Delen vinden we super lief

Onze buiten BBQ in Diemen

Bij het zien van de diversiteit aan outdoorovens kregen we begin dit jaar spontaan zin om een winter BBQ te organiseren. Het seizoen maakt dan ook gewoonweg niet uit, je hebt hiermee altijd zin om naar buiten te gaan.

Mijn echtgenoot heeft al jaren veel plezier van zijn buitenkeuken. Zijn wijlen vader heeft de ombouw gemaakt waardoor hij er in weer en wind gebruik van wordt gemaakt. We zullen deze outdoor BBQ achter ons laten bij de verhuizing, dat kansen biedt voor een nieuwe outdooroven. Eentje waar hij lang naar uitgekeken heeft en die je kunt gebruiken als buitenhaard, pizzaoven ên barbecue. Nu is enkel de vraag welk model we zullen kiezen. De keuze is reuze en de prijzen variëren sterk. Wordt het een design model van Weltevree, of het model van Lanterfant? Of kennen jullie andere outdoor merken die de moeite waard zijn?

Lanterfant® buitenoven Gerard - Pizzaoven – Griloven - Roestkleur
Buitenhaard, pizzaoven en barbecue in één. Buitenoven Gerard heeft een roestig uiterlijk. Hoe langer hij staat, hoe meer hij gaat roesten en hoe mooier de oven gaat ogen. Ook het verhitten van deze vuurvechter heeft een positief effect op de verkleuring. Voor het bereiden van een goede pizza is e pizza in minder dan 2 minuten klaar als de oven rond de 300 tot 400°C heet is.  

Keuze outdooroven

Weltevree is een mooi merk dat staat voor de ‘herbeleving van primaire verlangens’ en dat zal mijn sidekick beamen. En ook viel mijn oog op de outdooroven van het merk Lanterfant. De Fikki Outdoor Oven is een van de eerste ontwerpen van dit mooie Nederlandse merkt en inmiddels al een echte klassieker in wording. Zowel in Diemen als in de tuin van ons nieuwe huis zullen we weer veel borrel en BBQ momenten met vrienden en het gezin plannen. Met een outdoor oven wordt het een feestje om weer naar buiten te gaan en kleine feestjes te organiseren. Met de verjaardag van manlief in het verschiet ben ik de webshops gaan afstruinen.

hermitage, tuin, grasveld, grasmaaier
Een nieuw huis waar een outdooroven niet zal misstaan

Door de huidige pandemie zijn we vaker thuis, zijn vakantieplannen opgeschort en maken we onze tuin klaar voor lange zomerse bbq avonden en zelfs een winter BBQ is te doen nabij een warme outdooroven. Het is mijn inziens dan ook een te gek cadeau en een goede investering in lang BBQ en buitenhaard plezier.

Weltevree: eigenzinnig en origineel

BBQ time op de sprookjescamping

Weltevree is een designlabel van Nederlandse bodem waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ons oog was gevallen op de buiten BBQ die zeer hoog op het verlanglijstje staat van mijn man Kay. In Diemen heeft hij voor zijn beauty een ombouw gemaakt en op de sprookjescamping wilde hij ook dolgraag een outdooroven. Daar kozen we voor een gas barbecue omwille de richtlijnen die ons weerhield een outdooroven met hout te kopen.

In de Hermitage vonden we een outdooroven passen. Dit zal zorgen voor fijne lange, zomeravonden en ook in de winter zullen we hier ongekend veel (warm)plezier mee beleven. De oven is nog niet besteld, maar staat al wel hoog op onze wishlist.

Een outdooroven is hier echt op zijn plaats!

Kwaliteit, functionaliteit en een gevoel van weldaad

En als mijn echtgenoot zijn zo gewenste buiten outdooroven krijgt, kan ik zelf wegdromen bij een Hottub. Een mobiele, houtgestookte buitenbad is al jaren razend populair en staat bij mij op het verlanglijstje. Mijn zusje heeft het in haar tuin staan en daar gaat mijn vakantiegeld in geïnvesteerd worden… alhoewel dat is mijn wens. Met een verhuizing komen er veel kosten om de hoek kijken en neem dus wel even pas op de plaats. Het is dus nog wel even sparen geblazen… Maar dromen mag toch?…

24Kitchen-hit BBQSTREET BBQ boek

Het BBQSTREET Basisboek | De lekkerste BBQ-recepten voor iedereen inclusief gerechten van je favoriete grillmasters! | BBQSTREET | 9789021579306 | € 18,99 | 18 mei 2021 | Kosmos Uitgevers

Een outdooroven is uiteraard een mega cadeau, en spaar nog even door. Als voorproefje krijgt hij alvast het BBQ street boek op zijn verjaardag. Een prachtig exemplaar vol recepten van grillmasters Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem. Dat worden fijne zomeravonden! De oven gaat er dus zeker komen, maar eerst wachten tot we echt in ons nieuwe huis zitten, dat leek me wel iets verstandiger, ook aangezien de outdooroven zal gaan roesten.

Dit kookboek is afwisselend en praktisch, vol informatie over bereidingsmogelijkheden en recepten voor vlees-, vis en groenteliefhebbers. Voor bij de outdooroven genoeg inspiratie voor borrelsnacks, dessert en wintergerechten dat het buitenleven nog aantrekkelijker maakt!.

Dus: niet te veel poespas, gewoon lekker barbecueën met BBQSTREET en de aankomende nieuwe outdooroven. Ik verheug me nu al om beide cadeaus aan manlief cadeau te doen. Laat die zomer maar komen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief