Delen vinden we super lief

Op de 4-5 jarige leeftijd hebben de meeste kleuters een grote fantasie en veel speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Bij de keuze van goed speelgoed letten we dan ook zeker op de leeftijdsindicatie. Onze kleuter begint al met het spelen van eenvoudige spelletjes en is de ideale sidekick om spelletjes te reviewen. Ons oog viel op het spel ‘Ik Leer Symmetrie’ van Jumbo. Met dit leuke genomineerde spel* leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Samen gingen we ermee aan de slag. “Is dat echt voor mij’ riep hij blij toen hij de doos zag! ‘Jazeker vriendje’, ‘zin om te spelen? vervolgde ik. “Jaaah” riep hij volmondig.

Ik leer symmetrie‘ van Jumbo

In een handige opbergkoffer zitten 40 opdrachten op 4 niveaus. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen als op het kaartje, ontdekken kinderen het magische effect van de spiegel, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Kinderen hebben het snel door en raken heel enthousiast door het zien van hun creaties! Er staat overigens vanaf 5 jaar op de doos en ons zoontje is net vier, dat merkte ik wel qua concentratieoefeningen. Mijn dochter nam het dan ook met liefde van hem over al bleef Lucas wel mee gluren.

*Interactief leren met ‘Ik Leer Symmetrie’ Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020.

Onze ervaring

Het is zeer educatief speelgoed waarmee ruimtelijk inzicht wordt geleerd. We hebben diverse symmetrie spellen thuis, waarbij hier de spiegels een extra dimensie aan het spel geven. Elke zet veranderd de vorm waardoor ze ermee bezig blijven. Het koffertje bevalt me zodat je het eenvoudig kunt opbergen en het niet veel ruimte in neemt in onze spelletjes kast. Uit dezelfde reeks zijn er overigens meer educatieve spellen als o.a. ‘Ik Leer Schrijven’ en ‘Ik Leer Coderen’ zodat je het altijd kunt uitbreiden als het spel bevalt. Educatief speelgoed spreekt ons altijd aan en vooral als het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Wij zijn fan en het is zeker een grote kansmakers voor de nominatie ‘speelgoed van het jaar 2020! Heb je overigens al gestemd? Ieder jaar maak je kans op grote prijzen!

Toelichting ontwikkelingspsycholoog

Ik Leer Symmetrie is een verfrissend leuk constructiespel, waarbij visueel-ruimtelijke vaardigheden en logisch denken vereist zijn, aldus de ontwikkelingspsychloog. Door gebruik te maken van één, of beide spiegels, die onder een hoek van 90 graden worden geplaatst, kunnen kinderen symmetrische plaatjes maken. Ze keggen als het ware de kleine gekleurde vormpjes op het podium voor de spiegel(s).

Via de spiegel(s) wordt het totaalplaatje zichtbaar, wat voor de kinderen een leuke verrassing is. Voor het ruimtelijk denken en het bevorderen van creativiteit is dit spel dan ook ideaal. Daarnaast ziet het er ook nog eens tof uit! Er kan op verschillende niveaus gespeeld worden en eventueel ook met zijn tweeën.


Leverancier: JUMBO
Prijs: € 25,69

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief