Delen vinden we super lief

Ineens zijn er allemaal regeltjes. We zitten wat vaker binnen. Geen vrienden en familie en het hele gezin thuis aan het werk. Amelie vindt het wel leuk dat mama de hele dag thuis is, zegt ze. We missen de dansles en de bezoekjes aan opa en oma en vooral het spelen op de kinderopvang. Geen boodschappen met de kindjes is niet alleen lastig maar ook nog eens heel ongezellig. Gelukkig zijn er heel veel leuke dingen die je in en om het huis kunt doen. Hier een greep uit de leuke activiteiten die wij allemaal ondernemen in Coronatijd. Wat doen jullie nu de opvang en de scholen dicht zijn?

Mijn kleine kunstenares

Onze bijna-kleuter is gek op tekenen. Elk velletje wat ze tegenkomt wordt voorzien van een poppetje, een deur of een vrolijke kikker. We hebben heel wat kleurboeken in huis die in een mum van tijd volledig ingekleurd zijn. Het is wel zo fijn dat je ook hele leuke kleurplaten op internet kan vinden. Bij ons ligt er een stapeltje klaar met dieren en Disneyfiguren. In mijn zoektocht naar mooie plaatjes werd ik heel blij van de kleurplaten van het Van Gogh museum. Gelukkig vind mijn meisje het ook leuk om Van Goghs slaapkamer een nieuw kleurtje te geven. Kleuren hoeft niet alleen binnen, als het zonnetje schijnt kunnen de meisjes lekker met stoepkrijt aan de slag.

Een tekening voor oma

binnen

We gaan even niet bij opa en oma op bezoek maar we kunnen natuurlijk wel een mooie tekening opsturen. Zo kan ze meteen oefenen met schrijven. Een “opstuursticker” er op (zoals ze een postzegel noemt) en samen naar de brievenbus lopen. Ik moet weer nieuwe postzegels halen want er ligt een tekening voor ome Ollie klaar en de zegels zijn op. Ook de juf van de opvang heeft een tekening gekregen omdat Amelie haar zo mist.

Parcourtje binnen of buiten

Vanmorgen hebben we een parcourtje gemaakt door de huiskamer. Super leuk, het kan overal en je kunt er alles voor inzetten. Zigzaggen door een schoenenveld, onder een stoel doorkruipen, een toren bouwen en omgooien en zelfs een muziekje spelen. Het kan allemaal en de kids verzinnen er vast een hoop leuke acties bij. Als het lekker weer is kan het ook gewoon in de tuin. Een koprol, springen op de trampoline en een stukje op de fiets of loopwagen. Gegarandeerd succes en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil.

Come on let’s dance!

Tot grote teleurstelling van ons meisje, is er geen dansles meer. Gelukkig heeft de dansjuf een opdracht doorgestuurd en kunnen we thuis aan de slag. Behalve dansen, zingen we ook fanatiek mee. Mijn man en ik zijn gek op vinyl. Ook voor de kleintjes, hebben we platen die helemaal grijs gedraaid worden. Mijn oude ‘kinderen voor kinderen’ lp valt goed in de smaak. Maar niks kan op tegen de Toppers van K3.

Koken en bakken

bakken

Mijn keukenprinses is niet alleen gek op koken en bakken, ze is ook nog eens gek op taart. Komt dat even goed uit! Vorige week hadden we een appeltaart en vandaag hebben we scones gemaakt. We zijn lekker in de weer geweest met mixers en maatbekers en we hebben meteen iets lekkers voor bij de koffie. Oké we hebben misschien iets minder mensen om het mee op te eten maar gelukkig hebben we een koelkast.:-)

Buiten spelen

Vorige week merkte ik dat Amelie echt even haar energie kwijt moest. We zaten de eerste dag thuis en hebben heerlijk gespeeld en gekleurd maar ineens stond ze te stuiteren. Tijd voor wat beweging! Ik ben nog nooit zo blij geweest met de trampoline in de tuin. Maar ook zonder, kan je prima bewegen buiten. Gezellig een blokje om op de (loop)fiets. Op zondagochtend deed mijn meisje fanatiek mee met haar versie van mijn digitale sportklasje.

Altijd voorleestijd

lezen

Misschien niet heel origineel maar wel leerzaam en leuk. Ik vind het heerlijk om een verhaaltje voor te lezen terwijl mijn kleine meid lekker tegen me aan kruipt. Je hoeft boeken echt niet in de kast te laten staan totdat het bedtijd is.

Knippen, plakken en verven

Vandaag hebben we Olaf afgemaakt. Hij is gemaakt van papier maché. Buiten zijn we op zoek gegaan naar steentjes en takjes voor zijn knopen en armen. Papier maché is trouwens super makkelijk te maken met alleen producten die je meestal wel in huis hebt. Meng één deel meel met twee delen water, even roeren en plakken maar. Zo heb je meteen een nieuwe bestemming van al die oude kranten of folders. Voor ons volgende project gaan we bloementjes plakken. We hebben wat bloemetjes en blaadjes geplukt en tussen een dik boek gelegd. Wel even een papiertje er tussen zodat de bladzijdes mooi blijven en dan gewoon wachten. Gewoon even terugdenken aan je eigen jeugd en er komen vast nog veel meer leuke knutseltechnieken naar boven. Misschien gaan we van de week nog wat pompoennetjes maken van wol.

Bouw je eigen huisje

Gisteren heeft ons meisje een tent gebouwd van haar eigen bed. Lakens, dekens en wasknijpers zijn te voorschijn getoverd en binnen mum van tijd had ze haar eigen huisje. Een paar dagen geleden mocht ik op visite komen in haar huis onder de tafel en slaapkamer onder de mat. Altijd gezellig en knus. Ze wilde zelfs in haar tent slapen. Dat leek me wat spannend aangezien ze bang is in het donker. Na een uur werd de tent dan ook volledig afgebroken. Ik kreeg dekens en een berg wasknijpers mee. Het was toch wel erg spannend en ze wilde nooit meer een tent bouwen….

Educatieve spelletjes

Onze meisjes zitten nog niet op de basisschool. De oudste zou deze maand gaan oefenen. Dus thuisonderwijs is bij ons niet van toepassing. Toch is het heel leuk om te leren schrijven en rekenen. Maar ook voor oudere kindjes is het echt wel leuk om op een speelse manier met rekenen en taal bezig te zijn. Het letterspel en de rekenblokken worden dan ook vaak te voorschijn getoverd.

Samen op berenjacht

Het is jullie vast niet ontgaan dat er heel veel kindjes op berenjacht gaan. Door het hele land zijn beren achter de ramen gezet zodat kinderen op zoek kunnen naar beren. Zo zijn de kindjes toch lekker op weg, zonder dat ze bij mensen thuis hoeven te komen. Daarnaast is het extra leuk voor de thuisblijvers als er telkens weer blije kindjes voor je raam staan.

Haal Pasen in huis

Tijdens de Paasdagen zijn we altijd bij familie. Net als vorig jaar zouden we dit jaar met de hele familie naar een huisje gaan. Dit jaar wordt het een digitale paaslunch. Maar we kunnen wel heel veel leuke dingen doen om het thuis een beetje in de paassfeer te krijgen. We moeten nog ergens een paastak op de kop tikken om gezellige konijntjes en eitjes in op te hangen. Vorig jaar vond Amelie dat zo leuk dat ze wel twintig keer alles er in en er uit heeft gehaald. Wij gaan eieren versieren en andere leuke dingen maken om het hier binnen extra gezellig te maken.

Even op pauze

Amelie kan heel lief tekenen en in haar eentje spelen. Maar als Eloise gaat slapen en ik even wil werken, blijkt dat ineens onmogelijk. Gelukkig hebben we een televisie. Het is vast niet opvoedkundig verantwoord maar wel heel fijn als je even iets af wil maken. Frozen hebben we al 2,5e keer gezien afgelopen weken. We hebben ook heel veel leuke televisieprogramma’s voor kleintjes ontdekt. Zo is Amelie nu helemaal fan van het te schattige knuffeltje “Dropje” en ze kijkt vaak naar de herhaling van Zappelin.

Nog veel meer voor binnen en buiten

Gelukkig kunnen kinderen zich prima vermaken ook als ze even niet naar school of de opvang gaan. Zoals elke dag kleed Amelie haar poppen om, stopt ze in bed en neemt ze mee in bijna elk spelletje. In haar eigen keukentje bereidt onze kleine meid de lekkerste plastic maaltijden en ik hoor vrolijke kinderstemmetjes spelen met Playmobil en LEGO poppetjes. Eloise vermaakt zich prima met spullen uit de kasten trekken. Binnen blijft er genoeg te doen maar ik ben super blij met onze tuin. “Is het al zomer?”, hoor ik elke dag. Dan kunnen we buiten picknicken en ijsjes eten. Nu leggen we het picknickkleed gewoon nog even in de huiskamer.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief