Delen vinden we super lief

Geluk voor kinderen

Geluksexpert Leo Bormans schreef een 3e deel in de reeks ‘ Geluk voor kinderen ‘. Het is een nieuw, groot en magisch voorleesboek over hoop, verbondenheid en de kracht van positiviteit. Dat spreekt mij zeer aan aangezien wij thuis ook sterk in het positief opvoeden geloven.

“Je staat zelf aan het stuur van je leven en bepaalt vaak je eigen geluk” Dit probeer ik mijn kinderen dagelijks mee te geven en streef ik zelf ook graag na. Om daar dan de juiste handvatten voor te hebben in de vorm van een boek is voor mij ideaal.

Zie het leven als een feest met ‘Geluk voor kinderen’

Samen met dit boek leert je kindje het leven te ervaren als een feest. Positief en hoopvol ingesteld zijn, maakt je veerkrachtiger en ook veel gelukkiger.

‘Wie samenspeelt en samenwerkt is ook gelukkiger en leeft langer.’ ‘Wie vrolijk is, heeft meer vrienden en een fijner leven’ en ‘Blije mensen leven langer.’ Een paar statements van de schrijver waar ik stellig in geloof.

Hoe dan?

Maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je er voor dat je positief in het leven staat? Dat is niet altijd even eenvoudig. De tien vogels in dit boek geven raad: ontdek waar je goed in bent, maak plannen, wees niet bang, houd vol, werk samen, realiseer je dromen en maak anderen gelukkig. Zo maak jij zelf van elke dag een feest. Het is niet alleen leerzaam voor mijn kindje, ook zelf kan ik er veel van leren.

Geluk voor kinderen

Tien verhalen

Het boek kent tien hartverwarmende verhalen, dat je samen met je kind of kleinkind  kunt lezen. De verhalen zijn gebaseerd op de tien ‘sleutels tot geluk’ uit de positieve psychologie. Denk hierbij aan ‘het stellen van doelen’, ‘jezelf verbinden met anderen’ en ‘gevoelens uiten’.

De personages in de verhalen zijn (bestaande) vogels met menselijke trekjes. Ze ontdekken bijvoorbeeld dat het belangrijk is om tevreden te zijn met hoe je bent en dat ‘geven’ gelukkig maakt. Dit zijn waardevolle levenslessen.

Illustraties

De illustraties van Sebastiaan Van Doninck maken het boek helemaal af en brengt het verhaal tot leven. Het zijn expressieve, kleurrijke illustraties. Daarnaast laten ze je leiden door de creatieve opdrachten, tips en weetjes aan het eind van elk verhaal. Het  een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest.

De schrijvergeluk waarden en levenslessen return to sender

Leo Bormans is geluksexpert, schrijver, spreker en inspirator. Hij is auteur van het succesvolle The World Book of Happiness enschrijft nu ook voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk.

Zijn boeken zijn internationale bestsellers waarschijnlijk door de positieve psychologie met als basis wetenschappelijk onderzoek (The World Book of Happiness) Maar ook de boeken over duurzame relaties (The World Book of Love) en hoop (The World Book of Hope) zijn internationaal een groot succes. Hij reist de wereld rond als ‘Ambassadeur van Geluk en Levenskwaliteit’. Dat is wel een gave functietitel! Eerder verscheen in deze reeks: Geluk voor kinderen en Geluk voor kinderen – Vriendschap.

Mening

Geluk voor kinderen

Het is een lief leuk boek dat je kinderen aan het denken zet. De vragen brengt je in gesprek met je kindje “waarom ben je trots op jezelf”, of ze krijgen een opdracht in de vorm van “geef deze week iets weg”. Ook wordt zelfacceptatie en het ‘ bewust leven’ aangesneden. Voor wie met kinderen wil praten over geluk, kunnen de verhalen in dit boek aanknopingspunten bieden.
Geschikt vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
En een extra pluspunt voor ons als ouder: De verhaaltjes in het boek zijn allemaal heel kort en gemakkelijk om voor te lezen, ideaal voor het bedritueel.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief