Delen vinden we super lief

Volgens Pizza fans eet je de lekkerste pizza in Italië! Een pizza Margherita in Napels, een pizza op een terras in Rome of een “officiële” pizza Napoletana van een goedgekeurde pizzeria door de Napolitaanse pizza organisatie. “Want”, zo zeggen de pizzafans: “Een pizza smaakt pas goed als je de Italiaanse sferen er ook bij krijgt”. Dan pas krijg je de “Real Deal”.

En toen ontdekten we “Little Italy” in Diemen! Vers bereide houtoven Pizza’s gemaakt door Italiaan Stefano Candido in het restaurant genaamd Margherita tutta la vita. Je waant jezelf in Italië met de gehele entourage; het Italiaanse gebrabbel, de muziek, de tafeltjes en niet te vergeten het menu. En wat dacht je van een workshop Pizza bakken? Wij beleefden het ultieme kinderfeestje…. lees je mee?

Little Italy bij Margherita tutta la vita

pizzeria tutta la vita pizzaAl vanaf de opening van het restaurant is Margherita tutta la vita ons favoriete Restaurant in Diemen-Zuid. We waren lang op zoek naar een plek om samen met onze kindjes naartoe te gaan. Een plek waar de bediening niet raar opkijkt als je dreumes lastig doet. En waar ze je bij binnenkomst elke keer weer met een brede glimlach tegemoetkomen. Het restaurant ademt met alles “Italië”.

De eigenaar Stefano weet je het vakantiegevoel te geven met vers bereide pizza’s, home-made pasta en desserts! De onderlinge grapjes van het personeel niet te vergeten, er wordt heel wat Italiaans door het restaurant geroepen, Love It! We voelen ons welkom en worden ontvangen als vrienden. Niet zo gek dus dat we hier vanaf de opening veel te vinden zijn.

Ook na de geboorte van onze zoon Lucas hebben we de babyborrel hier gevierd. Geheel in Italiaanse stijl met bruschetta’s, pizza’s en de Diemense zon. En in de zomer is het onze vaste stop om een ijsje te gaan eten 🍧🍦. De prijs van €1,50 per bol homemade ijs is fantastisch. Vergelijk dat maar eens met de bekendste en beroemdste gelateria van heel Rome Giolotti. Daar betaal je gerust 4€ per bolletje en de smaak wordt er voor mij dan echt niet beter op.

pizza margherita tutta la vita
Phocredits magazine Campus Diemen Zuid

Campus Diemen zuid

Het restaurant is gevestigd op de campus van Diemen-Zuid waar alle studenten de pizzeria als favoriete hangout verkiezen. Zomers zit het terrasje bomvol en wordt je omringd door (internationale) studenten en zakenlui van omliggende bedrijven.

In de winter is het een must om te reserveren. Anders heb je gewoonweg geen plek. De kunst op de muur is gemaakt door de Italiaanse straat artiest Mr. Thoms. De vrolijke tekeningen doet zelfs de grootste chagrijn glimlachen.

In Diemen-zuid is Stefano, chef en eigenaar van het restaurant een geliefd persoon. Hij heeft het restaurant weten om te zetten in een levendige plek op de voorheen zo saaie Campus. Hij is gepassioneerd door voedsel en straalt dit aan alle klanten uit. Iedereen voelt zich welkom en wordt door het “team van vrienden” als vriend, of familie ontvangen. Ze kennen hun klanten en komen altijd even langs aan tafel voor een praatje.Margherita Tutta La Vita pizza

Foodtruck, het verhaal van Stefano

Voor het openen van zijn restaurant verkocht Stefano pizza’s vanuit zijn foodtruck aan studenten, bedrijven en passanten. In weer en wind stond hij buiten in zijn tent pizza’s te bakken vanuit zijn foodtruck waar twee houtovens waren ingebouwd.

Toen de vorige pizzeria op de campus zijn deuren sloot, greep Stefano zijn kans en stelde een team samen. Door zijn Italiaanse gerechten had hij alle harten inmiddels al bij menigeen weten te veroveren. Dit kon niet anders dan een groot succes worden. Het is inmiddels uitgegroeid tot een ware hotspot dat inmiddels ook buiten Diemen bekend is.

Vakantiegevoel bij het eten van een pizza?

Bij pizzeria “Margherita tutta la vita” maken ze “Food with a soul”, oftewel voedsel met een verhaal. Je kunt er van verse pizza, pasta, home made Tiramisu & limoncello genieten, gemaakt vanuit het hart. Het restaurant swingt en de bediening voelt aan als familie. Als je er eet, waan je je weer een klein beetje in Italië. Ik weet zeker dat wanneer je hier eenmaal gaat eten, dat je omarmt wordt door deze warme Italiaanse familie en geniet van het authentieke Italiaanse eten.Margherita Tutta La Vita pizza

Leuk weetje

Wist je dat juist een pizza Margherita maken heel moeilijk is? Je kunt je hierbij niet verschuilen achter dure parmaham, kazen of salami. Deze pizza is favoriet van onze kinderen en volgens Stefano zit het geheim in het deeg. ‘Mijn pizza’s zijn luchtig omdat ik het deeg 24 tot circa 30 uur laat rijzen. Met kwaliteit mozzarella, tomatensaus, basilicum en een beetje zout maak ik het af.’ De puurheid van ingrediënten bepalen het uiteindelijke resultaat.

Pizza margherita

Beleef het beste verjaardagsfeestje

Het ultieme kinderfeestje is toch wel een workshop pizzabakken met chef Stefano. Je kindje wordt getransformeerd in een ware pizzabakker en maakt zijn eigen pizza. Met een schort en koksmuts aan, gaan de kinderen met chef Stefano de keuken in. En dat staat garant voor veel pret!

Ons kinderfeestje bestond uit een groep van 11 kindjes variërend van 4-6 jaar en heel eerlijk gezegd is 4 net iets te jong Het is namelijk extra leuk als ze het zelf kunnen kneden en in de lucht kunnen gooien als een echte Italiaan. Er zaten een paar profs tussen en ook waren er een paar kindjes nog ietwat verlegen. Ook niet zo gek aangezien het hun allereerste kinderfeestje was. De workshop was een groot succes en ik zag enkel blije koppies.

Pretletters

In onderstaande video zie je enkel lachende, blije kindjes. Onze groep was eigenlijk ook net iets te groot, maar mijn zoontje wilde het liefste de hele klas uitnodigen. Dit was zogezegd het poldermodel ;-D. We waren op de woensdagmiddag om twee 14:00 aanwezig en tot 5 uur hadden we de tijd. Hierna moet het restaurant immers klaargemaakt worden voor de avond.

Per kindje betaal je slechts  €11,50. Dit is inclusief de locatie, de workshop, onbeperkt limonade, een eigen gemaakte pizza en als toetje een bolletje homemade ijs. Succes gegarandeerd en een middag vol pret!

Kijk maar mee in deze video impressie:

Reserveren Pizza eten & Workshop

Om te reserveren kun je +31205618176 bellen, of een email sturen naar Stefano en zijn team op margheritapizzanl@gmail.com
Het restaurant is 7 dagen per week geopend van 12:00 tot 22.00 uur. Ze bezorgen niet aan huis, maar je kunt de pizza’s uiteraard wel afhalen.

Zoals je hierboven kunt lezen een absolute aanrader! Of bekijk anders snel het menu, jammie. Wie weet zien we jullie daar snel en wel laten weten wat je er van vond hé!!

En waar ik natuurlijk nieuwsgierig naar ben is of jullie ook een favoriet restaurant hebben waar je regelmatig te vinden bent?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

Pizza margherita

 


Delen vinden we super lief