Delen vinden we super lief

Het zou zo fijn zijn om perfecte ouders te zijn, met perfecte kinderen. Het perfecte plaatje met alles dat van een leien dakje gaat met geen vuiltje aan de lucht. Maar Reality check‘: het is niet de taak van ouders om perfecte ouders te zijn, net zo min als het de taak is van kinderen om perfecte kinderen te zijn! Hoe fijn dat soms ook zou zijn! De komst van het boek ‘De glimlach van een kind’ helpt een ieder uit de brand!

reality check, de glimlach van een kind

Reality Check

Welke ouder wil nu geen gelukkige kinderen. Niemand weet uiteindelijk hoe je dat voor elkaar krijgt en je leert als ouder vooral veel vallen en opstaan! Ook ik zit vaak genoeg met mijn handen in het haar en zou er dan graag een handboek bij pakken, of het afkijken bij een ander als ik weer een opvoedzonde bega! En weet je wat zo leuk is? David de Kock en Arjan Vergeer hebben ervoor gezorgd dat dat ook kan! met het boek ‘De glimlach van een kind’

Ze zijn de oprichters van ’s Nederlands grootste coachingsprogramma en vertaalden hun bewezen methode voor een gelukkig leven naar de wereld van kinderen. Hiermee komt de wens van vele ouders uit!

Gelukslessen

glimlach van een kind, gelukkige kinderen, geluk

Hun nieuwste boek “De glimlach van een kind” – met voorwoord van Willeke Alberti – komt op 1 oktober uit. De titel sprak me gelijk aan, de content nog meer! In het boek worden 52 prikkelende gelukslessen gedeeld waarmee je de glimlach van een kind, die elk kind van nature heeft, nooit meer kwijtraakt. Een prachtige concept waar ik graag meer over wilde weten.

De glimlach van een kind

In de introductie van het boek gaat Arjan Vergeer met zijn billen bloot en bekent ook geen geweldige opvoeder te zijn. Je verwacht in een boek als dit dat daar heel romantisch en idealistisch over gedaan wordt, maar de schrijver geeft eerlijk aan dat de meeste van de principes over het opvoeden van kinderen inmiddels stukgeslagen zijn tegen de muren van de werkelijkheid.

Zoektocht naar geluk, balans en verbinding

De oprichters van “365 Dagen Succesvol” vonden het hoog tijd om een boek uit te brengen om ouders en kinderen richting te geven. We leven immers in een wereld waar drukte, perfectionisme en ongeduld ongewild beginnen te regeren. Hierin verlies ook ik mezelf weleens als ouder in eindeloze zoektochten op het internet en boeken. Het is dus zeker tijd voor een ander geluid.

Fouten maken is normaal

“Het is niet de taak van ouders om perfecte ouders te zijn, net zo min als het de taak is van kinderen om perfecte kinderen te zijn” aldus de schrijvers van ‘De glimlach van een kind

Fouten maken is meer dan normaal, niet erg en ook echt onvermijdelijk. Misschien is het zelfs de bedoeling. Ook ik ben door schade en schande achter dingen gekomen, heb gaandeweg veel geleerd en ben het leven echt niet zonder kleerscheuren doorgekomen. En waarom zou ik mijn kinderen hier van weerhouden? Het is helemaal niet erg om de levenslessen en ‘Ups & Downs‘ mee te maken. het is wel fijn om er wat sturing in te krijgen waardoor het boek met praktische, prikkelende en vooral hele leuke oefeningen me zeer aanspreekt!

Jaaropleiding voor geluk en succes

David de Kock is ook grondlegger van de Jaaropleiding van 365 Dagen Succesvol waaraan de afgelopen zeven jaar duizenden mensen aan deel hebben genomen. Het waren vooral personen die wilden werken aan een eigen onderneming, nieuwe baan, betere gezondheid of een fijnere relatie. Het is een mooie start om je leven te verbeteren, of als je het roer wil omgooien!

Tijdens deze opleidingen merkten ze vaak dat er oud zeer uit de opvoeding naar boven kwam. Ze kwamen elke dag mensen tegen die als klein kind niet konden zijn wie ze wilden zijn, of dit werd niet gezien. Er waren er velen die verdrietig waren en dat niet mochten zijn. Of volwassenen die in hun jeugd bang waren en geen plek hadden om heen te gaan. En ook het tegengeluid werd opgemerkt: kinderen worden soms zo opgehemeld dat ze elk risico in hun latere leven vermijden, om vooral niemand teleur te stellen.

De schrijvers voorkomen dit dan ook graag. Alle lessen die ze uit het coachings programma hebben gehaald, is in het boek gebundeld. Wat zou het fijn zijn dat een kind al lang heeft geleerd hoe het met negatieve gedachten en emoties kan omgaan! En dat het geleerd wordt om zijn dromen waar te maken en ook om kan gaan met tegenslagen! Het prachtige boek is hier een begin van.

Geluk is veel simpeler dan je denkt

Wellicht ken je al wel hun eerste boek “365 Dagen Succesvol” dat inmiddels één van de bestverkochte zelfhulpboeken in Nederland is. De formule heeft zichzelf bewezen en al snel volgde een opvolger. Hun tweede boek “365 Dagen Succesvol In de Liefde” leidde zelfs tot ‘s wereld grootste evenement voor relatietherapie. Vorig jaar brachten David en Arjan hun derde boek uit “Alles kan een mens gelukkig maken“. Dit boek bevat de eerste 52 columns die ze schreven voor het Algemeen Dagblad en de regionale kranten van De Persgroep. Aangezien ik geen krant abonnement heb, een welkome aanwinst!

Per 1 oktober komt “de glimlach van een kind” uit“. Dat wel een opvoedboek genoemd kan worden. De afgelopen zeven jaar namen er duizenden mensen aan deel dat resulteerde in het laatste boek dat bestaat uit 52 inspirerende lessen die je als ouder samen met je kind kunt doen. Het is praktisch ingestoken waar ik van houd! Ik ga er dan ook met plezier mee aan de gang! We kijken uit naar de lancering van het boek!

Nederland het gelukkigste land ter wereld

De missie van 365 Dagen Succesvol is dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. 365 is één van de bekendste merken in Nederland op het gebied van persoonlijke coaching. Dat hebben ze wel bewezen met ruim 250.000 Facebook-volgers, meer dan 100.000 verkochte boeken, seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in onder andere het Algemeen Dagblad, David (3 kinderen) en Arjan (4 kinderen) wonen met hun gezin in Amsterdam en we zullen er nog heel veel over horen! Dit is een hele fijne vondst na het mooie boek “geluk voor kinderen”

Winactie

Dit boek van 365 Dagen Succesvol gaat wederom een succes worden! We gaan er zelf ook actief mee aan de slag! Wil jij ook dolgraag een exemplaar ontvangen/ We mogen 3 exemplaren weggeven van ‘De Glimlach van een Kind – 52 Gelukslessen voor Ouders & Kinderen’ . Meedoen is eenvoudig:

  • Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat. Als je ons liked is het ook eenvoudiger om je te kunnen taggen

De 3 winnaars maken we 20 oktober bekend via een persoonlijk bericht en bij akkoord zullen we je taggen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief