Delen vinden we super lief

schoonmoeder dag
Voor onze geliefde, gevreesde, of misschien zelfs (gehate?) schoonmoeder hebben ze een officiële dag in het leven geroepen. “Schoonmoeder dag`. En nee, wij hebben het niet verzonnen. Het zijn de Amerikanen die sinds 2002 op de 4e zondag van oktober deze feestdag uitgebreid vieren. En waarom ook niet? Naar mijn idee is het een dag met potentie en zorgt het voor warmere banden in de familie. We geven je TIPS & TRICKS om deze schoonmoeder dag nooit meer te vergeten…

Bijzondere band met je schoonmoeder, of…

Als ik vrienden en kennissen vraag naar hun band met hun schoonmoeder zijn de meningen verschillend. Schoonmoeders hebben vaak een slechte reputatie. Ze zijn bemoeizuchtig, betweterig en proberen de boel te manipuleren en naar hun eigen hand te draaien. Als ik de meningen in mijn omgeving een beetje kan peilen, staat het er niet zo goed voor. De meesten weten hun zondagmiddag wel beter te besteden en zien een nationale ‘officiële‘ feestdag op deze schoonmoeder dag dan ook niet echt zitten.

1. Bezoek Cruella, de schoonmoeder, alias trouw-ma

schoonmoeder dag

Ik sta er gelukkig heel anders in. Allereerst is het mijn schoonmoeder die mijn zo geliefde man op de wereld heeft gezet. Daar mag ze best voor in het zonnetje gezet worden. Ik mag in mijn handjes knijpen met die leukerd en daar heeft zij toch een heel groot aandeel in gehad! Wat heb ik het getroffen met een schoonmoeder die meeleeft, betrokken is en geïnteresseerd is in mij als persoon. Ze toont interesse in mij als moeder, als vrouw van haar zoon en als moeder van haar kleinkinderen. Er is geen sprake van een verplichting, het is altijd fijn om haar te zien en te spreken. Ik realiseer dat dat niet bij iedereen vanzelfsprekend is.

Voor ons staat er dit weekend een bezoekje in de planning bij mijn schoonmoeder op deze schoonmoeder dag. Niet zozeer omdat het schoonmoeder dag is, maar omdat we onze logerende kindjes ophalen. Dan maken we gelijk van de nood een deugd ;-D
Liggen bij jou de banden anders, zet je trots opzij en plan die afspraak in! Dat is echt ons 1e advies! Je zult zien dat het wonderen verricht….. hoe lastig dat ook zal zijn voor sommigen… ik ken namelijk verhalen oefff….

2. Evenementen in het land, cadeautje

Bedenk wat je schoonmoeder leuk vindt. Waar ligt haar interesse en waar maakt ze graag tijd voor vrij? Is ze dol op koken en bakken, of

Schoonmoeder dag boomerang
Schoonmoeder dag kaart van Boomerang in 2014

wordt ze blij van tuinieren? Kies hier een cadeau, of evenement op uit dat haar aanspreekt. Als je er een beetje tijd in steekt, doet dat wonderen. Mijn schoonmoeder wordt blij van haar kleinkinderen. Dat is natuurlijk geen materieel cadeau, dus ben ik verder gaan kijken. Zijn er misschien leuke evenementen in de buurt waar je met de familie naartoe kunt gaan op de schoonmoeder dag. Het is altijd fijn om mooie herinneringen te creëren. Dat sterkt een band. Zelfs een bezoekje aan de bios, of het ballet is alijd een goed idee..

3. Bloemen

Van bloemen wordt je schoonmoeder altijd blij. Eigenlijk nemen we dit altijd mee bij een bezoekje aan mijn schoonmoeder. Geef je echter nooit een bos bloemen, maak dan nu eens het verschil. Je zult zien dat het goed ontvangen wordt. Een mooie orchidee, of plant is ook een goed idee en kan langer van worden genoten. Een mooi herfstboeket of tafelstuk is top. Voorkom een tankstation boeket. Is goed bedoeld, maar is het weer nét niet! Zie je geen kans om langs te gaan, verstuur dan een boeket per post.

4. Neem haar mee uit eten

schoonmoeder dag

Lekker eten is altijd een goed idee. Er op uit gaan en je mooi aankleden geeft het “special effect”. Verras je schoonmoeder met het reserveren van haar favoriete restaurant. Of reserveer een restaurant waar je haar laatst over hebt horen praten. En hoe leuk is het als je een thema shirt aan hebt ;-D Dit weet ze ongetwijfeld te waarderen, tenzij ze echt humorloos is. Ik was helaas te laat met het bestellen van dit shirt,. Ook ben ik fan van het armbandje hier rechts onder. Daarmee maak je echt de blits!

5. Een voucher

Het wordt altijd gewaardeerd als je tijd steekt in het vinden van een passend cadeau. Toch begrijp ik dat je er niet altijd tijd voor hebt om uitgebreid te gaan shoppen. Een waardebon, of voucher is altijd een goed idee. Ik houd er dan wel van om dat van een specifieke winkel, of concept te doen, anders kun je net zo goed geld in een envelop steken.

6. Partytime
schoonmoeder armband

Wat je zou kunnen overwegen is om beide moeders uit te nodigen en het gezamenlijk te vieren. Zo vaak spreken ze elkaar ook niet. Kunnen ze gelijk goed over jou en je man roddelen. Je kunt het in een vorm gieten van een uitje, diner of lunch. Je kunt je kinderen er ook altijd leuk bij betrekken.

7. Schoonmoeder dag moppen

Wat altijd goed ontvangen wordt, is een kaartje. Het liefst met de hand geschreven voor de persoonlijke nooit, of ontworpen met foto’s van bijvoorbeeld de kleinkinderen. Ik kan je garanderen dat de kaart wordt bewaard en een bijzonder plekje in de woonkamer zal krijgen. Vooral foto’s doen het goed.

En als je er aanstaande zondag toch bent, maak dan gelijk maar een paar leuke grappen, dan is het ijs gelijk gebroken.

“Wat moet je doen als je schoonmoeder tegen de ruit tikt? …..Exact, de wasmachine op centrifugeren zetten”,

“Wat heb je als je schoonmoeder tot haar nek in het beton zit? …..Te weinig Beton”,

“Wat moet je doen als je schoonmoeder uit de keuken komt? …..De ketting inkorten”,

 “Wat is het Japans voor schoonmoeder?? …..“tang”.

Of kom met deze funfact op de proppen:

“In 1989 trouwde Rolling Stones-bassist Bill Wyman (52) met de 18-jarige Mandy Smith. Vier jaar later trad Patty Smith, Mandy’s 49-jarige moeder, in het huwelijk met Wyman’s 31-jarige zoon Stephen. Patsy Smith werd daarmee zowel de schoonmoeder als de schoondochter van Bill Wyman. (beide huwelijken zijn inmiddels gestrand)” Bron Quote.nl

8. Filmpje pakken

Je schoonmoeder is me er eentje en wat is er dan leuker dan een filmpje samen kijken. En laten er nu heel veel blockbusters zijn die je interesse ongetwijfeld weten te wekken. Je raadt het al, de schoonmoeder heeft in alle onderstaande films een wel heel bijzonder rol.

schoonmoederdag
schoonmoederdag
schoonmoederdag
schoonmoederdag
schoonmoederdag

 

 

Niet Overtuigd?

Ben je niet overtuigd en wil je deze dag aan je voorbij laten gaan? Houd dan de volgende facts in gedachten: Mensen die goed kunnen opschieten met hun schoonmoeder zijn gelukkiger. Ga alleen nooit met haar in 1 huis wonen! Vrouwen die ook nog met hun schoonouders in een huis wonen, lopen een drie maal hoger risico op hartaandoeningen dan vrouwen die alleen met hun partner samenwonen.

Schoonmoeder dag is toch geen officiële dag?
schoonmoeder

Al is schoonmoeder dag nog geen officiële feestdag zoals moederdag. Toch is het is leuk om er bij stil te staan. Ik weet zeker dat je er de sier mee maakt! Houdt jezelf voor dat je vandaag de kans hebt om haar te eren. En vergeet niet dat je man ook blij verrast zal worden, als je zijn moeder in het zonnetje zet. Dat zal je huwelijk uiteindelijk goed doen. Moeders zijn alles voor ze, net als je eigen moeder voor jou is! En het doet me ook realiseren dat ik ooit op een dag zelf schoonmoeder zal worden. Gevalletje karma. Dan kan ik zelf maar beter het goede voorbeeld tonen!

Ons cadeautje

Wat belichaamt ultieme rust beter dan een spinnende, slapende kat? je schoonmoeder kan haar gedachten even op pauze zetten met dit prachtige kleurboek boordevol lieve, schattige, speelse en soms ondeugende katten. De gedetailleerde tekeningen nodigen je uit om ze met allerlei prachtige kleuren tot leven te wekken. Kortom, pak snel je potloden en fineliners erbij, want deze poezelige viervoeters kunnen niet wachten om ingekleurd te worden! En aangezien mijn schoonmoeder dol is op katten, een ultieme cadeau voor haar!

Happy cats – Kleuren voor volwassenen
9789044762594 | NUR 476 | €15,95 | 60 blz | pap | 22,6 x 23 cm | zwart-wit

Leuk feitje

De ‘schoon’ in ‘schoonfamilie is overigens de Nederlandse vertaling van het Franse beau en belle (beaufils is schoonzoon, belle-mére betekent schoonmoeder). Vanaf de 13de eeuw is dit in gebruik om personen aan te duiden die door huwelijk in de familie komen. Schoonbroer wordt in ons land vervangen door zwager. Al weet ik het soms wel gekscherend zo te noemen.

Hebben jullie een warme band met je schoonmoeder? En waar ik natuurlijk nieuwsgierig naar ben…. ga je wat doen op schoonmoeder dag ;-D

schoonmoeder dag

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief