Delen vinden we super lief

Als blogger blijft het schrijven over gezelschapsspellen mijn favoriete bezigheid. Het is een tijdloos fenomeen om te entertainen en de kids zijn er dol op om samen spelletjes te spelen. Het is leerzaam waardoor de kaartspellen en educatieve spellen veelvuldig uit de kast worden getrokken. De PC en de TV hebben bij ons eigenlijk nooit de (familie) en leerzame spellen ingehaald qua populariteit. Samen spelen is echt de beste leerschool.

Gezelschapsspellen voor alle leeftijden

Van alle klassieke gezelschapsspellen die ik gespeeld heb in mijn leven, zoals Ganzenbord, Monopoly, Mens erger je niet, is ook het schaken overgebleven. Ik heb als kind leren schaken, en ik kan iedere ouder die de kennis over kan dragen het dan ook adviseren; leer je kind schaken. Het is een goed iets om het brein te laten ontwikkelen; niet voor niets is in sommige landen schaaklessen op scholen de gewoonste zaak.

Online zijn er overigens goede tools om te leren schaken, maar het summum is samen op een schaakbord spelen. Ga dan niet voor een klein schaakspel. Schaakspelen met speelvlakken van 5 bij 5 cm en een koning van 10 cm hoog, speelt veel beter als een minischaakspel.

Winnaars Verkiezing Speelgoed en Spellen 2019


Gezelschapsspellen voor kinderen

Feit is, kinderen moeten zich ontwikkelen en kinderen moeten leren.
Gezelschapsspellen zijn een uitkomst en dan vooral de educatieve spellen. De meeste spellen die we in huis hebben zijn niet alleen leuk maar ook leerzaam. Ongetwijfeld zal ik ook dankzij de dobbelstenen van het Ganzenbord sneller tellen en rekenen hebben geleerd.

asmodee, Gezelschapsspellen, lobbes, online bestellen, educatief speelgoed, spelletjes

Ik moest immers het aantal ogen van de twee dobbelstenen bij elkaar optellen, en dan het aantal stappen die ik moest maken tellen. Hiermee zie ik mijn kleintjes af en toe ook puzzelen, maar ze worden er steeds beter in.

spellen, lobbes
Spelend leren

Gezelschapsspellen is bij kinderen veel meer als entertainen. Het is een leuke gezellige manier van leren. Ondertussen heeft de tijd niet stil gestaan. De ontwikkeling van educatieve spellen gaat door. Wij shoppen graag online het betere speelgoed tegen een scherpe prijs. Het is fijn dat er overal beschrijvingen bij staan en ook lees ik graag de reviews om de juiste keuze. te kunnen maken. Voor het schap in de winkel is dat toch wat lastiger.

Hoe houd je ze nog meer bezig

Kinderen kun je op vele manieren entertainen met creativiteit en spelletjes. We wisselen leerzame gezelschapsspellen af met andere activiteiten zoals hutten bouwen, verkleden, rollenspellen met de Schleich speelfiguren en buitenspelen. We zetten dan ook graag de schijf van vijf in bij de keuze voor de juiste activiteiten

Recent heb ik 5 leerzame Asmodee spelen besteld en ontdekt ,die we nu veel spelen. De Dobble is voor kinderen vanaf zes jaar, Jungle speed voor iets ouder, Amodee Story Cubes is meer het zoethoudertje maar toch leerzaam, Concept Kids Dieren is geschikt voor kleuters, en de Dixit is een prachtig sprookjesachtig spel voor kinderen van acht jaar en ouder. Een ander goed merk speelgoed is Hubelino wat als zeer educatief omschreven staat. Bij Lobbes kon ik mijn hart ophalen.

Gezelschapsspellen, lobbes, online bestellen, educatief speelgoed, spelletjes
van hut naar her, huttenbouwen, bankhuttendag, duurzaam

Verregende zomervakanties en quarantaine

In best veel situaties ben je als ouder belast met de bezigheidstherapie voor je kind. Het is wijs om op zulke momenten het beste eruit te halen. En ik hoop dat deze blog nou net de tips geeft om het kind goed te ontwikkelen. Bewezen is dat al spelend leren zeer effectief werkt, en dat daarin de nodige afwisseling moet zitten.

Dit vergt veel inzet van de ouders en niemand zal zeggen dat het makkelijk is. Uiteindelijk is het kind zoveel mogelijk spelenderwijs dingen bijbrengen een goede investering in de toekomst; houd dat voor ogen. En yep, mama kan niet alles, maar gezelschapsspellen spellen is ook super relaxt!

hasbro spellen cadeautip, bol.com

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief