Delen vinden we super lief

zwangerschapstest bevallen babyTot mijn verdriet is het nodig om een ‘Dag van de Armoede‘ in het leven te roepen dat al sinds 1992 officieel erkend is door de Verenigde Naties . Het wordt ook wel de wereldarmoede dag genoemd, of de internationale dag voor de uitroeiing van armoede! Elk jaar een belangrijk initiatief dat plaats vindt op 17 oktober.

We ontvingen een persbericht van Stichting Babyspullen dat zich dagelijks bezig houdt met de armoede in Nederland. We zouden er eigenlijk veel meer bij stil moeten staan! Want hoewel je het misschien niet verwacht, leven er teveel mensen in armoede in Nederland. En het aantal kinderen dat in ons land in armoede wordt geboren is schrijnend hoog. Mijn kinderen hebben het goed en we hebben thuis elke dag gevulde broodtrommels, goede kleding en brood op de plank. Toch is dit niet overal het geval!

Armoede in Nederland

Op 17 oktober wordt wereldwijd een vuist gemaakt tegen de armoede die helaas volop heerst op onze aardbol. Op de hele wereld komen vandaag mensen samen om de wereld er aan te helpen herinneren dat armoede een schending is van de mensenrechten. Maar niet alleen over de grens is het een groot probleem! Ook in Nederland is het nodig om aandacht te geven aan het armoede probleem.stichting babyspullen armoede

  • schrijnend

Ik zie het om me heen en wordt er door geraakt. Ik probeer me er voor in te zetten, omdat ik zie dat mensen met een minimaal inkomen vaak minder maatschappelijk en sociaal actief bezig zijn. Het kost gewoonweg te veel geld, waardoor ze in een isolement kunnen raken. En vaak hebben ze niet eens de middelen voor de eerste levensbehoeften.

  • Mijn hart huilt

En door geldgebrek en schulden, ervaren ze veel stress en kopzorgen. Dit heeft ook z’n weerslag op de kinderen in deze arme gezinnen. In totaal groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In de grote steden geldt dat zelfs voor een kwart van de kinderen. Onlangs zag ik het in de klas van mijn zoontje. Iedereen mocht zich verkleden, maar enkelen deden dit niet. Dit waren dezelfde kindjes die niet meegingen op schoolreisje en ook vaak hun broodtrommel ‘vergeten’.

Stichting Babyspullen helpt!

Stichting Babyspullen deelt zogenoemde babystartpakketten uit aan jonge ouders die een steuntje in de rug nodig hebben bij hun pasgeboren baby. Deze pakketten zijn bedoeld voor (aanstaande) ouders die op of onder de armoedegrens leven. Met de toebedeelde basisspulletjes kunnen ze worden geholpen met de verzorging van hun baby. Elk pasgeboren kindje verdient immers een goede start!

Op de plek waar het hoort

De babystartpakketten komen echt goed terecht! Via een verwijzing van een hulpverlenende instantie komen deze basispakketten terecht bij gezinnen die het ook echt nodig zijn!. Stichting Babyspullen biedt twee soorten pakketten aan de ouders: Een pakket voor de eerste maanden en een pakket voor de vervolgfase tot het kindje ongeveer twee jaar oud is. Dit neemt in ieder geval al veel stress weg bij ouders die het bijna niet redden. Ze kunnen hierdoor gaan genieten van het kleine wonder, zonder stress te hebben over de aanschaf van basisartikelen.stichting babyspullen armoede

Campagne ‘Luxe’ Stichting Babyspullen

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar vandaag is de campagne “LUXE’ van start gegaan om extra aandacht te vestigen op de armoede van jonge ouders. En dan met name op de behoeften die zij hebben als hun kindje wordt geboren.

We worden deze week elke dag geattendeerd op babyproducten die velen van ons als ‘normaal’ beschouwen. Daarbij denk ik dan aan luiers, babydoekjes,  hydrofiele luiers! Als het bij ons thuis op is, koop ik zonder omkijken een stapel doekjes en luiers en zijn we weer voorzien. Voor veel gezinnen werkt dit anders en is het een ‘luxe product’. Met deze social media campagne hoopt de stichting meer bewustwording te creëren onder de Nederlandse ouders en vraagt hierbij hun hulp.

Helpen helpen armoede Geluk babybadje mamaloes

We kunnen helpen door het delen van de social media berichten van stichting babyspullen, maar uiteraard zijn donaties ook van harte welkom. En dat kan nu heel eenvoudig…

Webwinkel Stichting Babyspullen

Sinds kort is de webshop actief waar je spulletjes voor de basis van elke baby kan doneren. Na je aanschaf doet de stichting deze aankopen namens jou in de babystartpakketten en kunnen ze de ouders een goede start met hun baby’tje geven.

Armoede zal helaas nooit helemaal verdwijnen, maar samen en met jouw hulp aan de jonge gezinnen, kunnen we wel proberen de invloed op de kinderen zo beperkt mogelijk te houden. En wat zou het tof zijn als jullie de Facebookpagina liken van Stichting Babyspullen. Ze doen zo ontzettend goed werk dat nóg meer naamsbekendheid mag krijgen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter   Facebook  Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 

 


Delen vinden we super lief