Delen vinden we super lief

Uit onderzoek is gebleken dat we wereldwijd een halve kilo, tot een kilo aankomen rondom kerst. Afvallen in december is dan ook echt een illusie toch!? Tsja… wat wil je ook met al die kerstkransjes, kerststollen, uitgebreide diners en vette oliebollen met een royale laag poedersuiker. December is reuze gezellig waarin ik ook nog eens mijn verjaardag vier. Niet bepaald bevorderlijk voor het gezonde leven dat ik ambieer.

afvallen met kerst, kerstkaart, kerst, driekoningen, kerstboom

Is afvallen in december een illusie?

Rond de feestdagen hebben we natuurlijk ook een meer ontspannen levensstijl en is er een legio aan sociale evenementen gepland tijdens de kerstvakantie. Afvallen in december gaat gewoon ook niet samen met de nodige alcohol en het lekkere gesnaai. Dit is ongetwijfeld herkenbaar voor velen. Maar wees gerust! Het is echt geen illusie om te kunnen afvallen in december! We staan er niet alleen in! Op de volgende manieren probeer ik de kerst te overleven zonder de extra kilo’s op mijn heupen te hoeven plakken!…

koekjes bakken kerstvakantie

1.Houdt bij wat je eet!

Het is dus niet zo gek dat we zoveel aankomen rondom kerst! Afvallen in december moet je ook gewoon niet willen bedenk ik mezelf terwijl ik dit schrijf! Vooral niet met de wetenschap dat je enkel op de 1e kerstdag al zo’n 6000 calorieën binnen krijgt aldus het onderzoek! Dat is drie keer zoveel als dat zou mogen en gezond is. Zelf volg ik dit jaar een dieet en houd ik alles bij wat ik eet in een app.

Dit jaar zal ik dan ook voor het eerst bijhouden wat ik zoal eet met kerst. Dat wordt nog confronterend, maar het houdt mezelf wel in het gareel! Mijn lichaamsgewicht schommelt al jaren, maar deze feestdagen laat ik de teugels niet teveel vieren! We nemen ‘pas op de plaats’ en gaan op een gezonde wijze de kerst tegemoet! Een geschikte gratis app is overigens ook Virtuagym.com/food

afvallen in december

2.Zitten is het nieuwe roken! Move it!

In de blog; zitten is het nieuwe roken schreef ik er al over dat ik door mijn kantoorbaan al snel zo’n 7 uur per dag zit. En zodra ik thuis op de bank plof, kom ik er ook niet snel meer van af. Aangezien ik wil afvallen in december is het daardoor ook echt noodzakelijk om te bewegen! En met twintig minuten bewegen, kom je al een heel eind, aldus de Gezondheidsraad. Helaas lukt het me niet om veel te fietsen aangezien ik ver van huis werkzaam ben.

terapy zitak, zitziekte

Als ik thuis werk, breng ik de kids uiteraard wel op de fiets naar school! Als je wilt afvallen moet je nu eenmaal meer (calorieën) verbranden dan dat je binnenkrijgt. Ga dus op zoek naar iedere vorm vanlichaamsbeweging die je kunt vinden! En met kerst is het een goed excuus om met de kids naar buiten te gaan. Dan kun je gelijk even op adem komen van je (schoon)familie. Dit jaar gaan we ook even een ommetje doen en een luchtje scheppen!

3.Ga detoxen na kerst

Afgelopen jaar heb ik een detoxkuur gevolgd en ben daarmee 3 kilo afgevallen. Na de kerst ga ik me er weer aan wagen! Met een detoxkuur krijg je een aantal dagen (3-5-7) enkel gezonde voedingsstoffen(sapjes) binnen en geef je je lichaam de kans om te ontgiften en om te “resetten!”. 5 dagen vond ik meer dan genoeg, maar het nieuwe jaar ga ik het 7 dagen proberen om het ontgiften echt zijn werk te laten doen. De vorige keer voelde ik me topfit en merkte ik het aan alles dat het vele voordelen met zich meebrengt. Een goed voornemen waar ik het nieuwe jaar mee van start ga!

detoxen, sapjeskuur, detoxkuur, sap.je

4.Sweet dreams

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf een goede nachtrust! Ook als je wilt afvallen is slapen een ideaal medicijn! Nu is het niet zozeer dat je slank wordt van slapen –was het maar zo’n feest- maar slaap heeft wel degelijk een belangrijke rol als het gaat om afslanken. ‘S nachts maakt je lichaam namelijk o.a het hormoon Leptine aan (het obesitas-hormoon ). Dit is het hormoon dat je een ‘vol en voldaan ‘ gevoel geeft.

Als je slechts slaapt ben je ook nooit verzadigd en ga je snaaien. En daarnaast houd je je stofwisseling in balans waardoor je verbrandingsoven goed zijn werk kan doen! Het is dus echt waar dat je door minder nachtrust sneller grijpt naar eten. Sweet dreams!

afvallen in december, Just frame it, inlijsten, cadeautip

5.Geef het afvallen tijd!

Ook ik wilde dolgraag in drie maanden tijd 15 kilo kwijt zijn. Er zijn zoveel crash diëten, maar je weet zelf ook dat dit niet werkt! Afvallen gaat gepaard met een mentaal proces. Het is een traject van vallen en opstaan en jezelf een gezonde levensstijl aanmeten is niet zo 1,2,3 aangepast! Gezond. Snel resultaat zien is fijn, maar gewicht verliezen is een proces. Ik heb het keer op keer bewezen dat veel gewicht kwijtraken in korte tijd op de lange termijn averechts werkt. Ik kies er voor om gezond en langdurig af te vallen en dat vraagt om een verandering van mijn hele levensstijl, en dat is nu eenmaal niet in één dag gedaan.

tijd, afvallen in december

6.Tot slot mijn extra tips

Tot slot geef ik mijn voornemens om afvallen in december tot een succes te maken! We zullen rondom kerst heel veel grillen, vetvrij gourmetten, gebruiken we de Airfryer voor minder vette friet, drinken we wijn, (met mate) en letten we op met de koolhydraten! De feestdagen zullen op een positieve en gezonde manier beleefd worden waarbij excessen vermeden worden. Ik ga naast mijn WW, het nieuwe Weight watchers” bondgenoot zitten, alias schoonzusje en bepaal ik vooraf wat ik wél en wat ik niét ga eten! Samen staan we sterk en geven we saboteurs geen ruimte!

eten, nijntje kookboek, afvallen in december

Last but not least: Het bord hoeft niet leeg te zijn en we kopen vooral niet te veel. Dat voorkomt een week snaaien na de kerstdagen! Naast genieten staat ook uitrusten voorop! Ik ga kletsen met de personen die mij aanspreken en focus mij op het gezelschap en minder op eten! Met alle bovenstaande tips en tricks wordt het zeker “A december to remember

optigrill tefal, afvallen in december

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief