Delen vinden we super lief

play doh kleiOok ik ben opgegroeid met de zachte en kleurrijke klei van Play-Doh! Ik speelde er uren mee. Tegenwoordig weet het merk vaker te verrassen met vrolijke speelsets, bouwpakketten en zelfs een digitale Play-Doh Touch app waarmee je klei op je Ipad tot leven komt. Met de recent gelanceerde serie: Play-Doh Spelen & Leren ben ik als mama helemaal blij. Spelenderwijs ontdekken we met de kindjes getallen, cijfers, kleuren & vormen. Wij gingen voor de educatieve set Play-Doh Structuren en Gereedschap dat geschikt is vanaf 2 jaar. Het ideale cadeautje voor een meisje dat net 3 jaar is geworden. En laat ze nu ook verwend zijn met andere play-dog sets voor gegarandeerd uren speelplezier.

Play-Doh Structuren en Gereedschap 2+

play-doh

Spelen met klei is zichtbaar goed voor de fijne motoriek van kinderen. Ze kunnen er uren mee bezig zijn. Mijn kindjes zijn 3 & 4 en eerlijk; ze mengen de klei zodat het een kleuren derrie wordt. Zonde, want er is zoveel leuks mee te maken. Des te fijner dat er voorbeeld-bladen in de verpakking zitten.

 

“Ik zie ze uitbundig kneden, uitrollen, uitsteken, klei mengen, vormpjes uitduwen en kleine balletjes draaien”

Ik ga er enthousiast naast zitten om ze wat tips en tricks mee te geven tijdens het kleien. En wel de belangrijkste; niet mengen tot 1 toverbal! Ze laten hun creativiteit de vrije gang gaan. En het geeft uren speelplezier. Ik denk dat het leuk is voor elke leeftijd. Des te ouder het kind, des te mooier de creaties. Door de voorbeeld bladen wordt de fantasie van de kinderen play doh kleigeprikkeld. Ik laat ze lekker hun gang, want door te pushen verliezen ze het plezier.

Ontdekken

Olivier wil gelijk de pizza maken en Yvette probeert de patronen rollers uit. De rollers, schaar, drukpatronen en attributen zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. Ik zie ze heel kieskeurig te werk gaan met af en toe wat lompe acties. Ach het blijven kinderen… De klei-kleuren zijn naar mijn hart; Fel en vrolijk. Voor extra inspiratie en tips kun je de facebook pagina bezoeken. Je kunt er samen met je kinderen urenlang zoet mee zijn. Na tig creaties heb ik mijn man weten te strikken om er bij te zitten. Na een kinderverjaardag is het hoog tijd om de vloer nogmaals te dweilen, voor de 3e keer ;-D naast deze set zijn er nog 3 andere sets:

Video impressie

Play-Doh Cijfers & Tellen 2+

paly-doh, cijfers en tellen

Leren tellen is best lastig voor kinderen. We doen het spelenderwijs en elke keer slaat Yvette bij het tellen een aantal cijfers over. Nu ze 3 is, weet ze overigens heel goed tot drie te tellen haha. Met de Cijfers & Tellen speelset wordt het een feest om te leren tellen. Met cijferkaarten en speelmatten kun je je kindjes spelenderwijs helpen met getalherkenning, getalbegrip, tellen, leren kijken en vergelijken. Als ouder heb je dan een pro-actieve rol dat het spelen voor je kleintje nog leuker maakt. Op Facebook kun je er een demonstratie over terug zien.

Play-Doh Kleuren & Vormen play-doh

In dezelfde serie hebben ze ook een set gemaakt om met vormpjes over kleuren en vormen te leren. Een kindje zal urenlang spelen, terwijl je ze onbewust heel veel bijbrengt. Zoeken, herkennen, sorteren, combineren, kijken en vergelijken. Facebook demonstratie.

“Tip: bewaar de klei goed door het potje goed af te sluiten en niet te koud op te bergen. Wij gebruiken altijd een speelmat zodat de klei niet overal op de tafel terecht komt. Is het iets uitgedroogd? Wikkel de klei in een vochtige doek en het is weer snel kneedbaar”

Play-Doh Letters & Taalplay doh klei

In deze serie kun je je hart op. Ook letter herkenning en klanken kunnen geoefend worden met play-dog klei. play-dohOok voor onze kindjes is het kunnen lezen en schrijven pure tovenarij! Ze begrijpen nog niks van alle letters, maar met deze set Letters & Taal kan ik daar langaam aan verandering in brengen. Er is niets leukers dan samen te oefenen. Een en al pret & verwondering!

Zijn jullie ook Play-Doh fans? We zijn benieuwd en vooral tips & tricks zijn meer dan welkom! Wij kunnen voorlopig weer vooruit met de play-Doh sets die Yvette op haar verjaardag heeft gekregen. Tot de kids er onbewaakt weer een grijze massa van hebben gekneed, dan kopen we er weer een setje klei bij.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

play doh klei


Delen vinden we super lief