Delen vinden we super lief

Ook nu we extra veel thuis zitten blijft het leuk om nieuwe dingen te proberen. Even die hersenen stimuleren met nieuwe prikkels. Wat is er dan leuker dan spelletjes spelen? Leuk met kinderen, maar eerlijk is eerlijk: ook leuk zonder. Op zoek naar een leuk spel voor 2 personen zonder ingewikkelde spelregels? Dan is het kaartspel Jaipur echt iets voor jou. Jaipur is een tactisch kaartspel voor twee personen. Met het kaartspel waan je je in India, waar je de titel ‘De beste handelaar van de Mahradja’ kunt veroveren. Maar dat gaat niet vanzelf…

jaipur, spellen

Hoe werkt Jaipur?

Het doel van Jaipur is om ‘De beste handelaar van de Mahradja’ te worden. Tijdens het spel verzamel je goederen op de markt. Deze goederen kun je vervolgens verkopen, zo leveren ze geld op. Naast goederen zijn er ook kamelen in het spel. De kamelen kun je niet verkopen omdat ze niks waard zijn, maar je kunt ze wel gebruiken om mee te handelen.

Jaipur kaartspel achterkant

Iedere beurt krijg je de keuze om te kopen of te verkopen.

  • Kies je voor kopen, dan heb je 3 opties. Je mag 1 product van de markt in je hand nemen, 1 goederen kaart uit je hand voor 1 goederenkaart van de markt ruilen of alle kamelen van de markt in je hand nemen. De markt wordt na iedere beurt aangevuld met kaarten van de stapel tot er 5 kaarten liggen.
  • Kies je voor verkopen, dan kun je 1 type goederen verkopen. Je ontvang fiches voor elke kaart die je verkoopt van het door jou gekozen type. Verkoop je dus meerdere goederen van 1 kleur/type, dan mag je meerdere fiches in deze beurt pakken. Verkoop je meer dan 3 kaarten, dan mag je zelfs een bonusfiche pakken.

Verdien met jouw tactiek de meeste overwinningsmunten

De fiches zijn geld waard en dat is waar het allemaal om draait. Het spel eindigt als er drie kleuren fiches op zijn of als de stapel om de markt aan te vullen op is. Na deze ronde tel je de munten achterop de fiches. Wie het rijkst is, wint een overwinningsmunt. Wie als eerste twee overwinningsmunten heeft behaald, verovert de titel ‘De beste handelaar van de Mahradja’.

Jaipur tactisch spelend blij

Tactisch kaartspel voor twee personen

Jaipur is een eenvoudig, snel, tactisch kaartspel voor twee personen. Het kaartspel Jaipur duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor de leeftijd 10-99 jaar. Jaipur is mooi en vrolijk vormgegeven met 55 kleurrijke kaarten en 60 gekleurde fiches. De doos is niet te groot, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.

Jaipur kaartspel detailfoto fiches

Hoewel de spelregels simpel zijn, komt er toch veel tactiek bij kijken. Zo kun je elkaar dwars zitten door kaarten op de markt te kiezen die jouw tegenstander ook spaart. Of je zorgt ervoor dat de ander geen kamelen krijgt, zodat hij/zij minder goed kan handelen. Kies je ervoor om zoveel mogelijk kaarten van een bepaald type te kiezen? Ook dat brengt een risico met zich mee, want zo kunnen de fiches met de hoogste waarde voor je neus worden weggekaapt.

Jaipur kaartspel bovenaf

Jaipur is een echte aanrader als je op zoek bent naar simpel en snel, maar toch tactisch kaartspel voor twee personen! Het spel is geschikt voor oudere kinderen (10+) of volwassenen, maar ook voor jonge kinderen zijn er genoeg leuke spelletjes te vinden. Zowel betaald als gratis!

Jaipur is voor €19,95 te koop bij o.a Bol.com

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief