Delen vinden we super lief

Onze dochter heeft voor haar derde verjaardag 3 kleipakketten gekregen. Eén van de schenkers stelde voor om het te ruilen. “Nee, nee”, riep ik Meisjes van drie hebben nooit genoeg klei! Klei is altijd een absolute voltreffer. Ons meisje kan er nooit te veel van hebben. Dus kom maar op met al die leuke, nieuwe kleipakketten!

Play-doh, wie kent het niet?

klei

Ik denk dat alle ouders van jonge kinderen wel bekend zijn met de pakketten van Play-Doh. De klei in vrolijke kleuren zijn al super leuk op zich. Je kunt je creativiteit helemaal zijn vrije gang laten gaan. De makers van Play-Doh hebben zelf ook flink hun best gedaan om nieuwe sets te verzinnen.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een kleiversie van kopen: prinsessen, octopussen en ik weet niet hoe veel smakelijke creaties. In de serie ‘Kitchen Creations’ zijn er weer drie nieuwe heerlijke sets.

Ijsjes, popcorn en pizza en dan van klei

Ons meisje vindt het heerlijk om te kokkerellen met klei. Het is haar grootste hobby om de hele familie te voorzien van een lekkere maaltijd. Het liefst zelf gemaakt in knalkleurtjes. Een stuk veiliger dan het kookstel van mama en papa. Oké, je kunt het niet ‘echt’ opeten maar dat is bijzaak. Mocht je je toch vergissen. Geen nood want het is op kleibasis dus lekker veilig. Wie is er nou niet gek op ijsjes, pizza en popcorn? Dit zijn de nieuwste smaakjes.

De thuisbios met pizza en popcorn

klei

Als je aan bios denkt, denk je aan popcorn. Net als in de echte bios schep je de popcorn zo uit de machine in een small, medium of large bakje. Een beetje boter of siroop er op en laat die film maar starten! Pizza heb ik nog nooit gegeten in de bios maar het is wel mijn favoriete thuisbios maaltijd. De film denken we er zelf bij en de pizza heb je zo in elkaar gekleid. Toppings er op, even in de oven en snijden maar.

Vrolijke ijsjes

“Is het al zomer?” Amelie is gek op de zomer want dan zijn er ijsjes. Haar oog is gevallen op het wafelijzer van Play-Doh. Behalve wafels kan je daarmee vrolijke trendy ijsjes maken. Helemaal gaaf om de ijsjes te maken van Play-Doh kleurexplosies. Door deze klei te kneden ontstaan er kleine kleurexplosies. Hoe vet is dat! Ons meisje wil niks liever dan een ijssetje. Niet zo gek want regelmatig spelen we ijswinkeltje.

Ze “verkoopt” me allerlei soorten ijs Allemaal gemaakt van klei. Nu nog een combinatie van zandspeelgoed, klei en een flinke dosis fantasie. Natuurlijk wil ze niks liever dan met het echte werk aan de slag te gaan. Het echte werk is wat haar betreft een ijs-kleisetje. Oh wat zullen papa en mama overspoeld worden met de allermooiste ijsjes!

Last but not least…. Tootie

De drollendraaiende ijseenhoorn. Dat zijn nog eens vier toppers in één. Ik weet niet hoe populair het bij andere kindjes is maar Amelie zit echt in de poep en plas fase. Ze noemt alles poep en vind dat zelf ontzettend grappig… En dat gecombineerd met ijsjes, een eenhoorn en klei.

Wat wil je nog meer! Als je Tootie’s manen naar beneden drukt, hoor je een engelenmuziekje en draait ze een drolletje. Zo nu en dat hoor je ook een scheetje ontsnappen. Ik weet wel iemand die niet meer zou bijkomen van de lach. Kom maar op met deze topper!

Play-Doh klei hasbro

Genoeg leuke nieuwe sets dus. Goed voor urenlang vermaak. Het is misschien een beetje vroeg maar ze staan allemaal bovenaan het sinterklaaslijstje. Ach ja, de pepernoten liggen ook al in de supermarkt dus we kunnen ook alvast aan dat lijstje beginnen.

Play-Doh Pizza Chef € 24,99, Play-Doh Popcorn Party € 20,99, Play-Doh Kleurexplosie €8,99, Play-Doh Wafelijzer €19,99, Tootie € 26,99.

Play-Doh klei hasbro

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief