Delen vinden we super lief

Menigeen vraagt zich af of het thuiswerken brengt wat we zouden willen dat het ons brengt. We staan met onze rug tegen de muur, maar ik vond het wel aardig om de voor en nadelen te belichten. Want zijn wij nu productiever, hebben we meer neiging tot overwerken omdat de reistijd naar het werk vervalt en hoe zit eigenlijk met onze gezondheid. Is thuis je werk verrichten eigenlijk wel een slim idee? Bij ons rennen er tig kids rond en ook mis ik de interactie met mijn collega’s.

Van die vervelende #metoo chef verlost

Helaas zijn er nog steeds van die werkplekken die als aso te omschrijven zijn. Bullebakken van bazen die het team alleen maar tegen elkaar op loopt te zetten. Als zo’n bedrijf wegens een virus de deuren sluit, zit je als werknemer alleen maar beter. Heerlijk thuis, met makkelijke kleding aan zonder verstoringen van pestkoppen je werk doen. Dat is dan een verademing. Als prettige bijkomstigheid smaakt de koffie thuis beter dan het slootwater wat uit de koffiemachine van de zaak komt. Als het zo is, dan mag het werken thuis aanblijven tot de pensioenleeftijd is bereikt. Gelukkig is het merendeel van de werkplekken beter dan hier omschreven en prijs ik me rijk met een hard werkend team met een Can-Do mentaliteit.

Let op jezelf bij het thuiswerken

Bij het thuiswerken in je eentje kun je snel het gevoel hebben dat het productiever moet. Voor je gevoel doe je te weinig, en dan krijg je de neiging tot harder of overwerken. Het is een psychisch iets, het is allang bekend dat met een team werken je meer het gevoel hebt dat het wel goed zit met de snelheid. Het is daarom van belang om jezelf geregeld te resetten. Bijvoorbeeld, als je gewoonlijk om half acht van huis gaat en om acht uur aan de slag, probeer daar dan voordeel uit te halen.

werkende moeders, Fuck it out of office werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Het is goed voor te stellen dat je graag half acht beginnen aan wil houden, omdat voor je gevoel op dat tijdstip de deur uitstappen het begin van de werkdag is. Bedenk dan wel dat je dan in feite met een half uur overwerken de werkdag begint. Als je dan ook nog het gevoel krijgt dat het productiever moet, dan compenseer je dat half uur eerder beginnen niet uit. Na een lange tijd van thuiswerken kan dit gezondheidsklachten geven. Zelf besteed ik de tijd om mijn kinderen wandelend naar school te kunnen brengen. Mijn laptop gaat niet al open als ik snel weer terug ben. Ik drink in alle rust mijn koffie en ga dan aan de slag.

thuiswerken, werkplek, ergonomisch

Let op de omstandigheden

Een keukentafel is geen bureau. Het scheelt slechts enkele centimeters, maar langdurig dag in dag uit de laptop op de keukentafel en zo werken, is niet gezond. Tevens is een eetkamerstoel niet te vergelijken met een bureaustoel. In het begin zul je nog niets merken, maar na enige tijd kan werken in de verkeerde lichaamshouding vervelende rugklachten geven. Het is dus belangrijk dat je hier op let, je zit niet te wachten op een zitziekte. Zelf heb ik ene bureaustoel van kantoor meegnomen en overweeg ik een beeldscherm aan te schaffen. Een duur geintje, maar het ziet er wel naar uit dat we nog eventjes thuis werken.

werkende moeders, coronavirus, meoder, mama

Een ander advies is om een goede werkplek in te richten met bijvoorbeeld tweedehands kantoormeubilair. Als je de ruimte en mogelijkheid hebt, let dan op het gehele van je werkplek. Is er voldoende licht? Is het daar in de zomer koel genoeg, is er goede wifi!?
Laat niets aan toeval over, creëer de goede plek waar je werkt in een gezonde ergonomische houding.

Het aller belangrijkste

vakantie, autoreis, vakantiepret

Of je nu op een fijn kantoor werkt met toffe collega’s, of hierin minder geluk hebt, dat maakt voor het belangrijkste niet uit. Evenals wat de redenen zijn waarom je thuis werkt. Het aller belangrijkste, en dit is wetenschappelijk bewezen, is dat je wel af en toe je thuiswerkplek verlaat. Maak er een gewoonte van om regelmatig een wandeling te maken in de buitenlucht. Covid-19 heet ons allen gereset en het thuiswerken zal hoogstwaarschijnlijk blijven.

Het ziet er ook naar uit dat we vanwege milieuredenen ook stap voor stap steeds minder gaan forenzen. Voor werkgevers een groot voordeel aangezien werknemers veel effectiever zijn dan voorheen. Daarnaast drukt het de kosten aanzienlijk qua kantoorkosten. Het thuiswerken heeft dan ook zichtbare voor- en nadelen!

FEigen baas, ulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek koffie
Dit gebeurt er als je je kinderen koffie laat halen haha

Nu ben ik nieuwsgierig naar hoe jij er in staat?! Bevalt thuiswerken je of is het echt een no-go? Wij richten in ieder geval onze werkruimte goed in. De raamdecoratie adviseur van Veneta.com is langgewenst waardoor we fijne raambekleding krijgen dat het zonlicht ietwat tegenhoudt. Dat lelijke zwarte kastje gaat tot weg als onze badkamer beneden klaar is en verder al het nog aangekleed en ingericht worden als een ideale werkkamer.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief