Delen vinden we super lief

Als je gelukkig bent sport je meer, kies je vaker voor gezonde voeding en kook je ook sneller voor jezelf. Drie uitspraken die me deze World Happiness Day aan het denken zetten. Want is dit wel zo? Het omgekeerde is wel waar. Na een jaar gestopt te zijn met sporten zit ik minder lekker in mijn vel en duik ik ook vaker op de bank met een zak nacho’s. Toch prijs ik mij rijk met een gelukkig leven! Het is denk ik wel het “kip en het ei” verhaal. En wellicht kan het nog beter… Op de “International day of happiness” goed om bij stil te staan!

Gelukkige mensen maken gezondere keuzes

Door Amerikaans onderzoek werd het al bevestigd, maar het blijkt nu ook te kloppen voor de Nederlanders. Wie zich gelukkig voelt, beweegt voldoende en kiest sneller gezonde producten zoals fruit, groenten en mager vlees.

Wat ook uit het onderzoek is gebleken, is dat in de Randstad de mensen zich gemiddeld gelukkiger en gezonder voelen dan hun leeftijdsgenoten in de rest van Nederland. Dit wist me wel te verrassen aangezien ik nu in het oosten van het land meer groen om me heen heb, een tuin om in te wroeten en de snelheid van het leven wat minder gestrest is.

90% van de Nederlanders is gelukkig

Enkele andere resultaten delen we dan ook graag:
De Nederlanders zijn over het algemeen gelukkig. Slechts 10% voelt zich ongelukkig. De gelukkigste Nederlanders wonen in de Randstad: 82% van de Noord-Hollanders, Zuid-Hollanders en Utrechtenaren beschouwt zichzelf als gelukkig, versus 76% van de andere Nederlanders. Van de Randstedelingen zegt
78% van het leven te genieten wat er ook gebeurt, tegenover 69% van de Nederlanders in andere provincies.

World Happiness Da, gelukkig, happines, geluk, happiness
De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot Internationale Dag van Geluk en willen dat iedereen die dag deelt in de vreugde. Volgens de Algemene Vergadering van de VN is ‘het nastreven van geluk een fundamenteel menselijk doel’.

Goede keuzes

En als je je goed in je vel voelt, heeft dat zijn weerslag op je algehele gesteldheid. En hier geloof ik dan ook zeker in! Als je je fit voelt, kies je sneller voor een salade en kun je de hamburger laten staan! Ook ben je dan sneller in de sportschool te vinden zijn dan dat je voor de TV kruipt. De resultaten van de enquête in opdracht van ‘WW, het nieuwe Weight Watchers‘ bevestigen dat gelukkige Nederlanders dus écht gezondere keuzes maken. En dat geldt voor zowel op het gebied van voeding als van beweging.

Wie gelukkiger is dan gemiddeld, voelt zich ook vaker gezond dan mensen die zich ongelukkiger voelen dan gemiddeld. (64% versus 29% van de mensen die zich ongelukkiger voelen). Hoe gelukkiger je bent, hoe hoger je ook je lichamelijke en mentale gezondheid inschat. Het is dus eigenlijk heel makkelijk: “Eet jezelf happy” En dan niet met snoepgoed uiteraard!

World Happiness Da, gelukkig, happines

Gelukkige mensen koken vaker zelf.

En wist je dat 79% van de gelukkige Nederlanders bijna nooit kant-en klaarmaaltijden eet, versus 61% van de minder gelukkige Nederlanders. De eerste groep kiest in de supermarkt sneller voor gezonde producten (57% versus 40%) en geeft aan vaker voldoende groenten en fruit te eten (58% versus 45%). Gelukkige mensen blijken ook minder tussendoortjes te eten (44% versus 27%).

World Happiness Day

En als ze toch voor tussendoortjes kiezen, kiezen ze wel sneller voor de gezonde varianten als noten en yoghurt (53% versus 21%). Mensen in de Randstad kiezen minder snel voor een koek, een milkshake, of chocoladreep in plaats van fruit (21%) versus de rest van Nederland (28%). En tsja, als het gezellig is tijdens de BBQ, of er heerlijke hapjes rondgaan op een feestje, dan heeft iedereen de neiging zich meer te laten gaan.

Een leuk onderzoek dat me aan het denken heeft gezet. Leuk om over na te denken op deze World Happiness Day! En ben jij het er een beetje mee eens?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief