Delen vinden we super lief

Door de huidige situatie en de periode die er aan gaat komen, zitten velen onverwachts voor een langere tijd thuis. We zijn massaal op zoek gegaan naar thuisvermaak en de bordspellen worden weer uit de kast getrokken. Wel eerst het schoolwerk afmaken, waarna we weer volop kwartet spellen, lynx en andere favoriete bordspellen spelen.

Leuke uitjes zitten er voorlopig niet in, maar daarvoor in de plaats hebben we meer gelegenheid voor quality time en gezamenlijke spelletjes. We voorkomen tegelijkertijd een verslaving van de smartphone, social media of internet met het spelen va vele spelletjes. We zetten 6 favorieten op een rij!

1. Kinderen

Onze kleintjes vermaken zich goed met verstoppertje spelen met nijntje, Bumba of Woezel & Pip. Het is een alom favoriet spel voor de allerkleinsten. Verstop de kleuterheld en luister goed naar de geluiden om hem of haar terug te vinden. Het spel is vanaf 6 maanden t/m 4 jaar onwijs leuk om te spelen. Voor elke leeftijd is er een aangepaste speltechniek.

Lynx identity games speelgoed van het jaar

2. Kwartetten

Als je bij spelletjes tegelijk kunt spelen en leren ben ik om als ouder die goed spelen belangrijk vindt. De Weetjes Kwartetten zijn dan ook heel populair bij ons. Het is een oer-Hollands kaartspel waarin steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. In de kwartetten vind je allerlei interessante weetjes over een specifiek onderwerp, afgebeeld op extra grote kaarten. Wij hebben de boerderij variant van het kwartetspel…tsja ik blijf het meisje uit het oosten.

Met het Menselijk Lichaam Weetjes Kwartet komen er leuke vragen voorbij zoals “Hoe komt het dat je moet plassen wanneer je water hoort?” De kwartetten zijn al te spelen vanaf 2 personen. Leeftijd: 6+

Lynx identity games speelgoed van het jaar

3. Lynx

lynx, identity games

Een ander educatief en interactie spel voor kinderen vanaf 6 jaar is Lynx. Met dit spel kunnen kinderen hun geheugen trainen en concentratievermogen verbeteren. Het is zeer populair bij ons thuis en de kinderen zijn bloed fanatiek. Zet het spelbord als een puzzel in elkaar, schud de kaartjes en neem er drie. Het gaat er om dat je als eerste de drie bijbehorende plaatjes op het bord vindt en daarmee het spel wint. Lynx is tevens Speelgoed van het Jaar 2019 (categorie 6 & 7 jaar).

Gerelateerde blog: Winnaars Verkiezing Speelgoed en Spellen 2019

4. Families en jongeren

Gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar ontsnappen heel graag zo nu en dan aan de werkelijkheid! En dat kan in de wereld van Escape Rooms met Escape Room the Game: Jumanji Family Edition. In dit spel betreed je de magische wereld van Jumanji en duik je met drie spannende avonturen de gevaarlijke jungle in. De film vonden we tof en met dit spel weet je ook niet wat je tegen gaat komen. Werk samen om de puzzels op te lossen en ontrafel het mysterie binnen 60 minuten. Plezier gegarandeerd!

5. Who’s the Dude

Voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar is Who’s the Dude? een aanrader. Je gaat met dit spel aan de slag met o.a. spreekwoorden, filmscènes en dansjes, samen met de levensgrote opblaasbare Dude. Dat wordt lachen, gieren, brullen! Dit spel gaat mee als we een weekendje weg gaan met vrienden naar Marveld. Ook een aanrader voor studentenhuizen!

6. Volwassenen

En ook wij volwassenen hoeven ons in de avond niet te vervelen! Er is ’s avonds of in het weekend genoeg te doen zonder de tv aan te hoeven zetten.

Een aanrader is Escape Room The Game: 2 Players waarbij je als duo in twee spannende avonturen duikt, waarmee je per mysterie 60 minuten zoet bent. Voor mij zijn de spellen nieuw en was er dan ook heel nieuwsgierig naar! Naast de spellen ‘Mad House’ en ‘Prison Island’ zit er ook een introductieavontuur bij van 15 minuten. Laat je hersenen maar kraken en probeer vrij te komen!

En als je binnen zit met meer dan 3 personen, of voor de hopelijk toekomstige uitjes met vrienden en familie iser een andere variant. Ontsnap samen met jouw huisgenoten uit de avonturen van Escape Room The Game 1 of 2. Met elkaar leg je binnen 60 minuten verbanden tussen de, op het eerste oog, willekeurige aanwijzingen om zo per avontuur drie codes te ontcijferen. Het zijn zenuwslopende mysteries die voor een heerlijke avond vol plezier zal zorgen!

Heel veel speelplezier!

Escape room ,spellen, identity games

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief