Delen vinden we super lief

In 2020 werden we geinterviewd door een journalist dat een goed en leuk gesprek was. De eind redactie gaf er bij publicatie echter een vreemde wending aan, waardoor we leerden om nooit meer iets zonder voorinzage te laten publiceren. Journalisten gaan voor de kliks en dat lukt enkel met een clickbate titel. Zo niet nodig.

We woodnen destijds met ons gezin in een rijtjes koophuis in Diemen Zuid met onze drie bandito’s Olivier (7), Yvette (5) en Lucas (3). Ik prijs me altijd rijk met drie gezonde kindjes en het gezinsgeluk dat ons grootste bezit is. Wij zijn tweeverdieners en hebben beiden een fulltime baan die veel van ons vraagt. Hier hebben we echter voor hebben gekozen waar dagelijks ons met plezier voor inzetten.

in vuur en vlam, gezin

Werkende moeders zijn slechte moeders

vaderrol, liet vragenspellen vraag maar mama, vraag maar, papa

Zelf werk ik 32 uur, een echte ‘working mom waarbij het bijhouden van mijn blog Olivette ook gezien kan worden als werk. Mijn man werkt fulltime(40hr) waarbij ons gezin overigens altijd op nummer 1 staat. We hebben balans met ons werk, studie, sport, opvang en qualitytime, al is het wel puzzelen en compromissen sluiten. Eerlijk is eerlijk! Voor de buitenwereld doe je het nooit goed, maar criticasters blijf je houden denk ik dan altijd!

Naast mijn werk ben ik actief Lion en zet ik me heel graag in voor de medemens. De combinatie werk en gezin bestaat uit keuzes maken, waarbij we altijd streven naar geluk en balans. Niet altijd een eenvoudige opgave, toegegeven…

Blijmakers

We hebben het goed, werken hard, maar op alle manieren wil ik dat mijn dierbaren en naasten daar ook van genieten. “Een goede daad zonder belang zet de volgende in gang”, is ons credo. Ik kan je vertellen dat er aan het einde van de maand weinig op mijn bankrekening staat. Maar blij makers zijn voor mij echt een glimlach op het gezicht van anderen en onze mini’s.

We werden geïnterviewd over geld en geluk waar de reacties nogal verdeeld over waren. De grap is dat je als lezer halve informatie krijgt en er specifieke onderdelen uit het gesprek werden uitgelicht in ongepaste koppen door het AD. Dit gaven ze ook toe in een DM op Facebook, maarja het blijven clickbate koppen en dat doen ze bewust om lezers te trekken.

De één kon zich in het interview vinden, de ander herkende ons er niet echt in. Het is goed om te weten dat we ver voor de crisis werden geïnterviewd en bij plaatsing vier weken later de wereld er heel anders uit zag, ook bij ons thuis.

Geld en geluk: het interview

We werden geïnterviewd door Edith Andriesse die ons vroeg voor de rubriek “geld en geluk” in het AD. Het was een spontaan en heel leuk gesprek waarin we niets uit de weg gingen. Het werd een aantal weken later gepubliceerd en in die drie weken stond de wereld er ineens heel anders voor, waar het coronavirus alle koppen in de kranten overneemt. Een kop over ‘geld en geluk‘ kan velen dan echt niets boeien, of misschien zelfs verkeerd vallen. Velen verliezen hun baan, de economie heeft het zwaar te verduren en er heerst bij velen onrust, ook bij ons.

Interview AD

We deelden onze miskoop, onze beste koop, de uitgaven die we doen (het rubriek gaat immers over geld en geluk‘), maar ook over de dingen waar we veel waarde aan hechten. De journaliste heeft het gesprek in een leuk artikel samengevat, waarbij je altijd catchy headlines hebt.” Een maand na het interview staat de wereld er heel anders voor en zijn we gegrepen door het Coronavirus. Dit raakt ieder gezin en om deze reden is het rubriek ook even stilgezet. Waarom over geld en geluk hebben, terwijl het nu enkel draait om gezondheid en geluk.

Grootste miskoop

Mijn eerste auto die ik zo’n 10 jaar geleden kocht, was mijn grootste miskoop. Het was geen dure auto, rond 600 euro, maar goedkoop is duurkoop bleek als snel weer. In het eerste half jaar heb ik vier keer langs de weg gestaan. De distributieriem tot aan de uitlaat die onder de auto weg viel. Mijn collega’s zagen de lol er wel van in, maar ik liep er op leeg. Een paar jaar later had ik een buffer opgebouwd voor een auto upgrade.

Voor mijn echtgenoot was de mountainbike zo’n 5 jaar geleden een grote miskoop. Er zat alles op en aan. ,,Ik heb enkel de 8 kilometer van de Decathlon naar huis gefietst, verder is er nooit op gereden, grapt hij in het interview.” Hij is inmiddels weggegeven aan een familielid die er veel gebruik van maakt. Tegelijkertijd is er ruimte vrijgemaakt voor de drie kinderfietsen in onze mini-schuur. Het hebben van kinderen gaat gepaard met veel spullen. We wonen relatief klein met een schuurtje van 3 vierkante meter waardoor we vaak moeten ‘ontspullen’.

Beste koop

verslaving telefoon trubendorffer

De beste koop is voor mij echt mijn Macbook. Deze kochten we zo’n 7 jaar geleden, waarmee ik mijn schrijfdrang kwijt kon. Sindsdien kan ik veel bloggen in mijn vrije tijd, waarin ik mijn passie heb ontdekt. Deze blog is mijn 4e kindje die ik veel aandacht geef in mijn vrije tijd. Op die manier werd toch een klein beetje eigen baas.

Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek tgv

Voor Kay waren zijn eerste hardloopschoenen, 5 jaar geleden de beste aankoop. Sindsdien is hij fervent hardloper en struint hij diverse marathons af. Zijn baan is intensief waarin hij veel moet schakelen, altijd op scherp staat en lange dagen maakt.. Tijdens het lopen, leegt hij zijn hoofd en ziet hij uitdagingen, of strategieën vanuit een heel ander daglicht. Daarnaast is hij kilo’s afgevallen. Met een fit lijf en mindset sta je ook heel anders in. Trots op hem, ik doet het ‘m niet na!

Let’s talk about money

Qua inkomsten hebben we het samen goed als tweeverdieners. Hier werken we dan ook veel uren voor. Ik zeg vaak gekscherend dat mijn salaris weg vloeit naar de kinderopvang. We zijn zo lang samen, maar toch hebben we twee bankrekeningen. Dat voelt nog als een eigen stukje anonimiteit waarbij ik manlief ook af en toe kan verrassen. Een groter huis zouden we kunnen betalen, maar we vinden onze buurt zo fijn. (anno 2024 wonen we overigens in Apeldoorn)

parool, zaterdagochtend, bakfiets, slot, ankerslot, muurslot

Daarnaast zijn we verknocht aan Amsterdam waar we in tien minuten naartoe fietsen. We hebben fijne buren met Dolly als bijzondere bonus buurvrouw. We zijn dol op haar en staan echt voor elkaar klaar. Ik vind het ook waardevol dat het een multi-culti-wijk is. De kinderen zitten op een fijne, gemengde school, met een reële afspiegeling van de maatschappij. en fantastische leerkrachten.

Verbouwen

We merken dat ons huis van 120 vierkante meter toch wat krap is met zijn vijfjes en logerende ouders én vrienden. Vooral nu we meer thuiswerken. De discussie verhuizen, of verbouwen is vaak gevoerd. De makelaar is langs geweest en we hebben rondgekeken, maar in deze gekke tijden verkiezen we verbouwen. Het kleine geluk is hier te groot. Er komt een dakkapel en een uitbouw in de tuin waarbij er 30 vierkante meter bij komt. Voor onze opgroeiende kinderen meer eigen ruimte.

De verbouwing gaat zeker een ton kosten dat we kunnen mee financieren in de hypotheek. De maandelijkse lasten zullen stijgen, maar daar hebben we een buffer voor. De verbouwing wordt nog wel een dingetje met drie kids thuis, maar we doen het met vijf huizen op een rij en zullen elkaar in de overlast supporten.

Levensgenieters: onze guilty pleasures

We zijn levensgenieters en houden van goede wijn en uit eten gaan. met drie kindjes ben je toch afhankelijk van oppas. De zomers spenderen we vaak op een camping in Frankrijk en komen dan terug met de beste souvenir: een kofferbak vol wijn. De hoofdpijnwijn tijd zijn we gepasseerd. Liever 1 fles goede wijn, dan 2 hoofd pijnwijnen. Onze voorraad gaat overigens niet zo snel nu ik met mijn afvalrace bezig ben, toegegeven.

Een andere guilty pleasure waar veel geld aan uitgegeven wordt, zijn de gezinsuitjes. Ik hou van gekkigheid en spontaniteit en zoek altijd naar leuke aanbiedingen. We gaan graag naar het theater, musea, of een weekendje weg. Het tikt aardig aan als je met het hele gezin naar Carré, gaat. Toch heb ik het er voor over om mijn kleintjes van jongs af aan veel theater mee te geven.

We gaan binnenkort naar Europa-Park in Duitsland dat kan ook aardig in de papieren lopen. Hier sparen we voor en geven we met beleid uit. We zijn niet materialistisch, we steken het liever in herinneringen maken.

Familytime

Hoe druk mijn man ook is, hij is altijd thuis voor het eten met de kinderen. Hij is een superpapa en ik bof met zo’n leukerd als sidekick. We behouden zowaar de vrede in huis en zo nu en dan plak ik ‘m achter het behang. We bestieren het huishouden samen al bestelt hij wel graag de boodschappen online. Dat is echt zijn ding als oud medewerker van AH.nl.

Thuis hebben we support van onze bonus opa en oma, dat ons flexibiliteit biedt. Mark en Judith is bonus familie die we in ons hart hebben gesloten. Als we thuiskomen van ons werk hebben de kids gegeten en hebben we alle tijd voor ze voor een spelletje, lang badritueel, of extra lang voorlezen.

Keuzes

Het laten bezorgen van eten is zonde van het geld, maar ja, we hebben niet altijd tijd om naar de supermarkt te gaan. De 4 euro bezorgkosten komt overeen met de parkeerkosten en het bespaart ons veel gesjouw met boodschappen. Het zijn keuzes dei ieder gezin voor zichzelf maakt. Je kunt je geld immers maar 1 keer uitgeven.

Iedere woensdag gaan we na school naar de lokale visboer om de kindjes vis te laten eten. Haring en kibbeling is hun favoriet. Een familiezak kibbeling is snel 20 euro. Prijzig, maar een bewuste keuze.

Goede doel

Graag doe ik veel voor het goede doel. Zo ben ik lid van de Lionsclub. Met deze charitatieve club steken we onze handen uit de mouwen. We koken bijvoorbeeld voor daklozen, organiseren pubquizen voor het goede doel en zetten we ons jaarlijks in voor het Kinderbeestfeest. Dat doen we dan met handjes, maar er gaat ook veel geld in zitten. Het is heel fijn om veel voor een ander te kunnen betekenen zoals voor de voedselbank, Strong babies, het inzamelen van mobieltjes of Stichting Babyspullen waar onze babykleertjes allemaal nar toe zijn gegaan!

Ook gaat er veel geld zitten in de themafeesten die georganiseerd worden voor de kinderen. Een junglefeest, onderwaterwereld feest, of een Ninjagofeest. Dan wordt het hele huis gepimpt en hijsen we iedereen in de verkleedkleren. Deels pakken we zo uit voor de blog en wordt er content geschreven voor Olivette.nl. “Om het helemaal af te maken komt er een een speciale taart van 200 euro.” overdrijft Kay in het interview. Weer goed voer voor een clickbate titel!

Vier wat er te vieren valt!

,,Nee hoor, 120”, corrigeer ik hem lachend tijdens het interview. Dat is nog steeds duur, ik geef het toe.” In het interview kan het heel blassé overkomen, maar we supporten hiermee het bijzondere taartenmerk Life of Pie met een blog. Door Olivette ben ik graag op zoek naar bijzondere dingen waar ik graag in investeer om er over te kunnen schrijven. Het is dan ook zeker niet zo dat ik alles ‘krijg’ als barter in ruil voor content. Daarnaast weet ik dat velen niet eens hun verjaardag kunnen vieren, laat staan kunnen trakteren. Dat is de reden dat we stichting jarige Jop veelvuldig steunen.

Me-time

En dan zijn er inderdaad de kapper bezoekjes voor de hoognodige mama me-time. Bij het ouder worden komen er grijze haren kijken. Een kappersbezoek is onvermijdelijk om er representatief uit te zien. Het is echte me-time. Net als een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Zelf wenkbrauwen bijhouden is niet aan mij besteed. Net als mijn nagels laten doen, daar spendeer ik graag mijn extraatjes aan uit.

Aan kleding geef ik best wat uit, maar nooit voor de volle pond. Ik struin graag naar leuke aanbiedingen en in de laatste ronde Sale slaag ik vaak goed. Mijn zwak is wel dat ik slecht iets weg kan gooien waardoor mijn kasten overvol zitten. Eens in het jaar gaan er zakken met kleding weg naar bekenden en het goede doel die er echt dolblij mee is.

Kinderkleding

De quote “Ik hou van opvallende eye-catchende merkkleding, ook voor de kinderen.” klopt, al kan dat ook heel blassé overkomen. Het kindermerk Oilily, Indian Blue Jeans, Snurk, Retour, etc spreekt me aan. Mijn tip: meld je aan voor de nieuwsbrieven van deze merken en houd vooral Outlet shops en shopdagen bij de fabrikant in de gaten. Je kunt de mooiste kindermerken voordelig vinden!

Dress to impress

corona, pak, gezin, manlief, pak

Een andere quote uit het artikel ”Ook ik moet pakken van Marjolein van 600 euro.” is als titel door het AD lekker uit zijn verband getrokken boven een Facebookpost. Dat wekte in deze vreselijke Coronatijd logischerwijs irritatie op. We moeten er beiden verzorgd uitzien op ons werk in onze functie en ik verkies dan kwaliteit boven de prijs. Het is zowel een must als luxe en echt een keuze waaraan wij ons geld besteden. Kleding maakt de man is mijn credo.

Perfecte moeders bestaan niet

Dat we twee auto’s hebben vind ik zonde en breng ik snel verandering in aan. Wel rijd ik graag in een veilige auto sinds het auto ongeluk van toen ik een klein meise was. Ik blij een zuinig meisje en we geven geld uit met verstand. Ook sparen en beleggen we voor de toekomst van onze drie kindjes. Zodat ze hun eigen studie kunnen kiezen.

Tot slot

Hopelijk vond je het leuk om meer te lezen over geld en geluk bij familie Olivette. Volg je passie en doe waar jij blij van wordt is ons credo! Dan voelt je werk niet als werk. En wat vooral van allergrootste belang is, is een goede gezondheid! Take care! , met hier en daar tijd voor jezelf. We kunnen echt niet alles en het is o.k om af en toe een bal te laten donderen! En blijf in elkaar investeren zodat er altijd een babyboom is en geen scheidingsgolf! En ondertussen denk ik aan mijn oma die recent is overleden en oma’s levenslessen : vier het leven en blijf ademen! En die clickbate titels, tsja… Ik hoop dat ook de boze tongen nu niet heel negatief over ons denken! En toen we recnet een aanvraag kregen van steenrijk, straatarm zeiden we beiden volmonding NEE!!!! En frontsten bovendien beiden ons voorhoofd, hoe dan… we zijn niet eens de juiste doelgroep. Rijk van fantstie, dat wel…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter |Facebook |Youtube |Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief