Delen vinden we super lief

Mijn haar is van nature aan de droge kant. Het voordeel is dat ik het daardoor niet extreem vaak hoef te wassen. Het nadeel is dat het makkelijker afbreekt, niet snel glanst en ruw aanvoelt. Ik gebruik daarom eigenlijk altijd voedende haarproducten. Helaas is het niet altijd even makkelijk om de perfecte match te vinden. Als drukke mama, wil ik wel heel graag dat ik er verzorgd bij loop en ben dus op onderzoek gegaan!

Nadelen van siliconen

Haarproducten voor een goede verzorging bevatten allerlei ingrediënten om je haar schoon te maken of in model te brengen. Eén van de vaak voorkomende ingrediënten is siliconen. Siliconen laten je haar er op korte termijn vaak mooi uit zien. Siliconen leggen namelijk een glanzend laagje om je haar, waardoor het er stralender uit ziet. Helaas houdt dit laagje ook dingen tegen, zoals vochtabsorptie. Het doel daarvan is om pluizen te voorkomen, maar als je haar van nature droog is heb je júist vocht nodig. Het laagje voorkomt dus ook dat de goede ingrediënten bij je haar kunnen komen.

sporten model
Zolang je haar maar goed zit ;-D

Daarnaast hebben siliconen het nadeel dat ze je haar (op termijn) zwaarder kunnen maken. Hierdoor heeft het minder volume en ziet het er futloos uit. Siliconen zijn vrij agressief, waardoor ze ook kunnen zorgen voor hoofdhuid problemen. Of deze nadelen ook voor jou gelden, verschilt per persoon. Zelf merk ik in elk geval dat mijn haar mooier in model zit als ik producten zonder siliconen gebruik.

Het klinkt ook logisch; de voedende ingrediënten in haarproducten moeten juist mijn droge bosje bereiken en dat lukt minder goed met een siliconen laagje.

En dan is er nog het milieu

Los van de effecten op je (hoofd)huid en haar, zijn siliconen helaas ook niet zo goed voor het milieu. Ze zijn namelijk slecht afbreekbaar en daardoor milieubelastend. Als ze dus al niet achterwege liet voor het gunstige effect op mijn haar deed, zou ik de siliconen ook om deze reden uit mijn badkamerkastje verbannen. Gelukkig spelen steeds meer merken op deze milieukwestie in door duurzame (verzorgings)producten te ontwikkelen. Yves Rocher is daar één van.

Intens natuurlijk formules

In 2010 was Yves Rocher de eerste die stopte met siliconen in hun shampoos. Vrij innovatief als je het mij vraagt. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder met een ‘intens natuurlijke formules’ lijn en dat kan ik alleen maar toejuichen. We gaan al massaal over op papieren rietjes, dus waarom zouden we niet ook alternatieve verzorgingsproducten gebruiken?

De ‘intensnatuurlijke formules’ lijn van Yves Roche is vrij van siliconen en vrij van niet-biologisch afbreekbare polymeren en andere milieubelastende ingrediënten. De shampoo en conditioner flacons zijn zelfs gemaakt van gerecycled plastic en ook weer opnieuw recyclebaar!

Voeding voor het haar

De lijn bestaat uit producten voor verschillende verzorgingsroutines, zoals het voeden van het haar. Perfect voor mij dus. De producten uit de ‘voedende’ lijn zijn verrijkt met avocado olie en fructanen van biologische Agave. Ideaal voor de (extra) hydratatie. De lijn bevat een shampoo, een conditioner, een haarmasker en een dagcrème voor het haar. Aangezien ik verder geen stylingsproducten gebruik, is dit voor mij een hele complete lijn. Ik ben er voorstander van om zoveel mogelijk producten uit dezelfde lijn, met dezelfde werking te gebruiken. De werking wordt dan namelijk vaak versterkt. Fijn dat dit dus ook met deze lijn kan. Ik ben dus zeker fan en voel me een stuk zekerder over mijn haar!


De complete lijn haarproducten

De intens natuurlijk formules lijn kent maar liefst 10(!) routines. Dit zijn: Herstellen, Voeding, Kleur, Glans, Volume & Stevigheid, Anti-pollution, Zuiverend, Anti-Roos, Anti-Haaruitval en Zachtheid. Voor ieder wat wils dus en ook nog eens betaalbaar. Welke haarproducten passen het beste bij jou? Klik hier voor meer info!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief