Delen vinden we super lief

Toen de term regenboogbaby, of rainbow baby voorbijkwam, wist ik niet zeker wat het inhield. Het klinkt heel schattig, maar voor hetzelfde geld zijn regenboogbaby’s overleden kindjes. Ik zocht uit wat deze term betekende en dat maakte veel indruk op me.

Regenboogbaby

Als je online, of op social zoekt op de hashtag #rainbowbaby of #regenboogbaby komt de één na de andere liefdevolle afbeelding voorbij!

Een kindje dat geboren is na een zware en moeilijke periode of gebeurtenis voor de ouders, wordt een regenboogbaby genoemd, lees ik online. Denk hierbij aan een miskraam of het vroegtijdig overlijden van een kindje.

Als je zwanger wordt ná het verlies van een kind, is dat een emotionele rollercoaster en ook heel erg spannend. Als het gezond geboren wordt, dan noem je het kindje een ‘regenboogkindje’. Het verlies van een kindje zal nooit worden opgevuld met de komst van een volgend kindje. Toch brengt het weer hoop, liefde en voorspoed, dat immers het grootste geschenk ever is. Net als een regenboog, die verschijnt na een regenbui.

Na regen komt zonneschijn

Maakt jouw hart ook een sprongetje als je een regenboog ziet? Het verschijnt vaak vanachter de donkere wolken na een regenbui en bij ons thuis reageren we er altijd blij op “kijk mam, een regenboog, daar wonen de eenhoorns” De regenboog staat voor geluk en symboliseert hoop voor de toekomst. Zelf heb ik verdrietige periodes gekend. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, enkele miskramen en toch hebben we de moed niet opgegeven.

Toen we bij onze oudste in de 6e week het hartje hebben horen kloppen, wisten we dat dit een grote kans van slagen had. Dit geluksgevoel kan ik weer terughalen als de dag van vandaag! Het verlies van een kindje is qua impact nog vele malen heftiger. Dit blijft je gevoelsmatig achtervolgen.

Mijn hart gaat dan ook uit naar deze ouders. Er is dan bij een positief verloop van een zwangerschap zoveel geluk en hoop, een échte regenboogbaby. Deze ouders hebben zich online ook verbonden met de #rainbowbaby. Hier zijn fantastische foto’s van buiken en kindjes terug te vinden! Als je er naar gaat zoeken, gaat er een wereld open! Zoveel geluk na zoveel verdriet!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief