Delen vinden we super lief

werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder“Marjo, bij jou lijkt alles zo makkelijk te gaan, hoe doe je dat toch? Het lijkt wel of jouw dag 48 uur heeft. Wat is je geheim? Je bent volgens mij de ‘Perfecte moeder'” “Een wattes?” Ik wist niet wat ik hoorde, want de perfecte moeder ben ik echt niet, maar fijn om te horen dat het er wel o.k. uit ziet vanaf een afstandje, fieouw…

Van de wijs brengen

Maar laat je echt niet van de wijs brengen! Bij ons gaan er voldoende dingen mis en alles gaat echt niet altijd van een leien dakje! De perfecte moeder ben ik al helemaal niet! Ik laat me alleen niet zo snel gek maken, misschien is dat het geheim. En ben eigenlijk overal wel voor in… Behalve vanmorgen toen ik de eerste zwemles heb ervaren, hemeltjelief….

Werkende mamaout of office werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Leuk werk naast het moederschap is voor mij belangrijk. Ik sta er voor de volle 100% achter dat ik naast het mama zijn ook werk. Een leukere mama word ik er door en krijg er veel energie van. ‘Nee, toegegeven‘, het is niet eenvoudig om mijn ambities te kunnen voltrekken, maar ik heb er veel voor over. Ik maak het niet ingewikkelder als dat het zou kunnen zijn. Dat is, denk ik, mijn geheim. En ik streef het overigens echt niet na om de perfecte moeder te zijn!

Vlekkeloos

Het gras lijkt echt groener bij de ander. Want denk echt niet dat alles altijd o.k. gaat. Het gaat er echt niet zo vlekkeloos aan toe als je denkt !! Ook ik heb bonje met manlief en loop met vlekken op mijn kleding rond doordat mijn kids jengelend hun mond zitten af te vegen aan mijn jurk. En uit pure wanhoop weet ik soms ook niet hoe ik iets moet bolwerken! Ik zou willen dat ik een perfecte moeder zou zijn.
De volgende dingen maken het me het wel een stukje makkelijker…. een kijkje in mijn leven..

Uitbesteden

Ik raad iedere moeder aan om alles uit te besteden wat een ander beter, sneller en goedkoper kan! Schakel hulp in zover de (financiële) middelen dit mogelijk maken! Je kunt gewoon niet alles zelf willen doen. Voor niets gaat uiteraard de zon op, dus mijn salaris gaat hier grotendeels aan op. Maar op advies van een vriendin, moeten we niet in salarissen denken. Het familiebudget is 1 pot geld en we besteden het raadzaam. En ja, het is waar dat het andere deel van mijn salaris aan externe hulp opgaat, maar dat heb ik er (tijdelijk) voor over.

Strijkenhemd voor hem strijken juni weekoverzicht

Ik strijk niet. Zonde van mijn tijd en diegene die er ‘zen’ van wordt, wens ik heel veel plezier! Dat word ik wel in de sportschool of van schrijven. Doe dingen waar je energie van krijgt! Het strijken besteden we uit voor 1,50 per blouse. De lokale stomerij wordt er maandelijks heel gelukkig van, maar dit is het ons waard. Het zijn overigens ook manlief zijn overhemden.

Boodschappen

De Boodschappen doen we online en onze vriend van ah.nl komt elke week vrolijk voorgereden. We zijn dol op de maaltijdpakketten tandoori, wraps, verse tomatensoep, etc… Ideaal, gezond en tijdbesparend. We maken lijstjes om niets aan het toeval over te laten. Ik hoef mijn tijd niet meer te verdoen in ellenlange kassa rijen. Eerlijk is eerlijk.. ik ben meer kwijt dan dat ik van supermarkt naar supermarkt reis, maar de tijd die ik ermee verdien is me goud waard. Zo word je dus eenvoudig een perfecte moeder.honig verrast ons met boodschappen

Huishouden

Begin van de week huren we een schoonmaakster voor 4 uur in, die alle kamers grondig schoonmaakt. Daarmee is de ‘basis’ op orde, opruimen doen we uiteraard verder zelf. Je ontkomt er in elk gezin niet aan om zo nu en dan de stofzuiger er doorheen te jagen. En ik heb hulp van mijn kleine vriendjes. Ze helpen me graag en ik geef ze al huishoudelijke taken zo klein als dat ze zijn.

Zorg voor blij-makersintratuin

Wat ik wel met veel plezier doe, is de tuin gezellig maken. We hebben een ‘zit’ en ‘speel’ gedeelte waar ik de markt voor afstruin. Leuke plantjes, accessoires, zithoekjes. We wonen niet heel groot en dan is de tuin mijn relaxplek! Mijn favoriete plantenzaak op de Albert cuyp doet goede zaken. Vooral in het voorjaar ben ik groot afnemer om de tuin weer te voorzien van kleur en geur.

  • Me-time

Dit zijn mijn blijmakers. In de tuin krijg ik weer energie en gun ik mezelf tijd om na te denken en pas op de plaats te nemen. Mijn tip: Zorg echt voor je eigen ‘oplaadplek” Waar voel jij je prettig en gun jezelf me-time! De sauna is bijvoorbeeld ook een goed idee en in het theater kom ik thuis met bergen energie.

Online eten bestellen

Ook bestellen we regelmatig eten bij de Surinamer, sushi, KOH of gaan we naar onze Italiaanse vriend die op de campus in Diemen zuid klein Italië heeft nagebouwd. We hebben onze adresjes waar het niet heel duur is. Ons huis is altijd gevuld met vrienden, familie, buren of vriendjes. En jezelf omringen met dierbaren is een absolute aanrader. Ze laten je lachen en geven je de kans om je frustraties even te uiten. Hiervoor is een goed gevulde koelkast en wijn ‘kelder’ een must.Zweetvoeten no sweat

Voort wat hoort wat

En ‘Wie goed doet goed ontmoet’ We staan graag klaar voor onze omgeving. Dit zien we ook heel dankbaar terug. We kunnen altijd terug vallen op onze omgeving waar ik heel dankbaar voor ben. Afgelopen zware periode hadden we niet zonder gekund.
Een middag de kids opvangen, ons een avondje zonder kinderen gunnen… zorg dat je een netwerk om je heen bouwt. Biedt het aan bij anderen, nodig vriendjes uit, help anderen uit de brand… voor je het weet kun je op velen bouwen, en ook omgekeerd. Voort wat, hoort wat in vele gevallen!

Me-time

Mijn kinderen worden 4 dagen per week opgevangen, 2 dagen crèche en twee dagen opvang aan huis door oma. Een goede oppas is daarnaast ook echt heel fijn! Op woensdag ben ik thuis en besteden we de middag met z’n viertjes samen. De extra werkzaamheden kan ik dan in de avonduren bijwerken.
Mijn contract zegt 32 uur, maar daarmee snijd ik mezelf in de vingers. De tandarts, school gesprekken, belangrijke telefoontjes, online bestellingen, GGD noem maar op, worden in die middag gepropt. en nu helaas… ook zwemles… Maar de vrijdagmiddag is heilig dat is me-time. Want vergeet dat nooit! Tijd voor jezelf is zo nodig. Dan zorg je dat papa gewoon wordt bij geschakeld.

De betere versie van mijzelfgeluk waarden en levenslessen return to sender

Mijn werk is uitdagend en ik kan er zelfs 80 uur mee vullen. En ach, werk dat je leuk vindt en jezelf uitdaagt, zie ik niet als werk. Dat is ook wel mijn geheim! Zorg dat je iets doet waar je gelukkig van wordt! Ik wil “de betere ‘ik‘ zijn en trots zijn op mijn prestaties. En dat kan ik gerust zeggen. Het zou zonde zijn om mijn skills en ambities binnenshuis te houden.
En toch zit je als werkende moeder continue in die twee-strijd om de BV Family op orde te krijgen. Het streven naar ‘een perfecte moeder willen zijn’  is lastig. en dan is het vaak de maatschappij die er zijn oordeel over klaar heeft liggen.

De maatschappij dat ben jij

Door te werken maken we de maatschappij een stukje beter. Want vergeet niet dat werkend Nederland 1/3e is dat voor 2/3e zorgt in deze maatschappij. Aan dat stukje verantwoordelijkheid wil ik graag meewerken. Zo ben ik ook opgevoed door mijn vader. Hij wilde maar wat graag dat ik op eigen benen zou staan en dacht net in gender rollen. En of ik nu kook, was, strijk of boodschappen doe… ik ben veel beter in mijn baan dan in huishoudelijke taken. Die besteed ik liever uit in een goede time management.

Balansperfecte moeder

Er is thuis balans en ik ben zelf zen, maar ook bij ons gaat er regelmatig iets fout. Gebroken nachten, vergeten afspraken en vrienden die te weinig aandacht krijgen. Ook ga ik afgelopen periode veel te weinig naar de sportschool en ben ik minder sociaal bezig dan vrienden van mij kennen.
Een zeer dierbare vriend heb ik afgelopen jaar schrikbarend weinig gezien. We zijn beiden vader en moeder geworden van drie kids, dat kost gewoon veel tijd en energie. Maar ik heb heel veel van hem gemist op sociaal gebied, dat doet soms wel echt pijn. De balans komt echt wel weer terug, ik ben immers echt niet de perfecte moeder.

Perfecte moederfamilievakantie Camping le pin parasol

In een ideale situatie zou ik tijdelijk, nu de kleintjes jong zijn, drie dagen werken en meer tijd besteden aan leuke dingen doen! Met de bakfiets er op uit en alle toffe plekken van het land ontdekken. Maar geen baan die ik ambieer, biedt deze werkuren. De ‘internationale” ambities heb ik meer naast me neer gelegd. In het verleden was ik een week per maand in het buitenland en dat houd ik nu binnen de perken. Daarvoor ben ik liever bij mijn gezin.

Realitycheck

Een werkweek van 32 uur is te doen en geeft balans. Ik doe mijn best en wil trots zijn op mezelf en ben naar mijn eer en geweten een liefdevolle ‘ perfecte moeder‘. Het is in balans, maar ach, echt niet perfect hoor! “I wish” maar wat ik wel nastreef is gelukkig zijn, heel veel lachen en een gelukkig huwelijk! Dat is mijn voornaamste realitycheck. Ik wil de beste versie van mezelf zijn en dit omarmen. Je kunt immers ook slachtoffer worden van ‘mumshaming‘ en daar kun je echt zuur van worden!realitycheck momlife
Lees ook: Mum Shaming !! De Instagram post van deze mama gaat Viral en niet zomaar !

Inzinking

En over wat er allemaal wel niet fout gaat bij ons, daar zal ik snel een blog van plaatsen, well zo fair niet? :-D. De perfecte moeder ben ik namelijk echt niet! Vooral vanmiddag tijdens de eerste zwemles wist ik even niet waar ik mezelf kon opschrapen… eigenwijs als ik ben, heb ik volgehouden en heb ik het overleefd…En dan heb ik het nog niet over mijn onzekerheid gehad… ja echt..

Volgende week weer… keep you posted…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief