Delen vinden we super lief

We leven momenteel in een bizarre tijd. Met weemoed kijk ik terug naar de tijd van structuur, regelmaat en routine. We zijn nu overgeleverd aan dagen die stuurloos zijn, waarin we zo min mogelijk in de stress schieten. Schoolwerk wordt braaf gedaan en ook onze werkgever mag trots op ons zijn. We zitten dan ook meer dan ooit thuis.

family, spelletjes, asmodee
Samen heel veel spelletjes spelen

We werken thuis, zijn er leerkracht, sporten thuis en volgen thuis dans workshops voor het goede doel. Om de kinderen maximale quality time te geven, halen we massaal de Asmodee kinder spellen uit de kast. We ontdekten onderstaande 5 leuke spellen om het samenzijn extra leuk te maken

mama, thuisschool, moeder, multitasken, coronavirus, homescholing

1.Dobble (6+)

Bij dit Asmodee spel zijn er 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Je moet bij elke versie proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens pak je een kaart, mag je een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes. Het gaat er om dat je als eerste het identieke symbool ziet. Een compact, leerzaam en energiek spel!

2. Jungle Speed (7+)

Dit is de nieuwe uitgave van het bekende, hilarische spel Jungle Speed waarbij je zo snel mogelijk al je speelkaarten weg moet spelen. Dit doe je door aandachtig naar de kaarten op tafel te kijken.

Het gaat om je snelheid, concentratie, reactievermogen en het vinden van kaarten met hetzelfde symbool als je tegenstander. Met de totem kun je je kaart weer kwijtraken. Al lijken sommige figuren wel enorm hetzelfde, maar zijn ze ook weer net iets anders! De speler die als eerst van al zijn kaarten af is, is de winnaar. Een leuk Asmodee spel!

3. Asmodee Story Cubes (6+)

De story cubes zijn ideaal om mee te nemen als je met kinderen lang aan tafel zit, of een lange autoreis te verduren hebt. Met de tekens op de dobbelstenen maak je een verhaal rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden. Het is een spel waar het gaat om je creativiteit die je de vrije loop kunt laten gaan. Dankzij de vele mogelijkheden bieden de Story Cubes uren speelplezier voor zowel jong én oud. Asmodee heeft hier goed over nagedacht!

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes tijdens het bedritueel, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers. Love it!

4. Concept Kids Dieren (4+)

Concept Kids Dieren is een Asmodee spel dat echt gemaakt is voor kleine avonturiers die dol zijn op dieren! Het is de kinderversie van Concept en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Dit spel is een coöperatief spel waarbij je mét elkaar speelt en niet tegen elkaar! Via de iconen op het spelbord ga je samen raden om samen te winnen. Wat is bijvoorbeeld een “oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is“. “Een leeuw mama, een leeuw”. Mijn zoontje was gelijk m toen hij het spel zag. Dit spel is gemaakt voor onze avonturier!

Het is een zeer leerzaam én leuk dsmodee spel waarbij kinderen allerlei nieuwe dingen leren over dieren. Daarnaast leren ze ook dieren omschrijven aan de hand van hun kenmerken.

5. Dixit (8+)

Dixit is een sprookjesachtig en prachtig spel waarbij de Dixit kaarten op meerdere manieren te interpreteren zijn. Het is een gezellige bordspel waarbij je je medespelers goed in moet schatten en je verbeelding de vrije loop kunt laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Een spel naar mijn hart.

Voorlopig kunnen wij heel veel Asmodee spelletjes spelen en genieten we ultiem van de quality time die we samen hebben. Bovenstaande spellen zijn alle 5 toppers die we heel veel zullen spelen aankomende dagen.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief