje van mevrouw de politieagent en dansende vrijwilligers, vertrokken de gasten weer via de rode loper richting hun bijzondere vervoer. Ik stond met kippenvel de kleine gasten uit te zwaaien. Er waren zoveel blije gezichtjes en lachende ouders, warm hart! Ik werd er tegelijkertijd ook stil van en kreeg een brok in mijn keel.

Bij het zien van die kleine handjes die vanachter het glas oneindig hard aan het zwaaien waren liepen mijn ogen vol. Voor heel even zijn ze kind, zoals het hoort! In een glimp zag ik Jade ook aan me voorbij schieten. Het meisje dat me vertelde dat ze kanker heeft alsof ze over haar speelgoed sprak. Ik zwaaide heel hard door en moet bekennen dat ik het toen niet droog hield.  Hou je taai meid!

  • Keiharde realiteit
    KinderBeestFeest

Voor heel even stond de ellende van ziek zijn, voor velen aan de zijlijn en bij hun vertrek realiseerde ik me dat ze weer naar de harde realiteit teruggingen. De colonnes met marechaussee, brandweerauto’s, ziekenwagens, politie en marine reden met sirenes weg en er werd uitbundig gezwaaid. Blije gezichten in een Amsterdam waar iedereen niet wist wat hen overkwam. “niets aan de hand, maar ga wel aan de kant

Chapeau

KinderBeestFeest
Lions Club Gijs

Het is onvoorstelbaar dat er 1500 vrijwilligers aan hebben meegewerkt om dit tot zo’n groot succes te maken. Dat is toch helemaal te gek!. Voor mij zijn dit stuk voor stuk helden. En met een aantal van de helden sta ik op de foto. Met z’n allen zorgden we voor een onvergetelijke mooie avond die ze samen met hun ouders, broertjes en zusjes hebben mogen beleven.

Trots en dankbaar dat wij hier deel van hebben mogen uitmaken. Zoveel blije gezichten van vaak zeer zieke kinderen. Dit is waar we het voor doen. Wij danken de hele organisatie van het #KinderBeestFeest en het  Natura Artis Magistra. Maar ook de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, Handhaving, het Rode Kruis, Reddingsbrigades, de media , de clowns, schminkers en niet te vergeten, de Gemeente Amsterdam. En een ieder die ik vergeten ben te benoemen. Het was een hele bijzondere avond, waarbij de kinderen even hun ziekte konden vergeten en zichzelf konden zijn.

Om de stad leefbaar & veilig te houden, zijn er regels en de handhavers uit deze mooie stad zien er op toe dat ze nageleefd worden. Love it or not… 🤗 Ook dit zijn de helden van vanavond en wilde graag met ze op de foto 📸 Zonder vrijwilligers is een evenement zoals het kinderbeestfeest niet mogelijk Toppers!! ✨ #handhaving #toezicht #politie #boa #barneveld #surveillance #instapolice #instacop #toezichthouder #veiligheid #samenwerking #controle #amsterdam🇳🇱 #uniform #hulpverlening #beveiliging #dehandhavers #uniformberoepen #blogger #artis #evennietziekzijn #kinderbeestfeest #kbf2018 #waakzaamendienstbaar #nederland

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

We serve

Als lion lid van Lionsclub Amsterdam ’t IJ zet ik mij naast mijn baan graag in als vrijwilliger bij een variëteit aan projecten, waaronder dit fantastische Kinderbeestfeest. Gedurende het hele jaar organiseren wij als jonge Lionsclub verschillende acties, of steken we onze handen uit de mouwen. Voor meer informatie over de acties kun je deze club volgens op TwitterFacebook of Youtube. Aankomend jaar helpen we weer heel graag mee aan het 20e KinderBeestFeest. Wil jij ze ook helpen, kijk dan snel op hun website

Volgend jaar hoopt het KinderBeestFeest op vrijdag 14 JUNI 2019 de 20e editie te vieren.  Waar wij weer graag bij ondersteunen. En uiteraard kijken we uit naar het resultaat van de mascotte knuffel! Maar ik zal jullie er van op de hoogte houden zodra ik iets week, zoals in elk weekoverzicht.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Uit het archief:


Delen vinden we super lief