Delen vinden we super lief

Keken jouw kinderen ook zo uit naar deel 2 van Disney’s filmsucces Frozen? Het was dan eindelijk zover en het leukste uitje van het jaar werd gepland! Al sinds de 1e trailer bekend werd gemaakt is de Frozen koorts bij ons thuis al begonnen. De leukste feitjes over Frozen werden uitgeplozen en waar we vooral nieuwsgierig naar waren; is de film echt zo duister als dat de trailer doet vermoeden? Wel had ik het idee dat de film ietwat spannender zou zijn dan deel 1. En het moraal van het verhaal! Wat zou dat in deze sequel zijn? Lees je mee…

Frozen fever

De verlanglijstjes zijn met de komst van het grote bol.com speelgoedboek al rijkelijk gevuld met Frozen speelgoed, we kunnen ons hart weer ophalen en schoencadeautjes in slaan! De verkleedjurken werden aangetrokken en dit weekend waren we bij het Kinepolis kidsweekend. We zijn unaniem van oordeel dat het een prachtige film is en vertellen er graag over!

Kinepolis pakte extra groot uit en organiseerde op 23 en 24 november voor de allergrootste fans het Kids Weekend: Frozen 2! De bioscoop was in het gehele land gevuld met heel veel Anna & Elsa’s. Het viel me overigens wel op de Elsa populairder is dat Anna, terwijl ik haar al persoon toch wel wat sympathieker vond, maar dat daargelaten!

Vooral omdat ze net als ik aan het einde van de avond haar schoenen lekker uit doet, voor dat ze nog thuis is… En ook slaapt ze met haar handen omhoog, heel herkenbaar! En tja een extra puntje van aandacht, ook zij heeft haar vriend tig -pogingen laten doen voor een huwelijksaanzoek, herkenbaar, heel herkenbaar…

Frozen 2

Het succes van Frozen is aan niemand voorbijgegaan! En het kan haast niet anders dat Frozen 2 het succes zeker zal evenaren! Ik was dan ook wel wat nieuwsgierig naar het verhaal. Zouden ze hetzelfde trucje herhalen, of met een compleet ander verhaal komen?

We kregen in de film antwoord op de vraag waarom Elsa werd geboren met magische krachten! Het antwoord roept haar en bedreigt tegelijkertijd haar koninkrijk. Ze gaat op zoek naar de oorsprong waardoor Elsa en Anna Arendelle verlaten en in een nieuwe wereld terecht komen waar ze meer over zichzelf en elkaar leren Ze hebben het weer prachtig weergegeven en elke scene is groots uitgepakt. De gezichtsuitdrukkingen zijn aandoenlijk, vooral de begin scène met de twee meisjes en hun ouders. We gaan in Frozen 2 terug in de tijd en belanden in een spannend, mysterieus en magisch verhaal. Vooral de uitdrukking “water heeft een geheugen” vond ik mooi en komt vaker terug in de film.

Besties, zo ontzettend schattig!

Eng?

Er gingen veel verhalen de rondte dat de film donker, mysterieus en heel eng zou zijn. Voor mijn dochter zaten er 2-3 scenes in die ze wel ietwat spannend vond met vuurballen en veel ijs. Ook het gevecht en de storm zorgde voor wat opschudding in de zaal. Daarentegen maakten de liefdevolle scenes het weer goed. Dochterlief (5) kroop twee keer bij me op schoot. Voor echte jonge en gevoelige kindjes zou ik misschien toch nog wel eventjes wachten met kijken.

Het evenaart Frozen 1 met de hoeveelheid donkere scènes al kon er in Frozen 2 eerst lang niet gelachen worden. Gelukkig zorgde Olaf ook in Frozen 2 voor de vrolijke noot! Het was af en toe een ‘warm’ welkom dat hij met gekkigheid om de hoek kwam dat de zaal deed grinniken.

Enkele enge scènes

Gooi je haar los

En ja, ja Elsa gooit haar strak gecoiffeerde haar los aan het einde van de film. Het bombastische einde is iets waar ik van houd! Laat het maar ‘over -the-top zijn‘ , daar zijn ze Disney voor! Ook het aantal outfit wissels valt op, geef mij ook maar zo’n couturier! Het lieve hagedisje is een leuke bijkomstigheid. En qua muziek zit het weer vol met bombastische liedjes met veel uithalen. In Frozen 2 heet de knaller van Elsa overigens Into the Unknown.En ‘last but not least’ heeft Disney er weer een leuk volwassen grapje in gestopt aan het einde van de film,…iets met leer.

Daar waar Elsa haar haar altijd keurig ingevlochten bleef, gooide ze het deze keer lekker los!

Moraal van het verhaal

En om dat te eindigen met het moraal van het verhaal, tja… Misschien wel; laat je kerel gerust een keer alleen en trek je eigen plan, of misschien toch wel dat we allemaal een bijzondere kracht bezitten. Zelfs als deze voor de buitenwereld niet getoond kan kan worden. We hebben ons zeer zeker vermaakt en dit zal Disney zeer zeker geen windeieren leggen.

Kinderactiviteiten en schaatsbaan

Tijdens het speciale Frozen Kids Weekend dat de bioscoop op 23 & 24 november organiseerde, werd het Frozen feestje naar een hoger level getrokken! Het was voor mij voor het eerst dat ik het zo groots had meegemaakt en dit smaakt naar meer. Ik houd de kidsweekenden in de gaten, dit is echt heel leuk! Wij waren aanwezig in Almere en waren geheel in stijl aanwezig. Dit was een groot succes!

Dit bericht bekijken op Instagram

Frozen fans hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van Kinepolis om dit weekend naar het speciale Kids Weekend te komen. We zijn omringt met heel veel kleine Anna & Elsa’s ♥️❄️De bioscoopketen stevent af op het grootste Kids Weekend ooit, dat dit keer helemaal in het teken staat van de supercoole Disney-film Frozen 2. In Utrecht en Breda is er zelfs een indoor schaatsbaan ❄️ en kom je verkleed naar dit event, dan maak je kans op een LEGO-pakket! Het is één groot feest! En nu hopen dat de film niet al te duister en donker is! We vertellen er vanavond alles over! #frozenfan #disney #elsa #loveit #verkleden #winter #kidsweekend #anna #ice #olaf #cold #pret #love #elsa’s #letitgo #travel #frozen2 #disneygram #photography #disneylife #friends #disneyprincess #nature #orlando #frozeneverafter #kinepolis #fun #almere #beautiful

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

En mocht je twijfelen om te gaan met je kindjes… De film wordt geadviseerd vanaf 6 jaar en dat kan ik wel beamen. Toch is mijn dochter jongen en kon ze het goed handelen, De film is ietwat zwaarder, maar ook weer luchtig op zijn tijd. Voor gevoelige typjes zou ik nog even wachten.

Praktische info Kinepolis kidsweekend

• Kids Weekend Kinepolis Frozen 2

• Zaterdag 23 & zondag 24 november met Frozen en verder het gehele jaar met de films die dan draaien.

• De activiteiten starten 1 uur voor aanvang van de film, kijk bij de locatie voor de verschillende filmtijden tussen 10:00 en 17:00 uur

• Ticketprijs: Regulier filmtarief, voor kinderen + € 1,-

• Te beleven in: Kinepolis Almere, Breda, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Huizen, Jaarbeurs Utrecht, Oss, Schagen en Zoetermeer.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief