Delen vinden we super lief

Met het strategische gezelschapsspel ‘Overbooked‘ waan je je op de drukste luchthaven van ons land. Het lijkt bijna alsof het coronavirus onder controle is en iedereen massaal op reis gaat. En dat gaat niet zonder horten en stoten. Een vrolijk gezelschap spel dat je in vakantiestemming brengt, daar zijn we zeer nieuwsgierig naar!

Overbooked gezelschapsspel voorkant

Puzzelen en strategie

In het spel ‘Overbooked‘ werk je bij de servicedesk. Je belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat iedereen een stoel krijgt. En niet zomaar een stoel, want de passagiers hebben eisen. Sommige reizigers willen als groepje bij elkaar zitten, anderen willen bij het raam en een kind mag nooit alleen zitten.

Eigen vliegtuig speelborden Overbooked

Kortom: iedere passagier heeft zo zijn voorkeuren en wensen. Maar dat is nog niet alles! Het vliegtuig is namelijk overboekt. Er zijn meer passagiers dan stoelen. Dat wordt puzzelen! Ben jij degene die de meeste passagiers tevreden een stoel geeft?

Hoe meer passagiers je kunt plaatsen hoe beter, maar als je ze niet kunt plaatsen zijn ze ‘overbooked’ en leveren ze strafpunten op.

Hoe werkt gezelschapsspel ‘Overbooked’

In dit strategische gezelschapsspel moet iedere speler passagiers in zijn eigen vliegtuig plaatsen. Hoe meer passagiers, hoe beter. Als je de passagiers niet kunt plaatsen zijn ze overboekt. Dit levert strafpunten op! Iedere passagier heeft zijn eigen wensen of voorkeuren die op kaartjes staan vermeld. De kaartjes kun je draaien of verplaatsen, om op die manier zoveel mogelijk stoelen bezet te krijgen. Voor bepaalde combinaties kun je bonuspunten verdienen. Je moet dus continu keuzes maken, door de voor- en nadelen van bepaalde posities af te wegen.

Strategisch gezelschapsspel Overbooked
Zeer leuk spel! Door middel van de expert kaarten en een setje extra puntenpakkers kun je de moeilijkheidsgraad aanpassen en kun je blijven variëren.

Je eigen strategische speelbord

Het spel is geschikt voor 1-4 spelers. That’s right, je kunt het dus ook alleen spelen! Dat komt omdat iedereen zijn eigen vliegtuig als persoonlijk speelbord heeft. Hierdoor kun je elkaar niet echt tegen werken, maar is er ook minder interactie. Het spel is niet erg competitief en daarmee ideaal voor kindjes die niet goed tegen hun verlies kunnen. Te spelen voor kindjes vanaf 8 jaar. Voor het gezellige strategiespel ‘Overbooked‘ is ruimtelijke planning is vereist.

Speloverzicht Overbooked

Overbooked is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Het strategische gezelschapsspel ‘Overbooked’ is net als ‘Ik Leer Symmetrie‘ genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar 2020′. De verkiezing voor speelgoed van het jaar is overigens onafhankelijk omdat de consument bepaalt wie wint. Met jouw stem maak je bovendien kans op leuke prijzen. Klik hier om te stemmen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief