Delen vinden we super lief

papa op vakantieHet was me het weekendje wel en aangezien manlief nog ’tropical Danny’ aan het uithangen is, sta ik meer op scherp dan anders. Manlief is een weekje op vakantie voordat zijn nieuwe baan begint. Feest voor hem, aanpoten voor mij!! Ik heb echt zoveel respect voor moeders die het alleen doen!

Mijn zongebruinde partner in Crime is einde van de week pas weer terug, dus voor nu, schouders eronder. De kindjes tellen het af, maar ik stiekem ook! Missen heb ik hem nog niet, het was gewoonweg te druk. Maar het was ook wel een zeer gezellige feest week!

Maandag 8 oktoberin de wolken festival

Ken je dat, dat je een feest hebt gehad en dat de voorpret toffer is dan erna? Opruimen, sorteren, calculaties, bus terugbrengen, producten weer in de schappen en evalueren. Het in de wolken festival was een groot succes, maar na het feest altijd veel werk.

 • Ontbijtritueel

De kinderen waren in de ochtend ontzettend lief. Ze kleedden zichzelf aan, aten goed hun ontbijt en waren goed gemutst. We scheurden van de crèche naar school en met een goed gevoel heb ik ze afgezet. Dat beloofde veel goeds nam ik mij voor. Niets bleek minder waar, man, man, man. De opvang belde me dat Yvette als een dood vogeltje in een hoekje lag.

 • Dramanazomer slaapklets

Met piepende banden ben ik haar gaan ophalen. Het leek die middag wel een oorlogsgebied bij ons thuis. Om de beurt gingen ze tekeer. Ze waren echt gewoon bekaf. Het weekend ging ze niet in de koude kleren zitten. S’avonds was ik blij toen de kinderen in hun bedje lagen.

Het werd ietsjes later, maar ik nam er echt even de tijd voor. Vooral het boekje slaapklets helpt daar bij. Daarmee sluiten we de dag al kletsend af. En ook het boekje ‘geluk voor kinderen’ is te schattig en mooi om voor te lezen!

Lees ook: Geluk voor kinderen – Feest over hoop, verbondenheid en de kracht van positiviteit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“Mam krijg je echt vierkante ogen van de Ipad”? Een vraag die bij ons thuis vaak gesteld wordt. Vierkant niet, maar bijziendheid wordt wel een steeds groter probleem door het urenlang turen naar de schermpjes. Tijd voor actie. We gaan naar buiten. Spelen jullie kinderen veel buiten? De richtlijn is 2 uur per dag, maar daar komen we niet altijd aan. #buitenspelen  feest

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 9 oktober

Deze week bracht ik ook elke ochtend de kindjes naar school. Leuk om te doen en kwam ook meer in contact met andere ouders. Velen kenden mij natuurlijk niet goed, omdat ik ze maar 1 a 2 keer per week weg breng. Tijd technisch was het elke ochtend haasten, maar het is gelukt. Mijn collega’s wisten dat het deze week even buffelen is voor me!

Die avond had ik een feestelijke screening van een gave film. Toch wist ik het niet te bolwerken en heb ik een fantastische gastblogger op pad gestuurd. Ze was zeer onder de indruk van de magische film en liep met stijl over de rode loper.

 • Feest bij de Filmpremière ‘first man’

De speciale IMAX vertoning van FIRST MAN in Pathé Arena Amsterdam was tof. Voorafgaand aan de film kon ook de exclusieve FIRST MAN EXPO in het theater bekeken worden. Deze is overigens nog steeds te bezoeken bij Pathé Arena in Amsterdam.

FIRST MAN gaat over het fantastische verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen. En dan met name de focus op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. De film is gebaseerd op het boek van James R. Hansen waar deze indringende persoonlijke vertelling vandaan komt.

Het laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden. We zaten op het puntje van onze stoel, want niet alles ging goed en in de IMAX zaal beleef je het 10 keer heftiger!

FIRST MAN draait vanaf 18 oktober in de bioscoop, ook in IMAX en Dolby Cinema.the first man

 • Don’t grow up that fast

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Ik knipper met mijn ogen en zie dit jochie groeien waar hij bij staat 😅 Mijn eerste kindje groeit uit tot een lief, zorgzaam, grappig, stoer en ondeugend mannetje. Z’n nieuwe, stoere outfit doet ‘m stralen, trots dat hij is! En ik op hem! Wat kun je toch een rijkdom voelen voor je kinderen❤️ . . . . . #mybigson #mylove #myson #myboy #momlife #nieuweoutfit #mijngrotetrots #hijgroeitoveraluit #everydayishappyday #loveyou #mylife #appeltaarteten #groeituitzijnvoegen #hethinksitsfunny #instamama #momlifebelike #music #lovelyboy #mamabloggers #mamablog #instamom #mybigboy #mamablogger #olivette #schattigebabykleertjes

  Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Woensdag 10 oktober

 • Feest op school feest

Het is feest want de Juf is jarig en alle kindjes mochten verkleed naar school komen. Ons blije ei trok uiteraard z’n Souza ridderpak aan en stuiterend van blijdschap haalden we Olivier  in de middag op van school. Hij had zoveel pret gehad. De juf had veel lekkers getrakteerd en de kindjes hadden heel hard gezongen! Als cadeautje hadden we haar een chocolade pakket gegeven. Mijn inspiratie was heel eventjes op, maar ze was er super blij mee.

 • Onzichtbare armoedeDe Grote Pubquiz

En tocht knaagde er de hele ochtend iets aan me… Bij het wegbrengen waren er een aantal kindjes niet verkleed voor het feest en ook met speelgoedmiddag hebben dezelfde kindjes niets mee…. Ik besef dat sommige ouders het kunnen vergeten, ons is het ook ooit gebeurd. Maar als je merkt dat ze hun verjaardag niet vieren, niet meegaan met schoolreisje en soms zelfs ziek zijn op die dag, dan gaan er belletjes rinkelen…

Mijn moederhart heeft echt heel veel moeite met de onzichtbare armoede. En ook weet ik niet wat ik verder kan & zou moeten doen dan het steunen van bijvoorbeeld Stichting Jarige Jop, Uitgestelde kinderfeestjes en stichting Babyspullen.  Zij begrijpen deze verborgen armoede ziet en grijpen in…weekoverzicht

 • Helpen

Maar wat kun je als ouder als je het in je eigen klas ziet? Er gaat vaak schaamte aan ten grondslag en ik wil ouders nooit in een lastig pakket brengen. Ik geef met liefde een verkleedpak of help met het maken van traktaties, maar iets weerhoud me daarvan. Zien jullie het ook? En wat doe je dan? Hier loop ik echt mee rond. Armoede is vaak onzichtbaar en kan een gezin echt opbreken! Dus als je tips hebt 🙏

MGA

Na school kon het verkleedoutfit aanblijven en werd ook Yvette omgetoverd in een eenhoorn. We hadden die middag namelijk een feestje bij ‘MGA Entertainment’ waar we veel speelgoed mochten ontdekken! Op een feestelijke locatie mochten we op avontuur gaan en heel veel kleurrijk en tof speelgoed unboxen.

 • Poopsie Slime

Je ziet Yvette op onderstaande foto denken… “Mam… wat doe ik in een Poopsie Slime bad”? Maar al snel had ze door dat ze in de wondere eenhoorn wereld was beland.

We waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het XL unboxing Event van MGA entertainment en niets was te gek! Ze hebben echt alles uit de kast gehaald om het de kinderen naar hun zin te maken! Wat was het gaaf!

De kids hebben mogen springen op het springkussen, hebben een duik mogen nemen in de mega, toffe ballenbak en hebben zich prachtig laten schminken door de magische Feesttantes. Uiteraard als Unicorn en de jongens als ridder.

 • Unboxing

We waren omringd door fantastisch speelgoed waar ieder hartje heel snel van gast kloppen! En ze hebben het zelfs mogen uitpakken en uitproberen! Ons verlanglijstje is uitgebreid met de L.O.L Surprise, Poopsie, Ready-2-Robot en Crate Creatures. We werden bij vertrek echt extreem verwend. Om het in toom te houden gaan we ook veel aan jullie weggeven! Wordt vervolgt!

Video impressie XL Unboxing Event MGA Entertainement

Mijn zoontje is die avond met z’n monster in bed gekropen en laat hem niet meer los Mijn dochter krijgt maar niet genoeg van haar slijmcreaties … en ik… ik kom even bij want m’n twee is NÉÉ jochie gooide heel even riet in het eten. Hij had er namelijk niet altijd evenveel zin in.
Gelukkig heeft hij zich vermant na een goed gesprek (lees chantage.. gedraag je dan …)

Het was een te gek, gave evenement en de feestelijke hapjes en drankjes. Dit was ‘Unicorntastisch‘ in elkaar gezet de kids waren van het feest echt helemaal van  in de wolken ☁️☁️☁️feest

 • Super Mario Party

En het feest was nog niet ten einde. Na de ‘XL Unboxing Party’ werden we welkom geheten op IJburg waar SuperMario een groot feest gaf. Hier mochten de kinderen Nintendo ontdekken. Ik heb video games en computerspelletjes lang voor ze verborgen weten te houden, maar ik ben bang dat dat niet lang meer gaat duren. Je ziet ze in de onderstaande impressie- video al heel fanatiek meespelen en ze hadden het echt zo door!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Super Mario Party Time! 🎬 Het kon vandaag niet op, ook mochten we op een prachtige locatie op @ijburg_amsterdam samen tijd doorbrengen en toffe games ontdekken van o.a @nintendoswitchnl met een ultieme geluidsbeleving en lekkere hapjes en drankjes. Ik heb zelfs @pixarcoco in het Chinees mogen zien 😀 En ohboy met wat een geluidsbelevenis! Ik ben om! Terwijl de kids verknocht raakten aan de @nintendonl games kon ik bijkletsen en alles te weten komen over Sonos en Nintendo 🎶 Iemand ervaring mee? Het lijkt me echt te tof! Enorm bedankt @lvtpr You rock 💎 #sonos #sonosbeam #HomeSoundSystem @sonos #marioParty #NintendoLabo @nintendoNL feest

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Video impressie

We zullen snel meer vertellen over de Nintendo zelf en alle producten. We hebben heel veel geleerd. En terwijl de kinderen aan het spelen waren, werden de ouders geïnformeerd over het SONOS systeem. Ook hebben we het geluid mogen beleven. Hier vertel ik snel meer over. Het was een fijn feest in huiselijke kring!


Donderdag 11 oktober

De kinderen hebben gelukkig nog niet heel veel om papa gevraagd. Omgekeerd natuurlijk wel, maar heb het Face timen en bellen bewust uitgesteld. Kinderen hebben geen besef van tijd en ze waren zo druk in de weer met andere dingen dat het me verstandig leek om het niet aan te jagen dat ze papa gaan missen.

Nog 1 nachtje slapen en dan kunnen ze weer onbeperkt knuffelen met hun grootste vriend. En ook voor mama weer feest, omdat ik mijn side-kick weer in de buurt heb. Met z’n tweetje is het toch wat beter te bolwerken. Ik ben immers geen perfecte moeder!

Leuke blogpost: #CloseTheDreamGap: Barbie start ‘Dream Gap ‘project tegen gendervooroordelen

Vrijdag 12 oktober

 • Op naar kantoorPrimus

Heb je elke ochtend ook een icecoffee voor je naar je werk gaat? Nadat ik alle kindjes heb geholpen met aankleden, eten heb gegeven, in het gareel heb gehouden, etc… is het tijd voor mezelf en tsja… het is dan al schooltijd. Haasten dus. Vroeger opstaan is ook een optie, maar ach, ik grijp mijn thermoskan er dan maar weer bij!

Die middag was ik vrij en ben ik de winkel in gedoken voor Halloween versieringen en bloemen. Ook werd er veel lekkers gekocht om papa vanavond een warm welkom te geven. Wat zijn we blij dat hij weer terug komt!

 • Papa weer thuis

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hele blije koppies want papa komt vanavond thuis! ✈️ Hij was een weekje op vakantie 🏖 . . . . #terugvanvakantie #laughter feest

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Voor het slapen gaan kregen ze uiteraard een souveniertje van papa, een papegaai. En heel veel knuffels en kusjes! Het is echt een feestje dat papa weer terug is!

Zaterdag 13 Oktober

Wij durfden het aan om richting het griezelige Kinderpretpark te gaan, dat omgetoverd is tot een prachtig Halloween festijn. We zijn dol op thema’s en al helemaal op verkleden! Dubbel feest voorons!

Dracula Olivier, heks Yvette & draakje Lucas gingen uiteraard hun outfit op de Griezelcatwalk showen om kans te maken op te gekke prijzen.

 • Swing it

Jul’s Griezelfeest werd bezocht en we maakten een tocht door het Griezeldoolhof!  En met papa dansten we mee met de griezelpassen tijdens de Halloween Dansles bij Julia! Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia zullen wel geschrokken zijn van de eng verklede kindjes. In onderstaande video-impressie kun je meekijken naar het toffe halloween feest.

Videoimpressie

Als je de mogelijkheid hebt om er naar toe te gaan, dan raden we het ten zeerste aan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is maar goed dat ik geen nagelstudio run 🙈 maar m’n 4-jarige klant is uiterst tevreden 🦇🕷🕸 de tattoo’s hebben we van broer gepikt… ssst niet verder vertellen hoor 😅🕷🦇🕸 . . . . . #nailart feest 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Feest in de Julianatoren

Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia, we hebben ze allemaal gespot! Dracula Olivier nam zijn rol zeer serieus, Yvette was een charmant heksje & Lucas was ons kleine draakje… Met 27 graden werden de outfits tijdens het klimmen, klauteren en spelen te warm en ingeruild voor een Julianatoren outfit 👻🕸🦇 Met speciale dank aan Anja van het toiletgebouw die met haar geniale actie gastvrijheid naar een hoger level brengt! Lucas had namelijk een klein ongelukje en zei was de helpende hand!

En wat was het een tof Halloween feestje! Echt een aanrader om dit kinderpretpark met je kids te bezoeken P.s Halloween duurt tot en met zondag 28 oktober.

Zondag 14 oktoberfeest bij woezel en pip en de tijdmachine première

Die ochtend konden we bijkomen van zoveel leuks. Het was echt een week dat met 1 woord te beschrijven is: feest! De kinderen konden die ochtend tekenen, knutselen en het hele huis ondersteboven zetten met hun creatieve ideeën. Olivier was wel heel verkouden geworden en blafte als een hondje. Als het niet zou minderen, dan zou hij die middag echt niet meekunnen naar het theater.

 • Woezel en pip

Gelukkig sterkte Olivier aan en kon hij mee op avontuur. Die middag waren we op uitnodiging vanuit mijn werk bij de première aanwezig in Den haag van Woezel en Pip en de tijdmachine. Met vier kindjes ben ik avontuur gegaan en dat was een groot succes. Ze glunderden van oor tot oor!

 • Een vrolijk familiemusical.

“Hoe zou het zijn om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten en glippen stiekem de nieuwe tijdmachine in van de Wijze Varen als hij even niet kijkt! Op reis naar het land van nog niet gebeurd…..Samen met de vriendjes Buurpoes, Charlie. Bam, boem, knars, zoem gaan ze op avontuur! Als dat maar goed gaat…”

Het is een zeer leuke, lieve & avontuurlijke familiemusical voor alle kinderen vanaf 2 jaar. Het is zeker een aanrader als je kindje fan is van Woezel en Pip en de vriendjes !!


 • Home sweet home & sweet dreams

En dan is de week alweer voorbij. Op de terugweg heb ik de kindjes allemaal thuis afgezet en hebben we nog snel iets kunnen eten, voordat ze op 1 oor gingen. Wat was het een feest week, maar stiekem ben ik ook wel weer blij dat de rust zal wederkeren.

En met de naderende herfstvakantie kunnen we alvast bedenken wat we gaan doen. Er wordt zoveel leuks georganiseerd en het weer is ook nog zo fijn! Het tropenmuseum, het hasbro Play-Doh event bij Balorig  madurodam, de bioscoop… de keuze is reuze.

Hebben jullie toffe ideeën?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzicht overzicht

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk! #weekoverzicht 37 Nazomer tijd! Haal die zonnebril maar weer tevoorschijn! Het is genieten geblazen in dit   #weekoverzicht 38: Wijn is het thema van deze week en ook kerst, verdriet en monkey town. Het is een week van uitersten #weekoverzicht 39 De week van de lach, verhuizing, volle maan, hasbro en hatchimals event. Er was zoveel te doen #weekoverzicht 40 Een verrassende oktober week met Wende, de campagne “Buiten de Pixels”, Claudia de Breij, het in de wolken festival …. oktober, oktober #weekoverzicht 41

Delen vinden we super lief