Delen vinden we super lief

Nu we veel thuis moeten blijven, hebben we ineens tijd voor andere dingen. En hoewel het ook heel goed is om af en toe gewoon even helemaal niks te doen, verzinnen we toch ook steeds weer nieuwe dingen om in huis te doen. Een van onze nieuwste ontdekkingen is het spelen van spelletjes. Zowel spelletjes voor jonge kinderen, als gratis spelletjes en tactische bordspellen en kaartspellen. Splendor is zo’n tactisch bordspel. Het spel is vlot en tactisch. Splendor is een verslavend leuk spel!

Splendor Bordspel

Kruip in de huid van een rijke handelaar

Tijdens een potje Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar. Jouw rijkdom bestaat uit edelstenen in de vorm van fiches. De fiches voelen stevig en zwaar aan, waardoor het spel sterk kwalitatief hoog aandoet. Je doel als handelaar is om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren. Zo kun je van jouw edelstenen prachtige juwelen maken.

Splendor overzicht met doos

Kies je acties wijs

Per ronde mag je één van de volgende acties doen, dus kies wijs!

  • Een edelsteen uit de voorraad pakken. Je mag bij deze actie drie fiches in een verschillende kleur pakken of twee fiches in dezelfde kleur. Je mag maximaal 10 fiches bij je hebben, dus als je meer hebt moet je dit inleveren.
  • Een ontwikkelingskaart reserveren. Pak een kaart uit het aanbod op tafel of van een stapel en leg deze gedekt voor je neer. Deze kaart kun je in een latere beurt alsnog betalen en zo kopen. Met deze actie kun je alvast een beetje plannen (of de plannen van medespelers hinderen). Je krijgt bij deze actie ook een leuke bonus: een gouden joker, deze is een willekeurig edelsteenfiche waard. Je mag maximaal drie gereserveerde kaarten bezitten.
  • Een ontwikkelingskaart kopen. Tegen betaling van fiches op de kaart mag je een kaart uit het aanbod op tafel of een van jouw gereserveerde kaarten kopen. Sorteer al je gekochte kaarten op kleur/type edelsteen, zodat je de kortingen en de voorwaarden van de edelentegels goed kunt zien.

De ontwikkelingskaarten leveren punten op. Degene die als eerste 15 punten haalt wint het spel!

Splendor kaarten sfeerfoto

Splendor is leuk, tactisch en toch makkelijk te begrijpen

Het spel is makkelijk te begrijpen, terwijl er toch genoeg tactiek bij komt kijken. Geluk speelt bij Splendor geen rol en dat maakt het zo verslavend leuk! Iedere keer kun je weer een andere tactiek aannemen en proberen om zo je tegenstanders te verslaan. In het begin ben je dan ook veel bezig met je eind tactiek, maar als je het spel wat beter onder de knie hebt kun je ook anderen proberen dwars te zitten. Dit maakt Splendor zo’n verslavend leuk spel, je kunt steeds iets nieuws proberen.

Splendor fiches edelstenen

De kaarten bevatten geen tekst, waardoor er geen sprake is van een taalbarrière. Het is daarom ook leuk om met een internationale groep te spelen, want ook de spelregels zijn in verschillende talen. Daarnaast zijn de symbolen zowel verschillend in kleur als in vorm, waardoor ook iemand die kleurenblind is moeiteloos kan spelen.

Splendor bordspel inhoud doos

Splendor is verslavend leuk!

Splendor is mooi om te zien en compleet qua inhoud. Het spel bevat fiches, kaarten en tegels met edellieden. Het spel is geschikt voor 10-99 jaar en kan met 2-4 personen gespeeld worden. De spelopstelling wordt aangepast aan het aantal personen, waardoor het ook leuk is voor 2 personen. Een spelletje Splendor duurt ongeveer 30 minuten en is daarmee een leuk vlot en toch tactisch spel.

Splendor speloverzicht

Je koopt Splendor voor €27,95 bij o.a Bol.com

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief