Delen vinden we super lief

Het zonnetje heeft zich afgelopen dagen al regelmatig laten zien. Tijd om de deur uit te stappen en te genieten van het buitenleven. Voorlopig zit een terrasje er niet in. Geen fietstocht naar een populair (stads)strandje of drukke speeltuin. Want wel kan, is een picknick in je eigen tuin. Wat heb je nodig voor een geslaagde picknick zo dicht bij je eigen achterdeur?

Een zonnetje in je tuin

picknick

De twee absolute must haves voor een fijne picknick zijn een tuin en een zonnetje. Je hebt niet veel tuin nodig en natuurlijk volstaat een dakterras ook prima. Daarnaast is het ook fijn als het weer een beetje meewerkt. Een picknick in de stromende regen is over het algemeen geen groot succes. Maar zelfs als je (één van) deze twee “must haves” mist kan het feestje gewoon doorgaan maar dan lekker middenin je huiskamer.

Geen picknick zonder kleed

zomer

Gooi een lekker groot kleed, handdoek of fleece deken op een mooi plekje in je tuin. Je kunt kiezen voor maximale zon of juist een wat koeler schaduwplekje opzoeken. Maak het extra leuk door een feestelijk exemplaar mee naar buiten te nemen. Een kleed in vrolijke zomerkleuren of helemaal leuk een handdoek met je eigen foto’s er op. Vooral dat laatste vindt ons meisje prachtig.

Meer dan een boterham met kaas

outdoor

Om er echt een feestje van te maken is het wel zo leuk om net iets anders te eten dan gewoon een Hollandse boterham. Als het zonnetje schijnt, word ik extra blij van een goed gevulde salade. Maar ook vers fruit of kleine hapjes zoals wraprolletjes of gevulde dadels doen het goed bij een picknick. Aangezien je gewoon in je eigen tuin zit, heb je een oven en een vriezer ter beschikking. Warme worstenbroodjes en verkoelende waterijsjes kunnen toegevoegd worden aan al dat lekkers waar je uit kunt kiezen. Want voor een perfecte picknick geldt; hoe meer keuze, hoe leuker.

Koud drankje uit de koelkast

picknick

Zelfgemaakte limonades of water met een smaakje zien er zo gezellig uit en het is ook nog eens super lekker en verkoelend. En mocht dat receptje van die bijzondere limo toch niet zo goed uitpakken dan kan je alsnog gewoon dat pak melk uit de keuken halen.

Een emmer en een schepje

picknick

Een vrolijke kleuter kan helemaal los gaan tijdens een picknick. Eten opscheppen, bordjes, kopjes, het is allemaal een beetje “etentje spelen”. “Maar“, zegt mijn kleine meisje “dan moeten we wel speeltjes meenemen voor mijn zusje“. Een goed etende dreumes kan zich best even vermaken met een lekker broodje of stukje fruit. Een hele lange picknick zal het niet worden. Zet wat speeltjes buiten of een emmertje en een schepje en ook de kleinste vermaakt zich prima.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter|Facebook |Youtube |Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief