Delen vinden we super lief

Fuck it list versus bucket list

Fuck it, wat moeten we toch veel met zijn allen!? Aardig zijn, sociaal wenselijk gedrag vertonen, je huis aan kant hebben, je kinderen in het gareel houden, aan je carrière werken, sporten, appjes beantwoorden – want ojé die blauwe vinkjes wachten met smart op je…
Het kan niet op… En als je er op aangesproken wordt, zal ik me excuseren, of er verantwoording over afleggen.

We doen eigenlijk zoveel dingen tegen ons zin, of waar we ons ongemakkelijk bij voelen. En dat terwijl we dingen zouden moeten doen die ons energie geven en waar we blij van worden. Herkenbaar? Dan is een ‘Fuck It list’ misschien ook iets voor jou!  ‘Excusez-le mot’, want vloeken is eigenlijk ‘not-done’ natuurlijk! Met name nu we een blik werpen naar het komende jaar ben ik ten rade gegaan waar ik wél en vooral géén energie in wil steken… ik ben benieuwd of jij jezelf er in herkent….

Bucket list

De lijst met activiteiten die ik aankomend jaar graag wil oppakken is opgesteld. Een soort van bucket list, maar dan met realistische, kleinere doelen. Er zijn voldoende exotische bestemmingen waar ik naartoe wil, maar dat gaat me in een jaar niet lukken, laat staan dat mijn portemonnee dat luek vindt. De bucketlist staat mijn inziens dan ook meer voor een to-do list ‘Before I die“, maar dat fenomeen laat ik nog even aan me voorbij gaan. Waar we wel aan hebben gedacht is de tegenhanger hiervan; de Fuck-it List.

Fuck it out of office werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Dit is een lijst lijst met dingen die we nooit meer willen doen, waar we als het ware volmondig “NEE” tegen zeggen. Als veertig+- er ben ik zekerder van mezelf en trek ik een stuk minder aan van wat anderen zeggen of vinden. En dus denk ik ook vaker ‘Fuck it’ als ik iets moet doen waar ik geen zin in hebt. Uiteraard zijn er veel dingen waar ik wel blij van wordt, maar nu hebben we het even over die no-go’s… Hier komt mijn overzicht, ik ben benieuwd of je er dingen in herkent….

F*ck It

Een lijst met dingen die we vooral NOOIT meer gaan doen, is best bevrijdend. Ik ben echt overal voor in en ben een positivo, maar sommige dingen laat ik graag aan me voorbij gaan. Of dingen die we juist wél doen, waar een dosis positieve energie tegenover staat, staan op deze ” Fuck it list’, En daar ben ik al goed mee begonnen. Allereerst heb ik mijn sportschoolabonnement opgezegd. Ik wist het niet meer te bolwerken en begon me schuldig te voelen.

wijnproeverij kasteelhoeve

Weken betaalde ik de sportschool voor nop! Het is nu eerst ‘Family-first’ en de kinderen krijgen de ruimte om een sport uit te zoeken. Ook denk ik aan de gezinnen die nog klem zitten met de tijdrovende zwemlessen. Maar een goed voornemen is ook om mezelf naar voren te schuiven. Sporten is een groot goed en enorm belangrijk. Sporten zorgt immers wel voor een gezond gestel, ik ben niet voor niets nooit ziek. Ik doe dus waar ik energie van krijg.

‘Fuck It’ actiepunten

1. Die oersaaie verjaardagen waar ik doodongeluk zit te wezen, skip ik. Zonde van mijn tijd om overal acte de présence te geven. Waarom zou ik ieder feestje af moeten gaan? Dat is helemaal nergens voor nodig. Fuck it! En er zijn er genoeg die het je niet eens kwalijk nemen. Ze weten ook wel dat we in de tropenjaren zitten. En hierbij is het wel belangrijk om niemand te kwetsen.

2. En niet drinken doordeweeks? Waarom niet? Uit meerdere studies is gebleken dat een dagelijkse glas wijn helemaal niet slecht voor je is! Trek die fles wijn op maandag gerust open ook al zou het niet horen volgens de huidige schijf van vijf. Ik houd van een glas wijn en ga daar niet mee stoppen.

3. En sociaal verplicht gedrag is ook nergens voor nodig. Als je een dag in bed wilt blijven liggen om te netflixen, doe je dat toch gewoon? Neem een dag vrij en zet een grote kruis in je agenda, omdat je er gewoon behoefte aan hebt. En dan zonder je te hoeven verantwoorden! Zolang het maar niet dagenlang duurt natuurlijk…

4. En ons huishouden? Het hoeft echt niet elke dag spik en span te zijn. Dit is een lastige om los te laten, maar ‘let it go’, is mijn credo. De pyjama’s, het ondergoed en shirts van de kids hoeven ook echt niet gestreken te zijn! Goed is soms ook goed genoeg! Kinderen onthouden later niet hoe schoon je huis was, maar wel of je tijd voor hen heb gehad.

5. Vervolgens heb ik me voorgenomen om dit jaar geen proefabonnement meer te nemen van een krant. Ik lees het toch niet, geen tijd voor, hoe graag ik het ook zou willen. Ik blijf up-to date door blogs, websites en nieuwsberichten te luisteren. Ook BNR zet ik regelmatig op. Maar doe vooral waar je zelf zin in hebt.

6. En dat dieet? Ik begin er niet aan, nouja, niet streng. ‘Pas op de plaats’ is een betere variant voor mij samen met ww, het nieuwe weight watchers. Er gaat daarmee zeker nog wat van af, maar daar zet ik geen getal voor! ‘Fuck It”, mijn gewicht en lijf is een jojo, let’s face it! Ik zal nooit maatje 36 (of 38) passen, maar ga niet streng diëten. In de plaats van deze ambitie na te streven, omarm ik mijn lijf, de rondingen, salsa billen, rimpel en mijn littekens en ga langszaam richting mijn BMI. Ennnn, des te slanker, des te beter de rimpels uitkomen, dat wil je ook niet!

7. Ook voor mijn blog en carrière heb ik een Fuck it list. Kies voor jezelf, is mijn doelstelling. Goed is goed genoeg en ik hoef geen promotie met leiderschapselementen. ‘Happy zijn’ in mijn functie is voldoende en ‘goed zijn’ in wat ik doe is voldoende. Nog steeds zal ik uitblinken en de lat voor mezefl hoog leggen, maar wel omdat dat me voldoening geeft en ik blij ben met blije collega’s. Maar tot diep in de avond doorwerken dat ga ik echt niet meer te vaak doen.

8. En qua blog maak ik me geen zorgen om de bezoekersaantallen of de likes. Ik schrijf over onderwerpen, reizen en uitjes die ik leuk vind en producten die me aanspreken en jullei als lezers zullen inspireren. De reacties vind ik gezellig en leuk, maar een instapost zal ik niet verwijderen, of kunstmatig gepusht worden omdat ik te weinig likes heb. Volgen en weer ontvolgen, of onderlinge volg-en reageer appgroepjes, daar doe ik ook niet aan mee. Olivette gaat voor kwaliteit niet kwantiteit.

9. Elke avond een uitgebreide, gezonde maaltijd op tafel zetten. Fuckt it.! Met drie kinderen is het soms ook fijn om een makkelijke hap te maken. Lees; fish & chips in de airfryer, pannenkoeken, of pizza. Dat is ook best o.k! En heb dan vooral geen schuldgevoel! Wel kies ik graag voor BIO, dan kan je het goed combineren met wat foutere keuzes!

10. Een marathon rennen is ook nergens voor nodig als ik daar niet blij van word. Afgelopen jaar had ik mijzelf het doel 10 km gegeven. Waarom ook alweer? Voor mij is 5 km, of misschien zelfs 3 km echt wel goed genoeg! En als het er meer worden dan is dat mooi meegenomen. We gaan wel mee doen met de light festival run in Apeldoorn, gewoon omdat we dat echt leuk vinden met veel gekkigheid

11. Voor mij misshcien wel de belangrijkste Fuck It: Ik hoef echt niet iedereen tevreden te houden. Kies ook eens voor jezelf!

Tijd tekort

‘Geen tijd voor’ is een veelvoorkomend geneuzel bij ons thuis, behalve family-time, dat gaat altijd voor!. Maar eigenlijk steken we gewoon teveel tijd in de verkeerde dingen en mensen. Er is een heersende norm dat we altijd maar positief ingesteld moet zijn. Enerzijds geloof ik daar zeker in, maar je hoeft echt niet altijd gelukkig te zijn, of altijd maar te streven naar positieve ervaringen.

Er zijn ook voldoende negatieve ervaring in het leven die het omarmen waard zijn. Het laat je ook inzien dat je je niet overal druk om hoeft te maken. De Fuck it list geeft me die handvatten. En zoals Claudia de Breij het ook treffend noemt De ; ‘Ik bepaal lekker zelf wel wat ik doe en niet” DOE-lijst’.

homeworktime Familie Agenda

Fuck it dus! Doe minder en geniet meer van alles dat op je pad komt! En zorg ervoor dat je nooit meer die idiote blunder, dat rotgevoel, of vervelende ervaring hoeft tegen te komen. Of probeer het in iedere geval, het leven bestaat nu eenmaal uit uitdagingen.

F*ck it tag

Fuck it list versus bucket list
Terugblik op mijn wishlist van 2019 waarbij ik me er aardig goed aan heb gehouden!

De F*CK-IT lijst van gastblogger Mariken is ook geniaal om te lezen en zeer herkenbaar voor de moeders onder ons! Daarnaast is Aileen haar lijst ook een aanrader! En omdat beide blogs zo heerlijk herkenbaar zijn, zullen er nog enkelen volgen!
Heb je ook een F*ck it lijst en vind je het leuk om je verhaal te delen? Laat het ons weten en stuur het naar info@olivette.nl. We plaatsen het met plezier om anderen te inspireren met waar me ons vooral NIET druk om hoeven te maken!

“Happy New Year”voor iedereen! En toch neiwsgierig naar mijn leuke dingen to-do list, zoals ik het liever noem? Dan kun je hier terecht:

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief