Delen vinden we super lief

Mijn man loopt nog even naar buiten. Het voortuintje heeft er lang niet meer zo mooi bijgelegen. En de achtertuin ook niet. Nu we onze weekenden niet meer volplannen met gezellige bezoekjes aan vrienden of massaal naar de speeltuin of de stad gaan, hebben huis en tuin de nodige facelift gehad. De voordeur is van een vers verflaagje voorzien, er zijn nieuwe plantjes bijgekomen en de loungehoek is in de maak. We zijn lekker bezig nu we zo veel thuis zijn.

Toe aan verandering

achtertuin

Toen we ons huis kochten wisten we zeker dat we de tuin goed onder handen zouden nemen. De trampoline moest er uit en we wilden veel meer groen dan de oude bewoners hadden. Drie jaar later zijn alleen de dode taxussen vervangen door plantjes die wel bestand waren tegen de taxusrups. Ondertussen wil ik de trampoline voorlopig echt niet kwijt. Oké het verdient geen schoonheidsprijs, maar zo ontzettend leuk voor de kindjes. En ja we hebben heel veel steen in de achtertuin maar een loungeset is helemaal niet zo een slecht idee.

Relaxt in de tuin

haring wat mag je eten als je zwanger bent zwangerschapsdieet

Wat ben ik blij met ons heerlijke tuintje. Het enige wat we meteen hebben gekocht was een hele grote eettafel. Op de plek waar de vorige bewoners een hippe loungeset hadden staan, staat bij ons het goedkope tuinsetje uit ons vorige huis. Op dat plekje in de tuin schijnt het zonnetje wel heel lekker. Tijd om me te verdiepen in een relaxte loungeset. Er zijn dining loungesets voor als je een hapje wil eten in je relaxthoek. Wil je er lekker bij kunnen liggen dan is een chaise longue of hoekset wel wat. Ik hou wel van een hapje en een drankje dus onze keuze is snel gemaakt. Een hoge tafel zodat de borrel probleemloos kan overgaan in een zomers diner.

Spelen in je eigen achtertuin

binnen, zomer, achtertuin

Die trampoline blijft de komende jaren. Hoe relaxt is het om de deur open te gooien en lekker los te gaan op de trampoline. We doen er zelfs nog een schepje bovenop want voor onze dochter haar verjaardag komt er een zandbak aan. De tuin is een tuin voor het hele gezin dus ook voor de meisjes.

Een eigen oompje

Vorig jaar hebben we al de eerste stappen gezet voor het tuinproject. Onze prachtige, grote boom is stevig gekortwiekt. Met zijn “kappersbeurt” kan hij komende jaren weer vooruit. En we hebben een klein boompje gepland. Ik was aan het genieten van mijn zwangerschapsverlof. Op mijn uitgerekende datum reden we met z’n drieën richting het tuincentrum.

Diezelfde nacht braken mijn vliezen. De volgende dag heeft mijn man het boompje gepland terwijl de kleine zich aankondigde. Het boompje was gepland en wij reden naar het ziekenhuis. Een uur later was mijn dochter geboren waardoor het boompje echt haar boompje is geworden.

Groeien en bloeien

huismerk

We houden steen voor de loungehoek en ook de trampoline gaat niet weg. Toch wordt het heel wat “groener” dan voorheen. Een zielig takje op een zonnig plekje tegen de muur wordt in de toekomst hopelijk een uitbundige blauwe regen. Vrijdag laten we een flinke plantenbak bouwen en de voortuin heeft een nieuw hegje. En er komt meer. Ik ben echt liefhebber van een groene tuin, veel planten en liever gras dan stenen. Het wordt wel wat in onze achtertuin.

BBQ time!

The big green egg, vaderdag cadeau, achtertuin

Wat in iedergeval wel groen is, is onze BBQ. Het groene ei, the big Green egg rolt regelmatig de tuin in voor de lekkerste maaltijden. Niet nieuw dus maar wel een absoluut blijvertje. En het maakt de boel compleet. Het ultieme buitenleven in je eigen achtertuin. De kindjes kunnen lekker spelen terwijl wij relaxt dineren in onze loungehoek met uitzicht op zo veel mogelijk groen. Een beetje investeren in de tuin is niet zo gek met die lange zomers die we tegenwoordig hebben.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief