Delen vinden we super lief

passie om het verschil te maken

Het ultieme geluk, wanneer komt dat bij jou boven borrelen? Sta jij elke ochtend op met het gevoel “Let’s Do This“? Voel jij de passie voor je werk waar je elke dag je kostbare tijd en energie aan besteed? En beleef je voldoende ultieme geluksmomenten tijdens het najagen van je dromen? Niet alleen op je werk,  maar ook daarbuiten?

Deze vragen komen op me af, doordat vrienden er mee worstelen. Lijd je wel het leven dat je lijden wilt? En kom jij tot bloei bij de dingen die je doet? Ik ben bij mezelf ten rade gegaan en ook door de campagne van Xite….

Ultiem geluk

passie om het verschil te maken

Als marketeer mag ik dagelijks mijn ideeën uitdenken, vormgeven en uitrollen tot een campagne, event of visueel concept. De creatieve radar blijft lopen en elke dag haal ik het beste uit mezelf in wat ik aan het doen ben. Ken je de uitdrukking “leven begint pas buiten je comfortzone”. Dat geldt wel een beetje voor mij. Soms ben ik onzeker, maar durf de sprong te wagen. Achteraf ben ik reuze trots op mezelf, maar de weg ernaar toe is altijd weer spannend.

Jezelf blijven ontwikkelen in de richting die bij je past is cruciaal. In mijn netwerk en met vrienden hebben we het vaak over ons werk en dan komt altijd de vraag voorbij “ Werk je om te leven, of leef je om te werken”. En: “Ben je gelukkig op de plek waar je nu zit?” Bij komt het elke keer op hetzelfde neer; “In mijn werk wil ik heel graag het verschil maken.” En zolang dit mogelijk is in het werk dat ik dagelijks doe, zit ik helemaal op mijn plek.

Passie
passie dragon boat macau

Dat onverklaarbare bruisende gevoel van binnen voel ik als ik iets bereikt heb. Vooral als ik er extra hard voor heb moeten werken. Hoe blij en gelukkig was ik toen ik een gouden medaille won bij de dragon races in Macau! We hebben Japan en Australië verslagen en pakten de gouden plak. Een half jaar lang trainde ik elke dag naast mijn studie. Heftig, maar zo’n mijlpaal voor mijzelf!  Of toen ik een gele band karate om mocht binden. Blij als een kind dat ik was.

  • Goeddoen

Ook kan ik het moment herinneren dat we een pracht bedrag ophalen voor het goede doel met onze Lionsclub. Ik werk fulltime en heb mijn passie en drive ook in mijn werk gevonden. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Dan weet je dat je passie hier ligt. Als ik dan een international marketing award wint voor één van onze producten en campagnes, geeft dat een echte kick.

En laat ik mijn vrienden en gezin niet vergeten. Dit is waar ik mijn liefde voor het leven ontvang en krijg. Wat is het hebben van kinderen, een ongekend rijkdom. En ik ben getrouwd met echt leukste, liefste man die er rondloopt. Hij steunt me in alles wat ik doe en laat mij mezelf zijn. In voor én tegenspoed.

  • Olivettepuntnl mijn passie

Daarnaast heb ik ook iets dat van mijzelf is. Dat is mijn persoonlijke lifestyle & family blog Olivette. Een uit de hand gelopen hobby. Mijn passie, waar ik uren mee bezig kan zijn. Elke week plaats ik 2-3 persoonlijke blogs en deel ik wat me bezig houdt. Ik verlies mijzelf hierbij in de tijd en voor ik het weet, is het in het midden van de nacht. Het is mijn man die mij dan op de klok laat kijken.

passie om het verschil te maken

Het schrijven gaat me makkelijk af. Spelen met woorden, teksten en leuke onderwerpen. En wat me daar vooral in triggert, is dat ik het verschil kan maken voor prachtige initiatieven, bedrijven en ondernemers.

  • Het verschil maken met mijn 4e kindje

En dat ‘verschil maken‘, is wat mij drijft! Bij het schrijven van de blog over ‘Stichting make a memory‘ was ik met tranen geroerd. En de blog over stichting Jarige jop heeft me geraakt. Wat hebben we het zelf toch goed. Voor Fonds gezond geboren heb ik met liefde een blog geschreven om het exposure te geven. En ook Stichting lach voor een dag heb ik omarmd.

Het platform Olivette heeft een groot bereik waar ik ook persoonlijke verhalen deel en mijn (on)zekerheden zichtbaar zijn. Ik schrijf ook graag over initiatieven zoals het kinderbeestfeest  of als een tof concept als Return to sender mij als moeder aan het denken zet. Olivette is ook wel ‘mijn 4e kindje‘ roep ik vaak gekscherend.

Inspiratie

passie om het verschil te maken

De inspiratie om blogs te schrijven, krijg ik van alle kanten. De trends, ontwikkelingen, persberichten, contacten met externe bureaus, via mijn werk, andere bloggers en influencers. De content die op mijn pad komt, is soms zelfs te veel dat ik een inspiratie map heb voor de momenten met ‘writers block‘. Of als ik gewoon weer een schrijf-weekend, of eigen vakantie in plan.

Gebrek aan inspiratie heb ik zelden en de informatie blijft binnen stromen. Het blijft een hobby waarin ik mijn schrijflust kwijt kan. Mijn baan is de basis, dat is waar ik elke ochtend voor op sta en waar ik in groei. Olivette is mijn 4e kindje en alles wat je liefde geeft groeit en bloeit.

Mijn werk, mijn passie
passie dragon boat macau

Daar waar ik goed in ben, mag ik dagelijks voor andere merken en producten betekenen. Ik ben international marketeer dat inhoud dat ik campagnes uitrol over de gehele wereld. Een goede werkende campagne vind je dus ook terug in Frankrijk, of een Duitsland, waar we natuurlijk kijken naar internationale verschillen. Mijn baan is mijn basis waar ik elke dag met plezier naar toe ga. Dit adviseer ik mijn vrienden dan ook altijd; “Doe wat je gelukkig maakt! Is dit niet het geval, vertrek!  Je bent geen boom!”

Doe waar je goed in bent

Aangezien mijn werk veel tijd en energie van mij vraagt, is mijn platform soms het ondergeschoven kindje. Het heeft meer aandacht en zorg nodig dan dat het nu krijgt om het platform zelf 3.0 te krijgen, Het voelt als een soort liefdesverdriet als ik de aandacht naar het weekend moet doorschuiven.

  • Blogweekend

Mission impossible fallout

Maar daar heb ik nu een plek in gevonden. Het is niet nodig om elke dag een blog te plaatsen. Ik ga voor kwaliteit en niet kwantiteit en schrijf wanneer ik kan. Mijn werk en gezin gaat voor en die hebben al veel van mijn aandacht nodig. En als er inspiratie opborrelt plan ik een avond schrijven in, of een weekendje in Bakkum, waar ik gerust tig blogs weg schrijf in de rust onder de dennenbomen.

En tuurlijk, als ik een uitnodiging krijg van een klant waar ik dolgraag voor schrijf, gaat mijn hart sneller kloppen. “Yes I did dit, yes I made it” Dit gevoel had ik bijvoorbeeld toen ik voor Disney mocht schrijven. En ook theater of film recensies mag schrijven. Ik ben er goed in en schrijf het in no-time weg. Dit is waar ik een kick van krijg, doen waar ik goed in ben en hier erkenning voor krijgen. Dat bewijzen mijn duizenden lezers elke dag, dank hiervoor!

Eerlijk is eerlijk

Met uitnodigingen, feestjes en persoonlijke blogs, komt er geen brood op de plank. Hoe leuk het is, ik heb toch wel graag mijn basis op orde. Dat is ook wel de reden dat mijn baan met alles voor gaat en hier ook mijn passie in kwijt kan!

passie om het verschil te maken

Olivette.nl verdient de professionalisering en professionele touch, maar toch blijft de upscale uit. Zolang de content goed is en de lezers het leuk vinden, blijf ik er mee door gaan. Ik hoef er geen commerciële formule van te maken. Dit laat ik over aan de fantastische grote platforms die er echt hun werk van hebben gemaakt. Olivette blijft Olivette. Mijn uit de hand gelopen hobby en ik hoop natuurlijk wel dat jullie het allemaal blijven volgen. Mijn lezers zijn mij dierbaar!

Campagne

Zoals ik hierboven had aangegeven was het de campagne van Xite #ShareWhatMovesYou waardoor ik er over ben gaan nadenken. Bij deze campagne werden jongeren  tijdens het festival seizoen aangemoedigd om hun passies, ambities en dromen de delen met de rest van de wereld.

Vooral om zo ook anderen te kunnen inspireren. Bacardi en Xite hadden samen deze zomercampagne ‘Share What Moves You neergezet. Een toffe manier om bij je passie en dromen stil te staan. Ik schaar mezelf niet onder de ‘jongeren’ maar toch is het tof om er over na te denken! Mijn passie is echt om het verschil te maken!

passie om het verschil te maken

Want wat maakt jou nu ontzettend blij? En jaag jij ook je eigen dromen na? De winnares Sigourney van deze campagne wordt bijvoorbeeld gelukkig van zingen. Prachtig om te zien.

De twee beste inzendingen die hun passie delen in de campagne, worden beloond met een videoportret over hun passie en talent. Het portret zal ook worden uitgezet via de Xite-kanalen. Ik volg het op de voet, want ook van andermans passie kan ik enthousiast worden! #ShareWhatMovesYou

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief