Delen vinden we super lief

Nu we niet op vakantie mogen is het verlangen groter dan ooit. We zouden naar Europa-Park en zwemparadijs Rulantica gaan, maar dat valt nu natuurlijk in het water. Maar als we niet op vakantie kunnen, dan halen we die vakantie toch naar ons toe? Het bordspel Ticket to Ride Europe neemt je mee door heel Europa. Zo zien we toch nog een beetje van ons mooie continent, net alsof we wél op vakantie zijn.

Ticket to Ride Europe bordspel voorkantdoos

Voltooi jij de meeste routes?

Het Ticket to Ride Europe bordspel bestaat uit een groot aantal steden in Europa. Op de routekaartjes staan grote en kleine routes. Iedere speler krijgt in het begin 1 grote route en 3 kleine. Een speler mag zelf kiezen hoeveel hij hiervan houdt. Je kunt er later voor kiezen om kleine steden bij te pakken, maar geen grote. Een grotere route reist langs een groot aantal steden en levert meer punten op, terwijl een kleine er slecht 2 of 3 passeert.

Het doel is om zoveel mogelijk routes te volbrengen, want dat levert de meeste punten op. Maar pas op, wie te veel hooi op zijn vork neemt kan maar zo eens minpunten verdienen…

Ticket to Ride Europe bordspel bovenaanzicht

Pas op voor minpunten!

Tussen de steden loopt een treinrails in een bepaalde kleur. Deze kleuren komen terug op de handkaarten. Wil je met jouw treintjes twee steden aan elkaar verbinden, dan moet je handkaarten van deze kleur verzamelen. Pas als je de hele route op jouw routekaart hebt volbracht, verdien je het aantal aangegeven punten. Is dit niet gelukt, dan leveren de niet-volbrachte routes minpunten op.

Ticket to Ride Europe treintjes

Ticket to Ride Europe blijft spannend

Het bordspel Ticket to Ride Europe is geschikt voor 2-5 personen. De regels worden aangepast op het aantal personen, zodat het haalbaar en spannend blijft. Het spel is geschikt vanaf 8 jaar. Er zijn 46 bestemmingskaarten; hierdoor is er genoeg variatie. Het spel is leuk voor een breed publiek en blijft tot het einde spannend. Een potje duurt ongeveer 60 minuten.

Ticket to Ride Europe bordspel inhoud doos

Het Ticket to Ride Europe bordspel is ontzettend populair en makkelijk te leren. Er is een groot diversiteit aan routes. Het blijft iedere keer weer gokken hoeveel routes je denkt te kunnen voltooien. En een verkeerde inschatting kan je net de overwinning kosten. Wil je liever anderen dwarsbomen? Kaap dan een stukje rails voor hun neus weg. Een stedentripje was nog nooit zo spannend!

Ticket to Ride is een serie bordspellen. Naast de Europa editie, zijn er ook andere Ticket to Ride-varianten met andere eigenschappen. Zo duurt de New York editie bijvoorbeeld een stuk korter.We zijn dol op spellen en zoeken ook geregeld spellen voor kids op jongere leeftijden. Een kleinere portemonnee? Om ook dan de quarantainetijd goed door te komen, biedt Asmodee gratis downloadbare bordspellen aan. Printen en spelen maar! Hoe tof is dat!

Je koopt diverse varianten van het spel Ticket to Ride o.a bij Bol.com. Ook is er een USA variant, of een engelstalige variant. Plezier gegarandeerd.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat
Delen vinden we super lief