Delen vinden we super lief

De dagen worden weer kouder en buiten wordt het sneller donker. Snel zonder jas naar buiten gaan, zit er niet meer in. Thuis lekker op de bank kruipen om een film te kijken juist weer wel. Nadat je de eerste Frozen film al meerdere keren hebt gekeken, wil je natuurlijk meer! De Frozen koorts is hier thuis inmiddels al weer opgelaaid,

Wat een geluk dat Frozen 2 nu bijna in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Op 20 november kunnen we het nieuwe avontuur van Anna en Elsa verwachten. Om van te voren flink in de stemming te komen, zetten wij de leukste feitjes over de Frozen films voor je op een rijtje.

Fun fact 1: Frozen was de grootste en meest succesvolle animatiefilm sinds een lange tijd

Nadat The Lion King mening kinder en volwassenhart sneller had doen kloppen, was er lange tijd geen groot animatie succes voor Disney. De Lion King is een bekende film uit de jaren 90, de jaren erna lukte het Disney producers niet om het succes te evenaren. Tot in 2013 Frozen uit kwam en de gekte rondom de film uitbarstte. Iedereen die je maar kende “Let It Go” mee kon zingen of het nou je 3-jarige dochter was of je achterbuurman van 85 jaar.

Voor Disney zat er dus eigenlijk niets anders op dan nog een Frozenfilm te produceren. Een tweede film maken van een al bestaande film doet een filmmaatschappij maar heel erg weinig. Een film moet heel erg populair zijn geweest voordat Disney zelfs een tweede versie overweegt. Dat er een tweede Frozenfilm komt is dus ook nog eens heel erg speciaal.

Funfact 2: Al sinds 2015 wordt er over Frozen 2 gesproken

Het produceren van de eerste film duurde maar liefst 2,5 jaar. In 1943 werd er al eens een poging gedaan om een Frozenfilm te maken, eind jaren 90 werd er nog een keer over gesproken. Beide keren werd het idee van de film afgewezen.

Pas in 2011 lukte het om het idee van de eerste film goedgekeurd te krijgen en kon de productie beginnen. En eind november 2013 kwam dan eindelijk de eerste film in de bioscoop te draaien. Zes jaar later is het dan eindelijk tijd voor film 2, waar al sinds 2015 over gesproken wordt.

Begin 2019 werd de trailer naar buiten gebracht en eindelijk kunnen wij eind november de nieuwe film gaan kijken. Wanneer je échte Frozenfans in huis hebt dan kan je met ze naar Kinepolis gaan in het weekend van 23 en 24 november. Per Kinepolis locatie zijn er verschillende draaitijden waar vanaf 4 november kaarten voor te boeken zijn. Ook zijn er per locatie leuke activiteiten voor de kinderen.

Funfact 3: Elsa komt veel voorbij in de tweede film

Heb je echte Anna fans thuis zitten of vinden ze Elsa leuker? Vooral de echte Elsafans zullen helemaal blij worden van de nieuwste film. Een maker van de nieuwe film gaf aan dat zij een lange dramatische weg heeft moeten doorstaan. Aan het einde voelde het alsof ze eindelijk weer wat meer plezier kon beleven en open kon staan voor anderen. Wellicht komt er ook nog wat romantiek in haar verhaallijn kijken.

Olaf zien we ook weer terugkomen in deze nieuwe film. In de trailer komt hij nog niet veel naar voren maar schrijvers hebben wel aangegeven dat hij terugkomt en volwassener is geworden dan in de eerste film.

Twee andere karakters welke we ook in de tweede film terug zien zijn Kristoff en Sven. Naast al deze bekende karakters komen er ook nieuwe personages in de film. Spannend!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief