Delen vinden we super lief

Mijn zoontje mag ieder jaar het thema bedenken voor zijn verjaardagsfeestje. Dit jaar was het lastig kiezen waarbij het Ninjago thema toch echt wel won van de superhelden. Hij is een enorme Ninjago fan en oefent al een tijd zijn moves op de trampoline. Hij weet zelfs alle Ninjago’s te benoemen met de bijbehorende superkrachten. Mijn creatieve brein mocht weer gekraakt worden voor een themafeestje van jewelste, met alles er op en er aan!

Party time

Het kleurrijke powerteam team van ninja’s in NINJAGO® bestaat uit Kai, Lloyd, Zane, Nya, Jay en Cole. Het is even oefenen, maar met de hulp van mijn zoontje kom ik goed op dreef! “Nééhéé mama er is geen gele Ninjago”. Wel vertelt hij over de wijze en stokoude mentor Sensei Wu.

Van hem leren ze allemaal hun ongekende vaardigheden, kracht en discipline. Samen zijn ze de perfecte helden waar veel rollenspellen mee gepaard gaan! Alle karakters kwamen uiteraard terug op het Ninjago feestje.

Uitdaging

Het verjaardagsfeestje was dit jaar een uitdaging, waarbij het Corona virus er een schepje bovenop deed. Zijn verjaardag viel precies in de week dat de eerste persconferentie op de TV kwam en velen liever niet op zijn verjaardag wilde komen. Het regende afmeldingen en bij elke afmelding keek hij steeds treuriger.

De woonkamer hing vol met versieringen, de school traktaties stonden klaar en de cadeautjes waren ingepakt. We gingen zoeken naar alternatieven die er niet echt waren, maar het was niet anders en roeiden met de riemen die we hadden. We maakten er toch een tof Ninjago feest van!

Happy Birthday feestversieringen

Versieringen

Een goede verjaardag is pas echt een feest met de juiste versieringen. We bestelden feestversieringen die meerdere verjaardagen mee kunnen gaan via Feestartikelen.nl. Met de juiste kleuren ballonnen, slingers en (tafel)decoraties kwamen we al snel in de Ninjago sfeer die ik dolgraag wilde creëren.

Het Ninjago thema is namelijk lastig te krijgen in Nederland en met de juiste kleuren kom je heel ver! Als je klikt op Kinderfeestje en Themafeesten op de website, dan zie je overigens een overzicht van alle toffe thema’s. Ook leuk om ideeën op te doen. wij bestelden alles in versieringen in blauw, rood, groen en geel. De feest borden zijn te leuk, die we vaker kunnen inzetten. De crêpe papier slingers waren top voor de hindernis baan en voor versiering in de lucht.

De leukste versieringen, ook voor een online verjaardagsfeestje!

Ninjago Uitnodiging

Via Canva.nl had ik heel snel een leuke digitale uitnodiging in elkaar gezet. De Ninjago afbeeldingen zag ik bij Greetz waar ik een kaart voor mijn neefje bestelde. Met een printscreen had ik ook afbeelding met Olivier zijn naam.

Deze afbeelding bewerkte ik in Canva en downloadde ik in high res voor de taart. Deze keer bestelden we de taart bij de Hema. Uiteraard kun je ook terecht bij de officiële Lego Ninjago pagina voor hoge resolutie foto’s.

Taart

Wij bestelden bij de Hema een eigen ontworpen taart. Je kunt ook zelf een taart maken. Bak een cake, bekleed deze met fondant, botercreme en smarties, snoepje, M&M’s, kaarsjes en slagroom.

Enkel Ninjago poppetjes maken het helemaal af. Voor de kinderen maakten we kleine cupcakes met verschillende kleuren fondant en eetbare masker oogjes.

Leuke Ninja spelletjes!

Het is leuk om kinderen tijdens het Ninjafeestje hun avontuurlijke skills te laten ontdekken. De website van Oerrr zit vol inspiratie om er op uit te gaan. Je kunt takken zoeken voor speren en deze beschilderen, bomen beklimmen, of de tofste Ninjago sprongen maken op de trampoline.

Ninjago feest, kinderfeestje, Ninjago

* Japanse namen

Het kinderfeestje werd kleiner gevierd waarbij toen nog enkele vriendjes aanwezig konden zijn. We hadden twee teams waarbij beiden een eigen kleur shirt aan hadden inclusief een eigen hoofdband. Je kunt vooraf vooraf Japanse namen maken van de genodigden (Olivier = オリビエ en Lucas = ルーカス ). Wat ook een groot succes was, was onderstaande flyer die we uitdeelden! De hele middag noemden ze elkaar bij de Ninja naam.

Met een beetje creativiteit heb je eenvoudige spelletjes in elkaar gezet. Wij haalden zelf onze nerf guns uit de kast en maakten hier een battle van. Boys will be boys!

* Indoorspelletjes

De allerleukste indoor spelletjes vonden we in deze facebookpost. Je kunt een bingokaart maken waarbij iedereen alle spelletjes afgevinkt kunnen worden. Een speurtocht is voor jongens ook eenvoudig in elkaar gezet. Ze zijn dol op klimmen, rennen en springen. We hebben veel speeltuinen in de buurt waar een Ninjago trainingsparcour zo in elkaar gezet was.

* Het mummie spel

En qua activiteiten is het ook leuk om elkaar met WC-papier in te wikkelen. Dit is puur om heel hard te lachen. Om er een speelelement aan toe te voegen, kun je de kinderen een kopje thee vast laten houden zonder te morsen. Sensei Wu vecht namelijk altijd met een kopje in zijn hand.

* Zwaardgevechten

De stokken die je buiten hebt gevonden zijn tof te beschilderen met Neon verf (Ikea) en met stukken stof omwikkeld. En terwijl ze hun taart opsmikkelen kan de verf drogen. Na het uitpakken van de cadeautjes gingen we naar buiten met de stokken om op Ninjago avontuur te gaan! Dit is een leuke aandenken aan het feestje.

Traktaties in de klas die uiteindelijk niet uitgedeeld werden. Chupa Chups kun je met crêpe-papier en een elastiekjes inwikkelen. De oogjes hebben we uitgeprint op sticker papier en er op geplat.

NINJA Diploma

En bij het voltooien van alle opdrachten zijn de kids echte Spinjitzu masters en verdienen ze een diploma. Vol trots schreef ik hun Ninjago namen op de geprinte papieren, met een officiële handtekening van Sensei Wu Kay (manlief).

Weggeefcadeautjes

Met een beschilderde stok, een diploma en een zakje vol kleinigheden gingen de kids dolblij naar huis. Het was fijn om het toch klein en fijn gevierd te kunnen hebben met een paar vriendjes. Nog geen week later was het advies om met niet meer dan drie personen samen te zijn. De verjaardag met familieleden ging niet door, maar toch kijken we terug op een feestelijke verjaardag. Hij werd verwend met de mooiste Ninjago boeken, kleurboeken, Doe-Boeken een Ninjago rugzak en badjas.

Mocht je op zoek zijn geweest naar inspiratie voor een Ninjago kinderfeestje dan hoop ik dat je dat in deze blog hebt gevonden. Een hele fijne verjaardag gewenst!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief