Delen vinden we super lief

Jeetje wat klinkt dat als een luxe probleem! En eerlijk is eerlijk, dat is het ook! Mijn zusje Annelie geeft het schoorvoetend toe! Nog geen half jaar geleden schreef ze een persoonlijke blog over haar verhuisplannen en dat ze weer “back to my roots ging, samen met haar man Niels en drie jonge kindjes!. Ze vertelt me eerlijk aan de telefoon “Je moet er echt wat voor over hebben om van het westen naar het oosten van het land te verhuizen zoals Niels en ik met het gezin deden”.

De grote verhuizing was 4 maanden geleden. Inmiddels zijn er heel veel verbouwingen, werkzaamheden en make-overs geweest. De allergrootste make-over is misschien wel de tuin rondom de boerderij. Zou de droom van een houten tuinhuisje uitkomen? Ze heeft in ieder geval voldoende ruimte….Annelie vertelt

4 maanden geleden…. Annelie vertelt

Donderdag 25 juli kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en kon het grote avontuur beginnen! Waar moet je beginnen bij een boerderij, waarbij alles zo’n beetje verouderd was… We hadden een mooi bouwplan, maar hebben er ons totaal niet aan gehouden…We waren braaf met de bovenverdieping begonnen. Mijn man Niels haakte af, omdat we toch onze ontspanning nodig hadden en wij de woonkamer als prioriteit gingen stellen.

Ik was echter graag in de tuin bezig! Het was een grote wildernis, maar een groot speelparadijs voor de kinderen. Om orde op zaken te brengen trok ik mijn overall aan en ging aan de slag. Met het juiste buitenspeelgoed, zoals een houten speelhuisje word het al snel een speel walhalla.

De tuin….alias weiland… hoe dan?

Euhm…onze hectare grond had twee grote vijvers die als eerste heel snel dicht gegooid moest worden! Tot onze grote verbazing was er ergens in de wildernis nog een derde vijver te ontdekken…néééé!!! Gelukkig hadden we een fijne loonwerker gevonden die voor ons aan de slag ging met zijn graafmachine en even later zelfs de buldozer! Wat was dat elke keer genieten voor die kinderen, de plannen voor een kinderparadijs konden beginnen, al was het voor de jongens niet echt noodzaak, want wat is nou mooier dan zand, zand en zand….

De tuin vlak en nu?

Het ontwerpen van een speelparadijs kon beginnen toen alles glad gestreken was. Al dat zand (lees aarde) is misschien wel leuk voor de kinderen, maar niet om binnen te hebben. Mega goede ideeën stroomden binnen. Een zandbak dat was onze eerste prioriteit en dan uiteraard wel een grote zal er komen van ongeveer 4x5m! Zodra de kinderen bij mijn zus Marjolein zijn, spelen ze ook wat graag met het houten speelhuisje die bij hun in de tuin staan. Hoe leuk is het voor de kinderen om hun eigen houten speelhuisje te hebben en dan uiteraard niet zo’n kleintje!

Bij mij kon ik mijn geluk niet op toen ik een webshop vond met enorm veel keuze! Wat een fantastische ontwerpen bestaan er! Daar klopt mijn juffenhart wel sneller van…Mijn ogen vielen al snel op speelhuisje met de naam Sophie, hier rechts afgebeeld! En hoe gaaf zal het zijn als deze ook nog eens uitkomt in die grote zandbak! Het design is alleen al leuk, dus ook nog eens een leuk uitzicht vanuit de keukenraam…

Bomen zijn om in te klimmen…

Kinderen klimmen ook graag in de bomen en hoe simpel is het om daar ook nog eens een autoband aan vast te knopen als aanvulling voor een gave schommel. De trampoline krijgt natuurlijk ook een plekje ingegraven in de tuin. De hakselaar die goed zijn werk heeft gedaan om al ons tuinafval te versnipperen in houtsnippers dient mooi als veilige ondergrond voor de kids!

Kinderen gaan voor…

De rest in on onze tuin wordt gras, gras en nog eens gras. Kindjes gaan voor, we zijn immers hierheen verhuisd om de ruimte en het buiten zijn. De tuin wordt een groot speelparadijs, dat is zeker! De rest komt wel later…al hebben we de woonkamer al wel af, want dat gaat ook gewoon door! Want wie wordt er nou niet gelukkig van spelende en gelukkige kinderen in de buitenlucht, wij wel!

Tot slot

De kinderen gaan hier gelukkig worden in het oosten van het land. Ze zullen heel veel eigen plekjes zoeken op het landgoed rondom onze boerderij. En of dit onder het afdakje spelen wordt, hangend in de schommel of chillend in het houten tuinhuisje. Dit gaat hun eigen paradijs worden waar veel fijne herinneringen gecreëerd worden! En al hebben wij veel ruimte, ook in een kleinere tuin kun je er een kinderparadijs maken. Met de onbegrensde creativiteit komen kinderen heel ver voor eindeloos veel speelplezier.

De boerderij toen de sleutel werd overhandigd! We zullen de voortgang uiteraard op de voet volgen!

Liefs Olivette

Ook zijn we actief op Twitter Facebook Youtube en Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief