Delen vinden we super lief

Wakker worden van het fluiten van vogeltjes, is toch wel de meest relaxte manier van wakker worden. Op ons vaste campingstekkie in een bosrijk gebied, prijzen we ons rijk met veel vogels, konijnen en eekhoorntjes. De vogels fluiten er op los, waar je echt zen van wordt. Toch gaat het niet heel goed met de vogels in Nederland.

Nu het aantal vogels terugloopt door gebrek aan voedsel en nestelgelegenheid, is het van groot belang dat we ruimte maken voor vogels en ze verwelkomen in ons leven. Daar helpen we graag aan mee en raadpleegden het boek een tuin vol met vogels‘ van Dan Rouse.

Een tuin vol met vogels | Alles over vogelgedrag, voeren, nestkasten, planten… en meer | Auteur: Dan Rouse | ISBN: 9789021581095 | Prijs: €22,50

Tjilp

Nu we gaan verhuizen naar een huis met een fijne tuin, wil ik er graag alles aan doen om onze tuin met vogels te vullen. Een tuin vol met vogels is dan ook een boek naar mijn hart. Hierin lees je hoe je verschil kunt maken voor de vogels in je eigen omgeving door ze alles te geven wat ze nodig hebben. Game on, het wordt dadelijk een heerlijk vogelgezang in ons tuin!

achtertuin, tuin met vogels

Dit boek, gemaakt in samenwerking met Vogelbescherming Nederland, staat vol met tips over hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor vogels. Zo leerde ik een voederplek te creëren en waar ik het beste een nestkastje kon ophangen. Daarnaast weet ik nu welke planten schuilplaatsen en voedsel bieden en wat de voordelen zijn van een vogelbadje of een vijver. We zetten alles in om vogeltjes bij ons te verwelkomen.

Met ‘Een tuin vol met vogels’ van Dan Rouse maak je hét verschil voor de vogels in jouw tuin. Het boek is in samenwerking met Vogelbescherming Nederland gemaakt en staat vol met tips over hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor vogels
achtertuin, vogel, vogelhuisje

Herken de vogel

En als de huismus, koolmees, merel en andere tuinvogels in grote getalen onze, of jouw tuin weten te vinden, dan kun je ze met behulp van ruim 50 beschrijvingen van individuele soorten gemakkelijk herkennen. Hier hoef er geen ervaren tuinman voor te zijn om een paradijs voor vogels te creëren. Een andere aanrader is de vogel app waarmee je alle vogeltjes snel kunt herkennen op basis van het gezang. Op aanraden van een vriendin heb ik deze gedownload en kom ik als een echte vogelexpert uit de bus.

Met het boek in de hand kom je alles te weten over de vogelzang, het uiterlijk en het gedrag van de vogels die jouw tuin bezoeken. Kleurrijk, speels en boordevol illustraties. Je hoeft maar een klein beetje te kunnen tuinieren om van jouw tuin een waar vogelparadijs te maken! En in onze tuin kan ik mijn hart ophalen.

Een tuin vol met vogels
‘Een tuin vol met vogels’ van Dan Rouse staat boordevol toegankelijk tips over hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor elke tuinvogel.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief