Delen vinden we super lief

Duik op die bank en doe maar eens he-le-maal niks. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar ‘niks doen’ is niet aan mij besteed. Of, laat ik het beter zeggen: ik kan het juist héél goed, al begint mijn brein dan te werken en krijg ik weer tig ideeën. Aan inspiratie voor mijn werk, uitjes en mijn blog geen gebrek, waardoor ik vaak weer snel in de actie modus schiet. Schrijven gaat me heel makkelijk af en kan via mijn blog olivette mijn ‘geneuzel’ kwijt! Toch moet ik echt aan de ‘world cuddle up day’ toegeven al is het voor de 5 voordelen!

Cuddle day

Niksen ‘to the max… ‘

Vandaag is het tijd om even tegen je side-kick aan te leunen en te niksen. Iedere 6 januari is het “World Cuddle Up Day” en dat klinkt toch als muziek in je oren? Laat de huismus dus maar lekker in jezelf los en verzamel veel lekkers, kussens, je fleecedekens en steek de kaarsen aan! En naast dat het heerlijk is om te chillen op “Cuddle up Day’, ben je er ‘gezond technisch’ ook enorm bij gebaat! Lees snel verder!

Knuffelen en chill op ‘World Cuddle up day’, is gezond

Herkomst ‘World Cuddle Up Day’

World Cuddle Up Day’ is waarschijnlijk opgezet door een lazy person, maar toch ook wel een liefdevol persoon. Er is eigenlijk niet heel veel over de herkomst bekend, maar we weten wel dat het doel en effect ons aanspreekt. Het gaat allemaal om warmte, knusheid en gezelligheid. We halen het kerstgevoel gewoon nog even terug, maar dan zonder het verplichte familie ‘geneuzel’. Nu kunnen we legaal onder ons dekentje kruipen zonder ook maar iets ‘te moeten’!

Knuffelen maar

‘World Cuddle Up Day’ heeft 5 belangrijke voordelen:

1. Chocolade is net als knuffelen goed voor je doordat er endorfine wordt aangemaakt dat ook direct bij knuffelen wordt bewerkstelligd! Daarnaast komt oxycotine vrij, het hormoon dat de bijnaam “knuffelhormoon” heeft. Hierdoor krijg je een blij en tevreden gevoel. ‘World Cuddle Up Day’ is dus toch echt wel van toegevoegde waarde!

Hugs & kisses

2. Ook wordt de pijngrens er mee verhoogt omdat je je gewoonweg beter voelt voor knuffelen!

3. En terwijl je chill tegen je partner aan ligt, je kleine kindje knuffelt, of je huisdier knuffelt, verlaag je je bloeddruk, waarmee de kans op hartfalen wordt gereduceerd. Je immuunsysteem wordt blij, stress wordt verminderd, waardoor je je voorlopig niet ziek hoeft te melden! Win-win…

4. Lichamelijk contact is altijd goed. Of het nu tussen partners is, of dat je met je kleintje knuffelt. Door de vrijgekomen Oxytocine ontspan je als moeder, zodat bijvoorbeeld de borstvoeding makkelijk verloopt. Ook slapen kindjes veel beter door! Het knuffelhormoon heeft onze kindjes altijd doen doorslapen! Ik had ze altijd heel dichtbij en knuffelde er op los. Knuffel er dus maar op los, tot je erbij neer valt!

World Cuddle Up Day… yep ook met irritante broer!

5 .Studies hebben aangetoond dat lichamelijk contact effectief onze angst voor een situatie kan doen afnemen. Als je tegen iemand aan ligt, of iemands hand vast houdt, kun je de engste film zien, of spannende uitdagingen aangaan. Een knuffel doet worden!

En bovenop bovenstaande vijf voordelen is World Cuddle Up Day’ mijn inziens een liefdevolle themadag! Deze grauwe, koude winterdagen maken we hiermee vrolijker en lieflijker. Love it! Wij doen mee… en dan gaan we op naar wereld knuffel dag,, of wereld knuffel je kind dag ! Je hebt geen gebrek aan oxytocine dit jaar!…

Knuffelen maar …

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief