Delen vinden we super lief

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo
De Osmo Pizza Co. Starter Kit maakt van ‘winkeltje spelen’ een leuke én leerzame ervaring

Osmo is het bekroonde educatieve spelsysteem voor de iPad dat onze harten heeft veroverd. Het zit vernuftig in elkaar en wordt er regelmatig bij gepakt door ons jochie van 4. Hij is met letters in de weer met de Osmo Little Genius starter kit en vind het Osmo monster mega interessant. Terwijl ik aan het koken ben, heeft hij hele gesprekken met de IPad. Af en toe spring ik even bij omdat hij er niet uitkomt, maar over het algemeen kan hij het allemaal zelf, dat heel goed is voor zijn zelfvertrouwen.

Mijn 6 en 7 jarigen zitten al in groep drie en groep vier en zijn klaar voor meer uitdaging. En daar heeft Osmo ook aan gedacht! Voor de 5-12 jarigen is de Pizza Co. Starter Kit een enorme aanwinst waarmee ze hun eigen pizzeria kunnen openen. Zo ervaren ze spelenderwijs de basisbeginselen van het runnen van een eigen bedrijf waarbij ze leren observeren, omgaan met geld en hoofdrekenen.

Eigen pizzeria runnen

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo

Met de Pizza Co. Starter Kit open je in een paar minuten je eigen pizzeria en kan het spelen beginnen. Je download de app, plaats de iPad in de Osmo basis, klik de reflector op de camera en last de gasten maar naar binnen komen. Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst, maak je de pizza met de basispizza en de speelstukken voor extra ingrediënten.

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo

De camera weet precies welke ingrediënten je gebruikt en kijkt of deze kloppen met de bestelling. Een hele leuke manier van spelend leren dat de kinderen weet te intrigeren. En als alles goed gaat dan heb je een blije klant en een grotere fooi en laten mijn kinderen daar nu erg dol op zijn!

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo

Na het eten is het tijd om af te rekenen waarbij de Osmo Pizza Co. Starter Kit echt tot leven komt. Sommige klanten betalen gepast, maar anderen moet je wisselgeld geven. Doordat ze de juiste geldspeelstukken op het dienblad leggen kan de app controleren of het bedrag juist is. Na het ontvangen van het correcte wisselgeld vertrekt de klant en komt er in het restaurant een plekje vrij voor een nieuwe pizzaliefhebber. Het is net alsof je in een echt restaurant aan het werk bent,

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo

De gemaakte winst kun je weer investeren in je pizzeria, bijvoorbeeld in een snellere oven of decoraties voor het restaurant. Zo kan je je klanten sneller bedienen en komen ze wellicht weer terug in je restaurant! Het spel zit vernuftig in elkaar en weet onze kinderen te intrigeren.

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo
De speel techniek is de eerste in z’n soort waarbij Osmo kinderen een blanco doek geeft om zichzelf te uiten en spelend leren.
Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo
De games reageren op wat zich voor de tablet afspeelt, waarmee de digitale omgeving en fysiek spel naadloos in elkaar overgaan.

De Osmo Pizza Co. Starter Kit laat kinderen niet alleen leuk ‘winkeltje spelen’, ook leren ze de basisprincipes van het runnen van een eigen bedrijf. Zelf vond ik het ook hoog tijd dat onze kinderen leren omgaan met geld, beter leren hoofdrekenen, kritisch denken, observeren, en op een creatieve manier problemen oplossen.

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo
Osmo registreert iedere beweging in de echte wereld en de app reageert daarop.

Fysiek en digitaal vormen een geheel

Osmo spellen brengen de creatieve verbeelding van kinderen tot leven, en combineren hun liefde (en soms verslaving) voor schermen met de tactiele, hands-on interactie die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. De ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de items die voor het apparaat liggen kan ‘zien’ en kan weergeven op de IPad.

Osmo Pizza Co. Starter Kit, osmo

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief