Delen vinden we super lief

Er is me vaak gevraagd waarom ik gekozen heb voor de blognaam Olivette. Het is niet mijn voornaam en ook heten geen van mijn kinderen Olivette. Toch ligt hier wel de basis waarom ik er voor gekozen heb! Olivette is namelijk een naam die een product, persoon, of merk zou kunnen zijn.

Dat was ook de insteek van de blog. Een verzameling van alles wat mij en ons gezin bezighoud, Maar ook van mijn gastbloggers en (aanstaande) ouders. De naam is catchy en blijft goed hangen.

De herkomst van Olivette

In Frankrijk is een kleine dorpje met de naam Olivet en ook het Italiaanse merk Olivetti is een iedere vast wel bekend! Ook bestaat er een Camping en diverse hotels met de naam zoals wij het ook schrijven; Olivette, vooral in Frankrijk.

En laat ik niet voorbij lopen aan het prachtige Olivette in Ashville, North Carolina (NC) ! Ook ben ik al van jongs af aan fan van het kledingmerk Oilily, waar ook veel van de letters in terug te vinden zijn. En ‘last but not least‘ is er een fijne wijn met de naam Olivette uit Domaine l’Olivette.

Olivet (te)

Olivet is Ook een Latijnse naam voor zowel jongens en meisjes. Het betekent ook wel olijf, of olijfboom`. Het is een zeldzame naam in Nederland dat eigenlijk nauwelijks wordt gebruikt.

In Schotland wordt het (vrijwel) alleen aan jongens gegeven en een paar meisjes dragen de naam. In de US wordt het (vrijwel) alleen aan meisjes gegeven. Verder is het niet echt een gangbare naam. Extra leuk om er als blog uit te springen.

Vlnr, Olivier, Lucas & Yvette ➡️ Olivette

Olivette

Mijn oudste zoontje heet Olivier (2013), mijn dochter Yvette (2014) en mijn kleine bandito heet Lucas. (2016). Olivette is als het ware een eerbetoon aan mijn drie kinderen. Tijdens de zwangerschap van Yvette is de blog gestart en ben ik onder de pseudoniem Olivette gaan schrijven. Ik kreeg echter de smaak te pakken en vond het wel o.k om een kijkje in ons leven te geven en hier eerlijk en openhartig over te schrijven.

Olivette is door de jaren heen uitgegroeid tot een populaire family & Lifestyle blog. De lezers vinden het leuk en ik krijg ook vaak persoonlijke reacties die me echt veel doen. Dat is soms best even schrikken omdat ik dan zie dat de blogs echt gelezen worden. En meer dan ik ooit kon bedenken.

Vooral de persoonlijke, liefdevolle berichtjes zijn bijzonder! Het is een ‘Uit de hand gelopen hobby’ en is eigenlijk mijn 4e kindje waar ik met beleid, plezier en energie voor zorg! En zal dat ook blijven doen naast mijn fulltime baan. Gewoon omdat het veel te leuk is om te schrijven! ✏️

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief