Delen vinden we super lief

Asmodee is producent en distributeur van goed speelgoed waaronder bord- en kaartspellen. Ze zijn wereldwijd bekend en kennen de speelgoedtrends als geen ander. Het sympathiek bedrijf heeft in deze gekke tijden gratis bordspellen beschikbaar gesteld via een downloadlink. Dankzij het ‘Print & Play’ initiatief kan iedereen zelf de spellen printen en thuis veilig met het gezin spelletjes spelen. De huidige lijst van downloadbare titels bevat Asmodee’s gewaardeerde reeks familievriendelijke bordspellen.

asmodee

Denk aan het kaartspel Dobble, escape room en het puzzelspel Unlock! Binnenkort worden meer titels van de gratis bordspellen aangekondigd en toegevoegd als gratis download. Houd onze blog dus in de gaten!

asmodee, dobble

Gratis bordspellen te downloaden zoals Dobble

Gratis bordspellen

Met de gratis bordspellen heb je de keuze uit competitieve en coöperatieve spellen. Samen met familie en vrienden, zowel jong en oud, kun je denkbeeldige, strategische en hersenkrakende spellen spelen. We spreken dan wel over social distancing, maar met deze gratis bordspellen heb je alles in huis om sociaal betrokken te blijven in de eigen veilige thuissituatie.

Printbare speciale edities

De printbare speciale edities zijn ontworpen met als basis de populaire bordspellen van Asmodee. Het spelsysteem en de charmante tekeningen blijven behouden! Bij sommige spellen zijn aanpassingen aangebracht om ze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor het thuis printen en het spelproces.

“In deze moeilijke tijden van de wereldwijde COVID-19 crisis, vinden we het prettig om families een manier van spelen te bieden in een veilige en comfortabele thuissituatie.” aldus Stephane Carville, CEO van Asmodee. 

“We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ spellen een vorm van verlichting, avontuur en plezier voor iedereen kan bieden terwijl ze thuis zitten”Stephane Carville, CEO van Asmodee.  “We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ spellen in verschillende talen een vorm van verlichting, avontuur en plezier voor iedereen kan bieden terwijl ze thuis zitten”

De lijst met beschikbare titels bestaat uit:

  • Dobble (6+, 5 varianten)– Een spel van snelheid, concentratie en observatie waarbij je dezelfde symbolen moet vinden. De speler die als eerste het symbool weet te benoemen wint de kaart.
  • Dixit(8+) – Een geïllustreerd spel waarbij spelers op basis van creatief raadselwerk punten verdienen. In het bordspel gaan spelers aan de hand van prachtige kaarten proberen te raden welke kaart bij de uitleg van de tegenspeler past. Om te winnen moet je zorgen dat je je medespelers overtuigd raken van jouw verhaal.
timeline, gratis spellen, download, asmodee, dixit
timeline, gratis spellen, download, asmodee
  • Timeline Classic(8+) – Het spel dat intuïtie en kennis combineert en daarom uitermate geschikt is als educatief spel. In Timeline Classic moeten spelers onderwerpen in de juiste tijd op een tijdlijn plaatsen. Het spel bevat kaarten met belangrijke gebeurtenissen, ontdekkingen of uitvindingen over de hele wereld.
timeline, gratis spellen, download, asmodee
  • Unlock! – Het coöperatieve kaartspel, geïnspireerd door escaperooms, maakt gebruik van een eenvoudig systeem zodat je door scènes kunt zoeken, objecten kunt bekijken en puzzels op kunt lossen. Speel Unlock! en ga op avontuur door een te gek verhaal gewoon aan je keukentafel. Het spel bevat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door een app. 
timeline, gratis spellen, download, asmodee,
  • Cortex Challenge (8+)– Een trainingssessie voor het brein waarin de spelers hun geheugen, denkkracht en snelheid testen. In 8 verschillende uitdagingen van memory tot doolhoven en van kleurenpuzzels tot logica, verdienen spelers punten. De speler met de meeste punten wint.
timeline, gratis spellen, download, asmodee
  • Combo Color (8+) – Combo Color is een strategisch familiespel. Ontdek en vergroot je gebied door de vakken in te kleuren terwijl je ook voorwerpen verzamelt en combineert om te winnen. Als het hele bord is ingekleurd stopt het spel en is het tijd om de punten te tellen.

Meer informatie over het ‘Print & Play’ initiatief en de 6 downloads vind je op: https://print-and-play.asmodee.fun/ 

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief