Delen vinden we super lief

Denk ik goed bezig te zijn, schiet de weegschaal indicator omhoog aan het einde van de maand net voor de menstruatie periode! Nondedju wat baalde ik daar van. Ik had me in Stockholm nog zo goed aan mijn Smartpoints gehouden en me ingehouden met alcohol. De 2 wijntjes zouden toch geen 0,3KG gewichtstoename betekenen terwijl ik met afvallen bezig ben?

De weegschaal is aan het einde van de menstruatieperiode niet lief voor mij en laat altijd een gewichtstoename zien.

Schoorvoetend stond ik dan ook bij de workshop van WW op de weegschaal. De coach gaf me weer moed met de wijze worden dat het aankomende week er zeker weer af is en misschien zelfs nog meer. ‘Het is deels vocht door de voedingswaarden die je hebt genomen en je naderende menstruatie” zei ze opbeurend. En aangezien ik tegen de maandelijkse cyclus aan zat te hikken, lag de gewichtstoename niet geheel aan mij!! Balen deed ik wel, want als aan het afvallen bent, wil je graag resultaat zien op de weegschaal!

Gewichtsverschil in één maand..hoe dan!

Het is dus waar dat het getal op de weegschaal varieert rond de periode van je menstruatie. Dit kan soms zelfs een verschil van 3 kilo zijn als je het bekijkt op één maand. Nice, dat deed me deugd! De opgeblazen buik en mood swings daargelaten! Ik kan me soms echt als een vaatdoek voelen aan het einde van de maand. En qua gewicht had mijn coach gelijk! Want, inderdaad, een week later had mijn inzet op bewegen en meer wandelen effect gehad. Er waren 2 kilo’s af, happy me!

banaan traktatie

Oorzaken van gewichtstoename rondom menstruatie

Onderstaande punten zijn vaak de oorzaak van de strijd die ik voer met mijn weegschaal! Er is niets frustrerender om stil te staan op de weegschaal, maar laat je niet gek maken, er zijn verschillende redenen dat je lichaam even in de war is:

1. Oestrogenen

Vlak voor je menstruatie piekt je vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen dat er om bekend staat dat het vocht vast houdt! En daardoor voel je je opgeblazen dat zich ook weer uitwijst op de weegschaal. Maar no worries, de oestrogeenniveaus dalen weer als je menstruatie begint waardoor het afvallen vervolgens ook zal versnellen.

2. Progesteron

En ook het hormoon progesteron is van de partij in de tweede helft van je cyclus. Sommige vrouwen ervaren een grotere buste door het vasthouden van vocht. Dit merk ik aan mijn BH’s en de pasvorm. Progesteron zorgt er namelijk voor dat je lichaam vocht onttrekt van de bloedvaten. Dit wordt richting de weefsel gestuurd om je lichaam klaar te maken om ‘zwanger te worden’. En als een bevruchting vervolgens uitblijft, daalt het progesteron level en zitten je BH’s ook weer beter..

ww, weight watchers heruitgevonden, groenten, biologisch, eten, gezond, afvallen, ww, ww, heruitgevonden

3. Cravings

Chocolade, kookjes, ben & Jerrys ijs, ohboy….. kom maar door! Er zijn momenten dat ik er niet naar omkijk, maar rondom de menstruatie lijken de bad ass koolhydraten me wel te achtervolgen. Had ik maar cravings naar bleekselderij, maar nee hoor. Ons lichaam is een scanner vertelden ze me bij WW en bij elke chipje, koekje, of snoep, gaat het alarm af en zet je lichaam op het verkeerde pad. Comfort food is echt mijn vijand. Het is zo ‘gezellig en lekker’ om een chipje en kaasplateau bij de borrel neer te zetten! Maar om op gewicht te blijven, moet ik hier echt van af blijven!

4. Sportschool? Laat me niet lachen..

Als ik me als een dweil voel, is het wel heel lastig om mijn derriere richting de sportschool te pushen! Iedereen weet dat je na een goede work out weer topfit bent door de endorfineboost. Maar ik kan mezelf echt niet stimuleren om er mee aan de slag te gaan als ik geen zin heb. Daarom kan ik beter vaste lesuren hebben en dat de instructeur ziet dat ik een tijdje niet ben geweest! Achja met een loom lijf is een dekentje op de bank ook wel heel comfy! Mijn favoriete dag is dan ook wel de ‘World cuddle up day’!

Ik hoop dan ook van harte dat je niet al te veel gefocust bent op de weegschaal! Je lichaam houdt je gewoon echt voor de gek!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief