Delen vinden we super lief

Wist je 60% van de Nederlanders te zwaar is en te hoog BMI heeft? Hiervan heeft 48% overgewicht en 12% obesitas (CBS-Gezondheidsenquête 2012) Dit zijn uiteraard verontrustende cijfers! Vooral omdat we met z’n allen gemiddeld langer leven, langer moeten doorwerken en uiteraard veel langer gezond willen blijven. Dat gaat niet vanzelf en waar we echt wel wat voor moeten doen. Obesitas past daar zeer zeker niet bij!

Met mijn BMI van 30,6 ben ik ook veel te zwaar en is het hoog tijd voor actie! Met mijn 1M80 heb ik geen excuus dat ik de honderd kilo aan tik! Ik ben gewoon te zwaar en nader de obesitas, en zal terug moeten naar de 80kg voor een gezonde BMI. Ook wil ik me weer dolgraag fit voelen zodat ik ongestoord urenlang in de ballenbak kan blijven spelen met mijn kindjes. Ik ben er nog lange niet en heb nog een lange weg te gaan, maar de kop is er vanaf! (-3kg)

DreamWorks kanarieclub, KPN

Levenstijl veranderen

Op basis van bovenstaande bevindingen en het inzicht dat voedingsgewoonten en voedingsinzichten veranderen, heeft WW, het nieuwe Weight Watchers haar programma herzien. Het draait nu veel meer om de drie aspecten: ‘Eet, Beweeg en Leef.’

Mijn collega’s stimuleren me als geen anderen en sommigen doen zelfs mee met het langzaamaan veranderen van onze levensstijl. Het onderwerp ‘Afvallen, gezond leven en obesitas” is op dit moment zelfs het gesprek van de dag bij het koffieapparaat. En ‘voeding, beweging en genieten’ gaan daarbij hand in hand! Ze hebben me zelfs gestimuleerd tot de aanschaf van een fitbit, al ben ik nog zoekende naar het juiste model! Zelfs onze snoeppot staat al weken leeg en ben ik geen ‘feeder’ meer op kantoor.

WW, het nieuwe weight Watchers

Inmiddels heb drie keer de WW workshops bezocht, heb ik drie weken doorlopen en deel ik graag mijn bevindingen in de strijd om obesitas te voorkomen:

Het viel me reuze mee om te starten met WW, het nieuwe weight Watchers. Ik begon met een aantal vooroordelen die ik al snel van tafel kon vegen; het is niet eng, het draait niet enkel om smartpoints tellen, je zit niet op rantsoen en je zit niet ‘gevangen‘ in een systeem! Na mijn eerste workshop ontving ik de Easy Start, een weekmenu waarmee het afvallen bewustzijn en gezond leven echt een vliegende start kreeg.

De groep vrouwen (+ 1 man) voelde veilig en vertrouwd met allen hetzelfde doel; afvallen en ons fit voelen! Ik voel zoveel herkenning in de workshop en de coach weet ons iedere keer weer geïnspireerd naar huis te sturen! Afvallen is en blijft een Persoonlijke strijd voor echt iedereen in de groep, maar dat is waarom je elkaar in een workshop zo inspireert! En de verhalen van -35kg en -25kg vind ik gewoonweg fantastisch en ontzettend knap!

Obesitas tegengaan

Mijn leven lang heb ik een haat-liefde relatie met voeding en ben echt een emo-eter! Door de workshop, de begeleiding in combinatie met de WW app, de kookboeken en het digitale platform gaat het me zeker lukken om stap voor stap mijn levensstijl aan te passen!

Vliegende start…

Er werden in de ‘Easy Start‘ week eenvoudige richtlijnen gegeven en als een ‘pro’ kocht ik alles wat op het boodschappenlijstje stond. Na twee weken keurig mijn voeding bijgehouden te hebben in een WW app, werd ik voor een 2e keer gewogen. Dit blijft een spannend moment, maar ik was weer afgevallen en mocht deze keer 1,2kg van mijn gewicht afhalen. Weer een stukje dichterbij mijn doel en ik mocht zelfs mijn 1e Milestone in ontvangst nemen, wat cool! Dit stimuleert echt en ben weer extra gestimuleerd om mijn schouders er weer onder te zetten aankomende week! Uiteraard houd ik jullie op de hoogte! Makkelijk vind ik het echt niet, maar ik zet m’n schouders eronder… vooral in de lastige weekenden!

Persoonlijke doel

Ik gaf het in mijn vorige blog ook aan dat ik na het krijgen van drie gezonde kindjes weer dolgraag mijn lichaam terug wil. Het maakt me onzeker om als die extra kilo’s mee te dragen en ook wordt ik veel gelukkiger in een maatje minder.

Mijn kast hangt vol met kleren die prachtig zijn, maar die ik gewoonweg niet meer pas. Het verliezen van 10 kilo zal zoveel uitmaken. (Al moeten het er eigenlijk 20 zijn, maar 10 vind ik al een eerste fantastische mijlpaal!!) Mariken wist me met haar eerlijke, herkenbare blog te inspireren dat me over de drempel heeft getrokken. En nu ga ik ook de strijd aan met mijn overtollige kilo’s.

Win jij 1x 3-maand Workshop+Digitaal abbonnement (t.w.v 128,85€).

En wat ik helemaal tof vind, is dat ik 1 van mijn lezers een 3 maanden abonnement (workshop + digitaal abonnement) mag aanbieden namens ‘WW, het nieuwe Weight Watchers’. Ben jij je gewicht zat, wil je dit dolgraag aanpakken en fit de herfst tegemoet gaan? Doe dan zeker mee! Om hier kans op te maken vragen we onze lezers het volgende:

🍀 Meedoen is eenvoudig

Volg @ww_nederland & @Olivettepuntnl op Instagram en Tag beiden in je reactie onder de winactie post. Onder de reacties verloten we de drie maanden waarna we in een DM vragen om je naam en emailadres. WW zal vervolgens contact me de winna(a)r(es) opnemen. Delen van de winactie vinden we uiteraard tof! We gunnen iedereen een gezonde start!

*Goed om te weten: De winactie is geldig voor onze Nederlandse volgers vanwege de Nederlandse digitale omgeving, workshop & App. – De winnaar wordt bekend gemaakt in mijn stories!!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief