Delen vinden we super lief

Het coronavirus heeft enorme impact op de samenleving, gezinnen, het bedrijfsleven, echt op alles. En bovendien op onze manier van contact leggen. We beginnen met zijn allen echt de ernst van de situatie in te zien. Geen knuffel of kus bij een verjaardag, geen handen schudden. We houden de gepaste 1,5 meter afstand en volgen de richtlijnen die het RIVM met ons deelt.. Ondanks de afstand houden we toch op allerlei mogelijke manier contact met elkaar. In deze roerige tijden willen we er juist voor elkaar zijn en zoeken naar andere manieren om elkaar support en troost te bieden.

Op mijn werk hebben we nu een dagelijkse zoom call in de ochtend en voor het eerst een digitale vrijMiBo. Ook leggen we meer contact met onze dierbaren op een digitale manier. We roeien met de riemen die we hebben in deze onwerkelijke tijd.

Houd (afstand) van elkaar

We zijn er in afgelopen weken achtergekomen dat we niet bij elkaar hoeven te zijn om samen te zijn. De afstand van 1,5 m hoeft niet te betekenen dat we echt afstand van elkaar nemen. Social distancing is dan ook eigenlijk een verkeerde omschrijving. “Houd afstand, maar wel contact“, is een betere omschrijving. Veel bedrijven spelen hier mooi op in.

De campagne van KPN is dan ook wel heel rakend. Sinds de uitbraak van het  coronavirus is het alsof we met zijn allen meer verbonden zijn dan ooit. Via webcams, chats, zoom en microsoft team calls en teams-sessies hebben we verbinden. En zelf heb ik de lezers van mijn blog steeds beter leren kennen via, Dm’s, berichten, vlogs, posts & stories! We houden (afstand) van elkaar en zoeken massaal verbinding.

Cruciaal

Afstand houden cruciaal bij de bescherming van kwetsbare groepen. We worden allemaal geraakt door de maatregelen om het virus in te dammen waarbij het einde nog niet in zicht is. De gevolgen begin ik ook pijnlijk te zien in mijn omgeving. Getroffen gezinnen, banen die verloren gaan, zaken die faillissement aanvragen. We kunnen niets doen dan het aanschouwen en ondergaan met zijn allen #zorgvoorelkaar

Corona bewustzijn

Met deze blog maken we het publiek graag bewust maken van de ernst van de situatie met betrekking tot het corona virus. Daar helpen we graag aan mee aangezien er nog steeds dat mensen zijn die de besmetting niet serieus nemen. Hierdoor worden er onnodig kwetsbare groepen in de samenleving in gevaar gebracht. Let goed op elkaar en blijf gezond!

Liefs Olivette

Olivetteis ook actief op Twitter | Facebook | Youtube |Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief