Delen vinden we super lief

werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Een werkplezierige dag vandaag op deze heugelijke nationale “Dag van het Werkplezier. En ook vieren we tegelijkertijd de ‘Nationale Spijbeldag voor volwassenen’. Dus heb je absoluut geen plezier meer in je werk? Dan heb je een heel goed excuus om de boel de boel te laten! En niet vrij nemen hé, dat is niet spijbelen! En qua werkplezier; soms moet je je werk even onderbreken voor wat fun en gekkigheid.

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’

Kind & Jugend Duitsland

Werkplezier

Voor mij is werkplezier cruciaal en daarbij ga ik niet voor een topsalaris, of die grote, dure lease auto. Misschien snijd ik mijzelf hiermee in de vingers, maar ach, ik weet wat ik nu heb en je weet niet niet wat je bij een andere werkgever krijgt. Daarnaast hebben 1 op de 6 werknemers last van burnout verschijnselen dat wel schrikbarend is. Kies dus altijd voor werkgeluk!

Mijn collega’s maken mijn werk top! Het werkplezier is altijd gegarandeerd

Energielekken

Niet alle banen geven overigens werkplezier! Met geluk kan ik uitspreken dat ik dagelijks met plezier naar mijn werk ga. Mijn werk daagt me uit, is inhoudelijk interessant en mijn collega’s zijn de kers op de taart. Moeiteloos en met enthousiasme werk ik mijn inbox en things to-do weg, rol ik toffe projecten uit en doe in een flow wat er gedaan moet worden. Hier haal ik veel energie uit.

Al zijn er uiteraard ook zeer veel energielekken, die ik momenteel lastig weet te dichten. Werkplezier is me daarom heel dierbaar zodat je de stressvolle periodes aan kunt.

“Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients.”

Awards in ontvangst nemen zorgt voor extra veel werkplezier

Waarom deze dag van het werkplezier?werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Wist je dat op dit moment circa 1 op de 6 werkende Nederlanders met burn out klachten rond loopt, dat zijn bijna 1 miljoen personen! Het probleem wordt zeer onderschat en vaak niet gezien door het management of collega’s. Vaak wordt het gebagatelliseerd van ; “Je bent toch op kantoor, anders zat je wel thuis” Of deze doodsteek; “Ik heb je taken deels overgenomen, de druk is nu echt veel minder”. Er komt nog net geen “Wat zeur je nou”, achteraan.

Vrienden vertelden me verhalen waar ik naar van werd. Als ik het reflecteer op mijn eigen werkzaamheden, merk ik dat ik de ‘bezieling‘ in mijn werkzaamheden een groot goed is. Als je dit gaat verliezen gaat er iets mis. Het verhaal dat je uitdraagt naar buiten en je klanten is cruciaal. Een verhaal waar we als medewerkers in geloven, dat richting geeft en de bezieling ook daadwerkelijk gaan ervaren.

“It should go without saying, if the person who works at your company is 100 percent proud of the brand and you give them the tools to do a good job and they are treated well, they’re going to be happy.” Richard Branson

Ik mag dagelijks het verschil maken in mijn werkzaamheden

Wat gaat er goed

Iedereen heeft recht heeft op werkplezier en juist om deze reden is de “Dag van het Werkplezier” in het leven geroepen. Het is helemaal niet verkeerd om licht te schijnen op de werkstress die velen ervaren. In het kader van Omdenken leggen we graag de focus op wat ‘goed’ gaat. Het lijstje van dingen die ‘slecht’ gaan en ik graag anders zou zien, is lang….

Als eeuwige optimist weet ik dat het gras bij de buren niet altijd groener is en bekijk ik het altijd van de positieve kant. De stress weet ik nog altijd weg te houden en positief benaderen. Dat bleek ook wel weer uit de documentaire “Ticket tot he tropics” waar we als gezin aan mee werkten.

“Jouw attitude is net zoals een doos kleurpotloden waarmee je jouw wereld inkleurt. Wanneer je jouw afbeelding voortdurend grijs kleurt, dan blijft het een bleke afbeelding. Voeg wat kleur toe in de vorm van humor en je zal zien dat je afbeelding als het ware oplicht”.  – Allen Klein

Tijd voor actiesmartphone verslaafd werkplezier

Voorkomen is beter dan genezen, dus ligt mijn focus dagelijks op het stimuleren van werkplezier en een positieve manier benaderen we de stressvolle momenten. Ik kijk naar de wereld door een halfvol glas, in plaats van een halfleeg glas. Aldus deze eeuwige optimist. Een halfvol glas geeft immers de mogelijkheid om het te vullen tot de top. Helaas zijn er velen die totaal geen werkplezier (meer) hebben en bol staan van de stress, maar hier kun je aan werken.

“Om een positieve actie te bekomen, moeten we een positieve visie creëren”.  – Dalai Lama

  • Zorg ervoor dat je in de werk blijft leren en nieuwsgierig blijft. De wereld draait door en verandert elke dag. Door stil te staan, mis je mooie kansen. Je loopbaankeuze maak je echt niet 1 keer in je leven, Je staat zelf aan de knoppen. Wist je dat ik ooit tandarts wilde worden? Na twee keer uitgeloot te zijn geweest, de medische wereld in ben gestapt, internationale sales heb gestudeerd en vervolgens in de marketing ben gerold ben, had ik nooit durven dromen. Naast mijn werk onderhoud ik mijn blog en voel me als een vis in het water. “Volg je hart” is mijn credo en zorg voor werkplezier!werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder
  • Je kunt je omgeving niet altijd eenvoudig veranderen. De plek waar je werkt, de collega’s, de inhoud van je werk. Het kan soms gewoon gebeuren dat een werkplek gewoon niet-meer- passend is bij je wensen en persoon. Dit geeft niet, het trekken aan een dood paard kost je meer energie. En vergeet niet; je bent geen boom!
Dutch Marketing Awards 2017
Jijzelf vormt het geheel van ervaringen, van wat je hebt gehoord en gezien, geroken en wat er tegen jou is gezegd geweest. Het zit allemaal in jou. Alles beïnvloedt één ieder van ons. Daarom probeer ik van elke ervaring, een positieve ervaring te maken”. – Maya Angelou
  • Het blijven hangen in de negatieve vibe is snel gebeurd. Niet alles gaat verkeerd. Geniet van je successen en vier de mooie momenten. Het is niet altijd kommer en kwel op de werkvloer. Door de lichtpuntjes te blijven zien zorg je voor werkplezier. Het is immers niet altijd kommer en kwel!

Tot slot

Vandaag vieren we uiteraard de Dag van het Werkplezier! De chocolaatjes zijn mee, er wordt dadelijk extern gelunched en ik zal een extra rondje lopen om met iedereen een praatje te maken. Vandaag laat ik de popcorn machine even thuis, maar die trek ik snel weer uit de kast voor wat ongein op kantoor.

werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

En vanmiddag…… mmm het is ook ‘Nationale spijbeldag’… Misschien dat ik wegglip… Maar hoezeer ik het een leuk idee vind, even tussen ons gezegd en gezwegen, ik zou neem wel een vrije middag opnemen. Niet zomaar komen opdagen, wordt denk ik niet zo heel goed ontvangen. … En zodra je dagelijks aanmoediging nodig hebt om naar je werk te gaan is er echt werk aan de winkel!

Zorg dat je werkplezier terugkomt! En tsja soms zitten er ook echt baalmomenten tussen, helaas ‘part of life’ ….

Gerelateerde blog: Balen! Hier loop ik tegenaan als werkende, ambitieuze mama

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief