Delen vinden we super lief

De perfecte barbecue
9789044750829 | Raphaël Guillot | NUR 440 | €24,95 | 192 blz | geb 28 x 20,7 cm | volledig in kleur

Onze vakantie staat al lang en breed geboekt. Deze zomer gaan we met het hele gezin naar een kindvriendelijke camping in de Franse Alpen. Maar ja, we leven in een gekke tijd. Om me heen worden de eerste vakanties al geannuleerd. Wij laten onze boeking nog even staan. Mocht het toch allemaal anders gaan dan gepland, dan houden we gewoon vakantie in onze eigen tuin. Een opblaasbaar zwembad en een BBQ, maken van ons eigen tuintje een prima vakantiebestemming. Hoe maak je van je tuin een waar kinderparadijs wat ook nog leuk blijft voor mama en papa?

Je eigen privézwembad

Als het aan onze meisjes ligt, kan het zwembadje nu al naar buiten. Heerlijk spetteren en emmertjes water in een uit het zwembad gooien. Bij mijn zwager hebben ze het beter aangepakt. Ze hebben een opzetzwembad. Lekker stevig en een stuk ruimer dan het opblaasbadje wat wij kennen. Daarnaast is het ook nog eens veel duurzamer. Niet alleen leuk voor de kids maar ook een lekkere verkoeling voor papa en mama.

Zeker voor als je wat oudere kinderen hebt, is dit een topper. Je kunt er makkelijk met het hele gezin in. Ik zie zie mezelf wel zitten op een warme zomerdag en een Aperol Spritz in mijn hand. Zo wordt het zwembad voor de kids, ’s avonds een jacuzzi voor de ouders. Oké, zonder bubbels en een iets minder warm.

Haal het strand naar je toe

zomer

Vandaag was Amelie lekker aan het spelen met haar emmertje en een schepje. We kregen allemaal een prachtig zandijsje met een bloemetje er op. Ze kan zich zo uren vermaken. Het enige probleem is dat we geen zandbak hebben. Bij gebrek aan beter, was ze in de aarde gaan wroeten. Ik was nooit zo een fan van een zandbak in de tuin. Het staat garant voor zanderige vloeren door het hele huis. Maar ja het is ook wel heel leuk om gewoon in je eigen tuin zandtaartjes te bakken….

Spring je rot

binnen, zomer

Wij hebben een trampoline. Die zat bij het huis, dus hebben we hem maar laten liggen. We vonden het maar een lelijk ding. En dat is het ook. Toch laten hem maar liggen want springen blijft leuk. Ideaal voor als de kids even hun energie kwijt moeten. Bij ons in de straat zijn ze niet weg te denken. Op een warme dag, hoor je van alle kanten het geluid van springende kindjes. Zelfs onze dreumes vindt het al prachtig om lekker te mee te hupsen.

Picknick in de tuin

zomer

Tot voor kort woonde ik in de stad. Zalig vond ik het om met mijn kleedje of handdoek naar het park te gaan. Een goed boek onder de arm en wat lekkers om de middag zo relaxt mogelijk door te komen. Mijn kleine meisje vindt het bijna net zo fijn om in de tuin te picknicken. “Zomertje spelen”, noemt ze het. We hoeven trouwens niet eens echt te eten. Alleen het kleedje in de tuin, vindt ze al heerlijk.

Geen zomer zonder ijsjes

zonnebril, stop drip, dooky, ijsje

“Mama, is het al zomer?”, krijg ik bijna dagelijks te horen. Want bij de zomer horen ijsjes volgens onze kleuter. En wat is er nou lekkerder dan ijs?! Zeker als het kwik weer tegen de veertig graden aanhikt, zorgen wij voor een goedgevulde vriezer. Hoe meer zon, hoe meer waterijsjes.

BBQ weer

zomer

Een paar uur voordat we aan tafel gaan is de BBQ al gevuld en kan het langzame koken (slow coocking) beginnen met de lekkerste gerechte uit ons favoriete bbq boek. Bij ons hoeft het geen zomer te zijn voor een goede BBQ-maaltijd. Maar een zomer zonder buitenkoken is toch geen echte zomer. Ons meisje wordt blij als de BBQ naar buiten wordt gerold. “Papa gaan we “Mosmelly’s” (marshmallows) eten?” . Marshmallows roosteren kan trouwens nog makkelijker als je een buitenvuurtje hebt. Als dat geen vakantiegevoel geeft?!

zomer

Laat die zomer maar komen, wij zijn er klaar voor! Als de zon schijnt heb je weinig nodig voor dat heerlijke vakantiegevoel. Met de weervoorspellingen van de komende dagen, zou ik best een zwembad in mijn tuin willen hebben. Daar hoef je echt geen gigantische lappen grond voor te bezitten. Ook in een doorsnee achtertuintje past het prima. Tot die tijd zetten we gewoon de sproeier aan. Ondertusne zoek ik nog wat andere gerechten uit, want dat BBQ weer houd nog wel even aan….

Kookboek naar ons hart

In dit boek ontdek je meer dan 100 barbecue recepten uit de hele wereld en word je geleid door Rafa, een beroemde barbecue blogger, om verrukkelijke ribbetjes of garnalen op tafel te toveren. Geen gecompliceerde technieken en specerijen die nergens te vinden zijn, maar een kookboek dat je stimuleert en zin geeft om zelf aan de slag te gaan. Daar houden we van. Je kast kan toch nooit vol genoeg staan met fijne BBQ kookboeken!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatDelen vinden we super lief